Bruid met tatoeage: Showen of verbergen?

Als je als bride to be een tatoeage hebt, kan dat wel eens lastig zijn bij het uitzoeken van de trouwjurk. Want zorg je er voor dat hij goed zichtbaar is voor iedereen, of kun je hem juist beter een beetje verbergen? Een bruid met tatoeage kan een prachtig plaatje opleveren, maar er zijn ook redenen om er juist niet voor te kiezen.

Natuurlijk is het maar net wat je zelf wilt. Als het goed is heb je niet voor niets voor de tatoeage gekozen en zo lang je er zelf blij mee bent, is het geen punt als hij zichtbaar is op jullie bruiloft. Sterker nog, het kan je bruidslook juist een stukje persoonlijker maken. Wanneer je echter niet zo tevreden bent over de tekening op je lichaam kun je hem misschien juist beter bedekken.

Bedekkende trouwjurk

Het kan ook zijn dat je wel blij bent met je tatoeage, maar hem niet passend vindt bij jullie bruiloft. Kies in dat geval een jurk die de plek van de tatoeage bedekt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een bruidsjurk met een gesloten rug, bandjes of mouwtjes. Op deze manier kun je de tatoeage in veel gevallen heel goed uit het zicht houden. Wanneer hij toch (een beetje) zichtbaar is, kan de fotograaf hier eventueel rekening mee proberen te houden.

Bruid met zichtbare tatoeage

Als je juist wel wilt dat je tatoeage goed zichtbaar is, kun je daar ook al rekening mee houden wanneer je de trouwjurk koopt. Kies bijvoorbeeld voor een korte trouwjurk als je een tatoeage op je enkel hebt of voor een model met een lage rug als je er één aan de achterkant van je lichaam hebt laten zetten. Het kan zeker een bijzondere combinatie zijn met een mooie trouwjurk. Wanneer je voor een witte trouwjurk kiest, zal je tatoeage er echt uitspringen!

Benieuwd hoe een bruid met tatoeage er uit ziet? Wij hebben een aantal mooie voorbeelden voor je verzameld:

Gezamenlijke tatoeage

Hebben jullie een gezamenlijke tatoeage, bijvoorbeeld in plaats van trouwringen? Dan moeten deze tatoeages natuurlijk goed zichtbaar zijn op jullie bruiloft. Het bruidspaar op onderstaande foto heeft bijvoorbeeld een mooie, romantische foto laten maken van de ankers die ze allebei op hun onderarm hebben laten tatoeëren. Op deze manier zijn de tatoeages niet overheersend aanwezig op de bruiloft, maar voegen ze wel iets bijzonders toe. Een mooi symbool met een bijzondere betekenis!

Reacties (1)
  1. Ik ga binnenkort trouwen en heb al vaker over dit onderwerp nagedacht. Uiteindelijk heb ik voor mezelf besloten de tatoeages gewoon te laten zien. Ik heb ze namelijk genomen, omdat ik ze mooi vind! Waarom zou ik ze dan verbergen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *