Veel vrouwen die normaal een bril dragen, kiezen voor lenzen op hun bruiloft. Jammer, want een bril kan juist ontzettend leuk staan! Daarom hebben wij wat handige tips voor bruiden die er toch voor kiezen hun bril tijdens de bruiloft te dragen.

Ben jij een brillendrager? Dan hoeft daar tijdens jullie bruiloft niet opeens verandering aan te brengen. Er zijn heel wat brillen te vinden die prachtig zullen staan bij jouw trouwjurk. Wanneer je ook nog eens gebruik maakt van deze 3 tips zit je zeker goed!

#1. Denk goed na over je make-up

Sommige vrouwen denken achter hun bril alles te kunnen verstoppen, maar in veel gevallen leggen de glazen juist de nadruk op je ogen en je wenkbrauwen. Zorg er daarom voor dat ze er netjes en verzorgd uitzien op jullie trouwdag. Je wenkbrauwen kun je vooraf mooi laten bijwerken en wat make-up betreft weet je zelf waarschijnlijk wel wat goed werkt in combinatie met je bril en wat juist niet. Over het algemeen geldt dat je je make-up het beste zo veel mogelijk neutraal kunt houden, te veel kleur is niet verstandig. Je wimpers kun je wel wat donkerder en langer maken voor een mooi effect. Je kunt hier eventueel nog wat mee experimenteren zodat je de perfecte bruidslook weet te vinden.

#2. Koop een nieuwe bril speciaal voor jullie bruiloft

Als je het leuk vindt zou je speciaal voor de bruiloft een nieuwe bril kunnen aanschaffen. Er zijn vast genoeg brillen te vinden die perfect passen bij je trouwjurk en de kleuren van jullie bruiloft. Daarnaast voelt het natuurlijk extra speciaal wanneer alles nieuw is op jullie grote dag. Wanneer je de bril na de bruiloft weer draagt, zul je ook meteen weer terugdenken aan jullie trouwdag.

Bruid met bril

Fotograaf: Danielle Poff via Ruffled

#3. Combineer met andere accessoires

Een bril kan erg opvallend zijn, daarom zul je ook even goed moeten kijken naar de accessoires. Je kunt er voor kiezen verder niet te veel drukke dingen toe te voegen, maar je zou de aandacht ook juist wat kunnen verdelen door bijvoorbeeld een mooie bloemenkrans in je haren te doen of voor een bijzonder sieraad te kiezen.

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Hier vind je een aantal prachtige bruiden met bril. Handig om als voorbeeld te gebruiken voor je eigen bruidslook!

3 reacties op “Bril dragen als bruid: 3 Handige tips”
  1. Ik vind het ook mooi wanneer iemand er voor kiest om een bril te dragen op de trouwdag. Het kan een mooi accessoire zijn en veel doen voor de algehele uitstraling. Ook ken ik vrouwen die een bril kopen speciaal voor deze gelegenheid, zoals een neutraler montuur dat niet zo opvalt.

  2. Het is inderdaad een goed idee om een bril te kopen die bij je jurk past. Dit heb ik ook gedaan na veel twijfelen. Ben nog steeds bij met mijn keuze, omdat ik de bril nog steeds veel draag en hij mij laat herinneren aan een heel speciale dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *