Bruidspaar met dezelfde tattoo

Fotograaf: Mon et Mine

Een tattoo in plaats van een trouwring? Dit is er allemaal mogelijk!

Een trouwring is natuurlijk een mooi symbool, maar niet iedereen zit te wachten op zo’n sieraad voor de rest van hun leven. Gaan jullie liever voor een alternatief? Dan zijn er heel wat leuke ideeën te bedenken. Wil je bijvoorbeeld wel een symbool voor jullie huwelijk dat je altijd bij je draagt? Dan zouden jullie in plaats van een trouwring een tattoo kunnen nemen als teken van jullie verbintenis! 

Traditioneel worden er tijdens de ceremonie trouwringen uitgewisseld, maar er zijn tegenwoordig steeds meer bruidsparen die voor een alternatief kiezen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je liever geen trouwring wilt dragen omdat dat niet kan in verband met je werk, je er allergisch voor bent of je gewoon niet van sieraden houdt. Staan jullie wel open voor het laten zetten van een tatoeage? Dan kan dit een mooie manier zijn om jullie liefde voor elkaar te laten vereeuwigen. Er zijn heel wat verschillende soorten trouwring tattoo ideeën die je hiervoor kunt gebruiken.

Allebei dezelfde tattoo voor jullie bruiloft

De eerste optie is het nemen van een zelfde tatoeage. Je kiest een afbeelding of stukje tekst dat passend is bij jullie relatie of dat veel voor jullie betekent. Vervolgens laten jullie ‘m allebei tatoeëren. Romantisch toch? Dit kan op dezelfde plek, maar jullie kunnen ook allebei een ander lichaamsdeel kiezen om hem op te laten plaatsen. Het belangrijkste is dat jullie door jullie identieke tatoeages altijd met elkaar verbonden blijven.

Trouwring tattoo

Willen jullie liever geen echte zilveren of gouden ringen dragen, maar vind je het symbool van de trouwring wel mooi? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om een trouwring als tattoo te nemen. In dit geval laten jullie de ringen dus gewoon op jullie vinger tatoeëren. Een handig alternatief waarbij het net lijkt alsof jullie trouwringen dragen!

Jullie namen op elkaars lichaam

En dan kun je natuurlijk ook nog elkaars naam laten tatoeëren. Zo ben je voor altijd bij elkaar, al is het alleen maar met je naam op zijn lichaam. Je kunt de naam van je grote liefde ergens op je lichaam laten tatoeëren, maar wanneer je het echt als vervanging van de trouwring doet, kun je de tatoeage ook rondom je ringvinger laten zetten.

Bijpassende tatoeages in plaats van een trouwring

Willen jullie niet precies dezelfde tatoeages? Dan kun je er ook voor kiezen om niet dezelfde tattoo te nemen als vervanging voor de trouwring, maar te gaan voor twee bijpassende tatoeages. Kies bijvoorbeeld een mooie zin die voor de helft op jouw lichaam getatoeëerd wordt en verder loopt op het lichaam van je man. Je hoeft natuurlijk niet per se voor een tekst te kiezen, er zijn ook andere mogelijkheden. Wat dacht je van een afbeelding die in elkaar overloopt? Zo kun je bijvoorbeeld twee puzzelstukjes nemen die in elkaar passen.

Bruid en bruidegom met bijpassende tatoeages

Fotograaf: Melissa Marshall via Brides

Wanneer laat je de tatoeage zetten voor de bruiloft?

De trouwringen wissel je tijdens de ceremonie uit, maar hoe doe je dat als je allebei een tatoeage laat zetten? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Jullie kunnen de tattoo bijvoorbeeld al voor de bruiloft laten zetten en hem vervolgens tijdens de ceremonie onthullen. Het is ook mogelijk om pas na het huwelijk een bezoekje te brengen aan de tatoeëerder. Het kan ook een mooi idee zijn om de tatoeage op een bijzondere plek te laten zetten, bijvoorbeeld tijdens de huwelijksreis. Houd er wel rekening mee dat je een tijdje voorzichtig moet zijn met je tattoo. Je tatoeage is in het begin bijvoorbeeld extreem gevoelig voor zonlicht.

Geen tattoo maar wel een ander alternatief voor de trouwring

Willen jullie geen trouwringen uitwisselen tijdens de ceremonie, maar is een tatoeage ook niet echt wat je zoekt? Dan zijn er nog heel wat andere leuke ideeën te bedenken. Je vindt een aantal leuke voorbeelden in het blog Trouwen zonder ring? 5x Alternatief voor de trouwring Uiteindelijk is het vooral belangrijk om iets te kiezen dat goed bij jullie past. Het is jullie huwelijk en jullie kunnen daar samen het best een mooie symbolische herinnering voor uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *