Bruidsmake-up: Tips, tricks & de mooiste voorbeelden

Als bruid wil je natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn. Niet alleen draag je een prachtige trouwjurk, ook wil je dat je haar en gezicht er stralend uitzien. Goede bruidsmake-up is daarom essentieel. Wij hebben wat handige tips, tricks en voorbeelden voor je verzameld om voor een waanzinnige bruidslook te zorgen!

Natuurlijk wil je geen volgeplamuurd gezicht op jullie bruiloft, maar aangezien je de hele dag door op de foto wordt gezet, kan wat make-up zeker geen kwaad. Goede bruidsmake-up zorgt voor een stralende, frisse look waarmee je er de hele dag waanzinnig uitziet!

Bepaal je stijl voor de bruiloft

De eerste stap op weg naar de perfecte bruidsmake-up is het bepalen van jouw stijl. Natuurlijk mag je make-up op de bruiloft best wat meer opvallen dan in het dagelijks leven, maar het is niet de bedoeling dat je een compleet andere versie van jezelf neerzet. Probeer dus op zoek te gaan naar mooie bruidsmake-up die goed bij je past. Jullie bruiloft is niet het moment om te experimenteren, het zou immers jammer zijn als je later spijt krijgt van iets te gewaagde keuzes. In plaats daarvan is het slim om op zoek te gaan naar zo veel mogelijk mooie voorbeelden en te bepalen welke make-up look geschikt is voor jou. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de voorbeelden onderaan deze pagina en vergeet niet je favorieten op te slaan op een Pinterest bord!

Oogmake-up voor de bruid

Je ogen zijn een belangrijk onderdeel van de bruidsmake-up. Met de juiste make-up kun je ze namelijk nóg meer laten sprankelen. De meeste bruiden kiezen voor lichte, frisse make-up. Ga je liever voor een zwaardere look? Dan zijn smokey eyes wellicht een idee. Ook hierbij geldt weer: stap niet té ver uit je comfort zone. Een beetje extra mag uiteraard altijd, het is immers je trouwdag, maar probeer je niet anders voor te doen dan je bent.

Opvallende lipkleur

Natuurlijk vormen ook je lippen een belangrijk onderdeel van de bruidslook. De meeste bruiden gaan voor een zachte lipkleur of kiezen een mooie lipgloss uit. In plaats hiervan zou je ook juist voor een opvallende lippenstift kunnen gaan. Zeker wanneer de rest van je bruidsmake-up weinig opvallend is, kan het leuk zijn om je lippen van extra kleur te voorzien.

Proefsessie voor bruidsmake-up en haar

Als je een visagiste inhuurt om jouw bruidsmake-up te verzorgen, is het zeker aan te raden om een proefsessie te boeken. Tijdens deze proefsessie kunnen jullie vast met elkaar kennismaken en krijg je meteen te zien hoe jouw bruidsmake-up er uit komt te zien. Zo weet je zeker dat het een look is die bij jou past! Het is helemaal fijn wanneer je bruidsmake-up en haar door dezelfde persoon worden gedaan. Zo kan je make-up goed op je haar worden afgestemd en andersom.

Heb je een witte trouwjurk? Draag dan ook iets wits bij de proefsessie. Zo kun je goed zien hoe de kleuren van de bruidsmake-up afsteken tegen het wit van de jurk. Ook is het slim een aantal foto´s te maken van je make-up look. In de spiegel ziet je make-up er soms namelijk anders uit dan op de foto´s. Het zou jammer zijn als het effect op de trouwfoto´s tegen blijkt te vallen, daarom kun je dit maar beter vooraf even testen!

Trouwen zonder bruidsmake-up

Draag je in het dagelijks leven nooit make-up? Dan kun je er voor kiezen om dit op de bruiloft ook niet te doen. Ook zonder make-up kun je er immers prachtig uitzien! Het is ook mogelijk om voor naturel bruidsmake-up te gaan waarbij het bijna lijkt alsof je geen make-up draagt. Op deze manier kun je wel wat oneffenheden wegwerken en zal je gezicht net wat meer stralen, maar valt het niet op dat je make-up draagt. Naturel bruidsmake-up is dan ook een goed alternatief voor bruiden die in het dagelijks leven geen of weinig make-up dragen.

Bruidsmake-up naturel

Fotocredits: Emma Katzka

Je eigen bruidsmake-up verzorgen

Natuurlijk hoef je niet per se een visagiste in te huren voor jouw bruidsmake-up. Je kunt er ook voor kiezen je eigen make-up te verzorgen op de dag van de bruiloft. Dit kun je doen omdat je het niet graag aan iemand anders overlaat, je het al druk genoeg hebt met andere voorbereidingen op jullie trouwdag of omdat je wat geld wilt besparen.

Wanneer je je eigen bruidsmake-up gaat doen, is een goede voorbereiding van groot belang. Zorg dat je de juiste producten in huis hebt en oefen een aantal keer van tevoren zodat je zeker weet dat het goed gaat. Investeer in kwalitatief goede make-up. Kies bijvoorbeeld altijd voor een waterproof mascara, de kans is namelijk groot dat er wat tranen gaan vloeien. Een fixerende spray is ook geen overbodige luxe. Je kunt op internet op zoek gaan naar bruidsmake-up tutorials om voor het mooiste resultaat te zorgen. Natuurlijk kun je ook aan je moeder, je zus of een vriendin vragen om je op te maken. Ook dan geldt dat jullie dit vooraf zeker een aantal keer moeten oefenen en de producten moeten uitproberen. Het zou immers vervelend zijn als je bruidsmake-up toch niet helemaal goed uitpakt of je allergisch blijkt te zijn voor een van de producten.

Bruidsmake-up prijzen

Ben je benieuwd wat bruidsmake-up precies kost? De prijzen verschillen natuurlijk per visagiste, maar gemiddeld zul je hier ongeveer 170 euro voor kwijt zijn inclusief de proefsessie. Kun je jouw bruidsmake-up en haar met elkaar combineren? In dat geval betaal je vaak wat minder! Je vindt hier een compleet overzicht met alle kosten van een bruiloft.

Bruidsmake-up foto’s als voorbeeld

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jouw eigen bruidsmake-up? Wij hebben wat foto’s voor je verzameld van prachtige bruiden!

Bruidsmake-up naturel

Fotograaf: Lauren Peele Photography via Wedding Sparrow

Handige tips

  • Om voor het beste resultaat te zorgen, is het belangrijk dat je je huid in de weken voor de bruiloft al goed verzorgd. Probeer één keer per week te scrubben en een maskertje te gebruiken, drink voldoende water en smeer dagelijks met een voedende crème. Een goed verzorgde huid is de beste basis voor make-up.
  • Je wenkbrauwen vormen een belangrijk en opvallend onderdeel van je gezicht. Natuurlijk kun je ze met make-up bijwerken, maar het is ook slim om ze voor de bruiloft nog even te laten epileren.
  • Op de ochtend van de bruiloft moeten er veel voorbereidingen worden getroffen. Het is leuk als de fotograaf vast aanwezig is om wat foto´s te maken terwijl de visagiste bezig is met jouw make-up. Verder lezen: 10 Getting ready foto´s die elke bruid zou moeten hebben.
  • Vergeet niet een tasje klaar te maken waarin je wat make-up, haarspray en deodorant doet om tussendoor je bruidslook bij te kunnen werken. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld vlak voor het trouwfeest nog even een touch up geven.