Wat doe je als bruid met je tatoeage op de bruiloft?

Als je als bride to be een tatoeage hebt, kan dat wel eens lastig zijn bij het uitzoeken van de trouwjurk. Want zorg je ervoor dat hij goed zichtbaar is voor iedereen, of kun je je tatoeage juist beter een beetje verbergen? Een bruid met tattoo kan een prachtig plaatje opleveren, maar er zijn eventueel ook genoeg manieren om de inkttekeningen op je lichaam uit het zicht te werken. 

Natuurlijk is het maar net wat je zelf wilt. Als het goed is heb je niet voor niets voor de tatoeage gekozen en zo lang je er zelf blij mee bent, is het geen punt als hij zichtbaar is op jullie bruiloft. Sterker nog, het kan je bruidslook juist een stukje persoonlijker maken. Wanneer je echter niet zo tevreden bent over de tekening op je lichaam kun je hem misschien juist beter bedekken.

Tatoeage verbergen onder je trouwjurk

Het kan ook zijn dat je wel blij bent met je tatoeage, maar hem niet passend vindt bij jullie bruiloft. Kies in dat geval een jurk die de plek van de tatoeage kan verbergen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een bruidsjurk met een gesloten rug, bandjes of mouwtjes. Op deze manier kun je de tatoeage in veel gevallen heel goed uit het zicht houden. Wanneer hij toch (een beetje) zichtbaar is, kan de fotograaf hier eventueel rekening mee proberen te houden. Heeft je trouwjurk een doorschijnend stofje waar je de tatoeage doorheen kunt zien? Dan is het ook mogelijk om een pleister te gebruiken om de tattoo te verbergen. Door het stofje van de jurk zal de pleister niet opvallen. Je kunt ook gebruik maken van speciale camouflage make-up om je tattoo te verbergen. Zo bestaat er bijvoorbeeld foundation die tattoos bedekt.

Bruid met zichtbare tatoeage

Als je je tatoeage niet wilt verbergen, maar hem juist zichtbaar wilt maken, kun je daar ook al rekening mee houden wanneer je de trouwjurk koopt. Kies bijvoorbeeld voor een korte trouwjurk als je een tatoeage op je enkel hebt of voor een model met een lage rug als je er één aan de achterkant van je lichaam hebt laten zetten. Een tatoeage kan zeker een bijzondere combinatie zijn met een mooie trouwjurk. Wanneer je voor een witte trouwjurk kiest, zal je tatoeage er echt uitspringen!

Benieuwd hoe een bruid met tatoeage er uit ziet? Wij hebben een aantal mooie voorbeelden voor je verzameld:

Gezamenlijke tatoeage voor jullie bruiloft

Hebben jullie een gezamenlijke tatoeage, bijvoorbeeld in plaats van trouwringen? Dan moeten deze tatoeages natuurlijk goed zichtbaar zijn op jullie bruiloft. Het is leuk om hier tijdens de fotoshoot bijvoorbeeld rekening mee te houden en jullie tattoos extra mooi in beeld te brengen.