Fotograaf: Athena and Camron

18 Trouwreportage foto’s die elk bruidspaar wil hebben

Een trouwreportage is een bijzondere verzameling foto’s van één van de mooiste dagen uit jullie leven. Later zullen jullie het trouwalbum er nog vaak bij pakken om terug te kunnen kijken op al deze fijne momenten. Natuurlijk wil je dan wel dat dit album gevuld is met de aller beste foto’s. Als inspiratie hebben wij 18 waanzinnig mooie trouwreportage foto’s voor je geselecteerd!

Een goede trouwfotograaf is heel belangrijk voor jullie bruiloft, tenslotte wil je alle mooie momenten vast laten leggen voor later. Trouwfoto’s zijn dan ook ontzettend belangrijk als herinnering. Ben je benieuwd wat voor foto’s beslist niet mogen ontbreken in jullie trouwreportage? Kijk dan eens mee naar deze 18 prachtige voorbeelden:

Voorbereidingen als start van de trouwreportage

Jullie bruiloft begint ’s ochtends vroeg al met de voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld aan je bruidskapsel, je make-up en het aantrekken van de trouwjurk. Dit zijn allemaal belangrijke momenten die je in de trouwreportage op wil nemen. Zorg dan ook dat jullie de fotograaf voor een ruim aantal uren kunnen boeken en hij er meteen vanaf de start bij kan zijn!

Romantisch first look momentje

Tijdens een groot deel van de bruiloft worden jullie omringd door vrienden en familie. Het is natuurlijk heerlijk om deze dag met iedereen te delen, maar toch is het ook mooi om een aantal momenten samen te hebben. Plan daarom zeker even een first look momentje in waarbij jullie elkaar voor het eerst zien. Zeker weten dat dit een romantische foto op zal leveren!

Trouwreportage van de first look

Fotograaf: Alex Lasota via Ruffled

Samen plezier maken

Een bruiloft kan best een beetje spannend zijn en zeker wanneer jullie de fotoshoot voor de ceremonie plannen, kan het zijn dat er nog wat spanning op jullie gezichten te zien is. Voorkom daarom dat er te veel druk op het maken van de perfecte foto’s komt te liggen. Ga liever gezellig samen op pad om wat plezier te maken, dit levert meer ontspannen trouwfoto’s op!

Foto met jullie gezichten

De meeste trouwfoto’s worden van een afstandje gemaakt, maar het kan leuk zijn om dit te combineren met een aantal foto’s van dichtbij. Het voelt misschien een beetje ongemakkelijk, maar het levert prachtige beelden op! Doordat alleen jullie gezichten in beeld zijn, kun je de emoties nog beter aflezen.

Trouwreportage bruidspaar

Fotograaf: Eden Strader

Met jullie trouwauto

De meeste bruidsparen kiezen een mooie auto uit om mee naar de trouwlocatie te kunnen rijden. Het zou echter jammer zijn als jullie hem alleen gebruiken om in te rijden. De meeste trouwauto’s zijn namelijk ook heel fotogeniek! Laat bijvoorbeeld een aantal foto’s maken terwijl jullie in de trouwauto zitten of gebruik de auto als achtergrond voor jullie fotoshoot. Vergeet niet om de trouwauto vooraf mooi te versieren.

Dé kus

Misschien is het meest romantische moment van jullie bruiloft wel de kus tijdens de ceremonie. Met deze kus maken jullie het huwelijk officieel. Een foto van dit prachtige moment kan natuurlijk niet ontbreken in jullie trouwreportage. Wil je zeker weten dat jullie hier een mooi plaatje aan overhouden? Lees dan zeker even deze tips om voor een fotogenieke kus te zorgen!

Foto van de trouwringen

Er zijn heel wat manieren om jullie gloednieuwe trouwringen op de foto te zetten. Deze foto van onderaf is bijvoorbeeld een heel bijzonder idee! Niet alleen zijn de ringen mooi in beeld, ook zie je de gezichten van het bruidspaar nog die liefkozend met hun neuzen tegen elkaar aan staan. Houden jullie het liever wat simpeler? Een foto van alleen jullie handen kan natuurlijk ook heel mooi zijn!

Handen van het bruidspaar

Fotograaf: Dimitri Finko

Confetti na de ceremonie

Zodra jullie het jawoord hebben gegeven, is het tijd voor feest. Traditioneel wordt er met rijst gestrooid wanneer het bruidspaar de ceremonie verlaat, maar tegenwoordig mag dit lang niet overal meer. Daarom gaan veel bruidsparen op zoek naar leuke alternatieven, zoals bijvoorbeeld confetti. Dit ziet er feestelijk uit en zorgt voor een leuk effect op de trouwfoto’s!

Jullie huwelijk samen vieren

Natuurlijk wordt jullie huwelijk uitgebreid gevierd met een glaasje bubbels erbij, maar het kan ook mooi zijn om hier een momentje samen voor uit te trekken. Niet alleen is het fijn om in alle rust samen wat te kunnen drinken voor jullie je weer in alle drukte mengen, ook levert het prachtige trouwfoto’s op wanneer jullie samen een fles champagne ontkurken!

Bruid en bruidegom onder de sluier

Een sluier lijkt misschien een tikkeltje ouderwets, maar toch is het zeker de moeite waard om er één te kopen voor jullie bruiloft. Niet alleen voel je je hierdoor meteen een echte bruid, ook kun je prachtige trouwfoto’s maken met deze sluier. Onderstaande foto waarbij het bruidspaar kust onder de sluier is wat ons betreft het toppunt van romantiek!

Bruid en bruidegom onder sluier

Fotograaf: Hannah Posey

Foto’s met jullie beste vrienden en vriendinnen

Naast foto’s van jullie samen, willen jullie de gasten natuurlijk ook op de trouwfoto’s hebben. Vooral met jullie beste vrienden en vriendinnen levert dit leuke plaatjes op. Zo moet er beslist een foto van de bruid met haar vriendinnen en de bruidegom met zijn vrienden in het trouwalbum komen!

Het bruidsboeket en de kousenband vangen

Houden jullie van bruiloft tradities? Dan is het leuk om als bruid je bruidsboeket naar de vrijgezelle vrouwen te gooien. Nadat de vrouwen de strijd aan zijn gegaan om het bruidsboeket, mogen de vrijgezelle mannen proberen om de kousenband van de bruid te pakken te krijgen. Hierbij wil je natuurlijk een prachtige actiefoto waarop de mannen de lucht in springen in een poging het kleine stukje stof te pakken te krijgen.

Mannen met kousenband

Fotograaf: Hannah Posey

Openingsdans in de trouwreportage

Hebben jullie een romantisch nummer uitgekozen voor een onvergetelijke openingsdans? Deze eerste dans van jullie als getrouwd stel is een bijzonder moment. Een foto hiervan kan dan ook niet ontbreken in jullie trouwreportage!

Afsluiting trouwdag met sterretjes

Natuurlijk moet de dag ook op een spectaculaire manier afgesloten worden. Een afsluiting van jullie trouwdag met sterretjes is misschien niet heel origineel, maar het levert wel prachtige plaatjes op voor jullie trouwreportage! Jullie kunnen de sterretjes zelf vasthouden of ze juist aan de gasten geven die om jullie heen staan. Beide opties zorgen voor een sprookjesachtig effect op de trouwfoto’s!

Leg er niet teveel druk op

Natuurlijk is het leuk om al deze prachtige trouwreportage foto’s in jullie album terug te zien, maar uiteindelijk gaat het er toch vooral om dat jullie genieten van de trouwdag. Probeer je dus niet te druk te maken over de foto’s en laat de fotograaf vooral lekker zijn of haar werk doen, dan krijg je uiteindelijk het beste resultaat!