4 Handige tips wanneer je een bril wilt dragen als bruid

Veel vrouwen die normaal een bril dragen, kiezen voor lenzen op hun bruiloft. Jammer, want een bril kan juist ontzettend leuk staan! Wist je dat een bril jouw bruidslook zelfs helemaal compleet kan maken? Wel zijn er wat dingen waar je rekening mee moet houden als je een bril draagt als bruid. Wij hebben 4 handige tips voor alle brillendragers die binnenkort gaan trouwen! 

Pinterest staat vol prachtige foto’s van bruiden, maar ze dragen zelden een bril. Als je in het dagelijks leven een bril draagt, kan het daarom best een lastige keuze zijn wat je op jullie bruiloft doet. Draag je speciaal voor deze dag lenzen of blijf je liever gewoon jezelf? Er zijn heel wat brillen die prachtig zullen staan bij jouw trouwjurk, dus daar hoef je je niet druk over te maken. Als je gebruik maakt van deze 4 tips, zit je zeker goed!

1. Koop een nieuwe bril speciaal voor jullie bruiloft

Natuurlijk is het fijn als je gewoon jezelf kunt zijn op jullie bruiloft, maar het kan wel heel leuk zijn om een nieuwe bril aan te schaffen speciaal voor deze dag. Zo kun je iets kiezen dat perfect bij jouw bruidslook past. Houd hierbij bijvoorbeeld rekening met de jurk die je draagt, maar ook de themakleuren van jullie bruiloft. Het leuke aan een nieuwe bril is dat het extra speciaal voelt. Wanneer je de bril na de bruiloft weer draagt, zul je ook meteen terugdenken aan jullie trouwdag. Op deze manier wordt het een extra speciale bril die je nog jarenlang met veel plezier kunt dragen.

Een bril die je voor jullie bruiloft koopt, mag natuurlijk best wat opvallender zijn dan de bril die je dagelijks draagt. Wel is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en iets te kiezen wat tijdloos is. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dit zijn wat mooie voorbeelden van bruiden die een bril dragen op hun bruiloft:

Bruiloft selfie met hele gezin

Fotocredits: LOUISE BALTRUSCHAT HOLLIS van Whimsical Wonderland Weddings

2. Ogen opmaken met bril

Sommige vrouwen denken achter hun bril alles te kunnen verstoppen, maar in veel gevallen leggen de glazen juist de nadruk op je ogen en je wenkbrauwen. Ook wanneer je als bruid een bril draagt, is het dus geen overbodige luxe om je bruidsmake-up goed te laten verzorgen. Je wenkbrauwen kun je vooraf mooi laten bijwerken en wat make-up betreft weet je zelf waarschijnlijk wel wat goed werkt in combinatie met je bril. Sowieso is het een goed idee om een bril te kiezen die mooi past bij je wenkbrauwen.

Over het algemeen geldt dat je je make-up het beste zo veel mogelijk neutraal kunt houden, te veel kleur is niet verstandig. Kies je voor een felle lipkleur? Probeer je ogen dan zo rustig mogelijk te houden. Natuurlijk is het ook belangrijk om naar de kleur van je bril te kijken en bruidsmake-up te kiezen die hier mooi op aansluit.  Je wimpers kun je wel wat donkerder en langer maken voor een mooi effect. Je kunt hier eventueel nog wat mee experimenteren zodat je de perfecte bruidslook weet te vinden.

3. Combineer je bril met andere accessoires voor de bruid

Een bril kan erg opvallend zijn, daarom zul je ook even goed moeten kijken naar de accessoires die je als bruid draagt. Je kunt er voor kiezen verder niet te veel drukke dingen toe te voegen, maar je zou de aandacht ook juist wat kunnen verdelen door bijvoorbeeld een mooie bloemenkrans in je haren te doen of voor een bijzonder sieraad te kiezen. Natuurlijk is je trouwjurk het belangrijkst voor jouw bruidslook, maar met de juiste accessoires maak je het plaatje compleet. Jouw bril hoort hier ook zeker bij!

4. Kies een goede fotograaf voor jullie bruiloft

Het maken van foto’s kan iets lastiger zijn wanneer je een bril draagt. Brillen kunnen immers reflecteren en het is soms lastiger om dan de juiste emoties op beeld te vangen. Als jullie een goede fotograaf uitkiezen voor de bruiloft is dit geen enkel probleem. Eventueel kun je vooraf vast bespreken dat je een bril gaat dragen op de bruiloft, dan kan de fotograaf hier rekening mee houden.

Lenzen dragen op de bruiloft

Draag je toch echt liever lenzen op de bruiloft? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Als je niet gewend bent om lenzen te dragen, is het verstandig om hier op tijd mee te beginnen. Probeer de lenzen een paar maanden voor de bruiloft al uit. Zo weet je niet alleen zeker dat je er geen last van zult krijgen tijdens jullie trouwdag, maar kun je ook vast wennen aan je gezicht zonder bril. De kans is namelijk groot dat je er anders later toch spijt van zult krijgen omdat je er heel anders uitziet tijdens de bruiloft. Hoe meer tijd je hebt om te wennen, hoe beter!