Bruid met bruidsmake-up

Fotograaf: Miks Sels

Trouwen zonder make-up op? Waarom niet!

De visagist is heel belangrijk voor de meesten bruiden. Alleen als je in het dagelijks leven geen make-up draagt, moet je dit dan wel doen op je bruiloft? Of kun je net zo goed trouwen zonder al die extra smeerseltjes voor op je gezicht? Natuurlijke bruidsmake-up kan een oplossing zijn, maar je kunt ook helemaal naturel gaan. Wij laten je zien hoe je zonder make-up ontzettend mooi kunt zijn als bruid! 

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je er op jullie trouwdag opeens heel anders uitziet dan normaal. Het is wel zo handig wanneer jouw bruidegom en de gasten je nog kunnen herkennen. Aan de andere kant is het ook wel eens fijn om juist op deze dag extra aandacht aan je uiterlijk te besteden en je lekker op te tutten. Dus wat doe je dan als je normaal geen make-up draagt?

Natuurlijke bruidsmake-up

Lijkt het je wel fijn om voor die ene dag mooi opgemaakt te worden? Dan kun je kiezen voor de natural look waarbij je wel make-up op hebt, maar niet te opvallend. Je ziet er gewoon uit zoals normaal, maar dan net even wat specialer. Deze natuurlijke bruidsmake-up kan er voor zorgen dan kleine oneffenheden worden weggewerkt en er niets meer te zien is van eventuele wallen of andere verkleuringen in je gezicht. Bovendien kun je er zo voor zorgen dat je gezicht niet glimt op de foto´s en mooi egaal is. Wanneer je hier een goede visagist voor inhuurt, weet je zeker dat je er prachtig uit zult zien op jullie trouwdag!

Mooi zijn zonder make-up

Wil je liever helemaal geen bruidsmake-up? Dat is natuurlijk ook een optie! Denk er dan wel aan dat je geen enkele mogelijkheid hebt om oneffenheden weg te werken. Puur natuur kan heel mooi zijn, maar het is wel fijn om van tevoren even wat aandacht te besteden aan de volgende onderdelen:

  • Huid: Een gladde huid is een stuk mooier op de trouwfoto´s. Verzorg je huid dan ook goed tijdens de dagen voor de bruiloft. Met een gezichtsscrub haal je alle dode huidcellen weg en een hydraterende crème maakt je huid lekker zacht. Maak je gezicht in de weken voor de bruiloft iedere avond goed schoon voor het slapengaan.
  • Wenkbrauwen: Je wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor een verzorgd uiterlijk. Laat ze epileren voor de bruiloft en vorm ze mooi met een speciaal wenkbrauwkammetje. Strakke wenkbrauwen geven een prachtige uitstraling.
  • Lippen: Glanzende, gezonde lippen zorgen er ook voor dat je geen make-up nodig hebt. Verwen je lippen met een fijne lipscrub en verzorg ze met een goede balsem. Op de bruiloft zelf zou je eventueel kunnen kiezen voor een nude lipgloss, maar puur natuur is natuurlijk ook goed!

En tot slot: voel je vooral niet verplicht om make-up te dragen omdat het hoort. Zonder make-up kun je ook hartstikke mooi zijn. Het is juist belangrijk dat je je goed voelt op jullie trouwdag, daar ga je vanzelf van stralen. En of dat dan met of zonder make-up is, mag je helemaal zelf weten!