Een vintage trouwjurk voor een nostalgische bruiloft

Ben je al op zoek gegaan naar een mooie trouwjurk voor jullie bruiloft? Er zijn heel wat verschillende trouwjurken te krijgen in allerlei soorten stijlen. Heb je niet zoveel met hip en modern, maar ga je liever voor een tijdloze klassieker? Dan is een vintage trouwjurk een leuk idee! 

Hoewel sommige bruiden het liefst gaan voor een strakke en moderne bruiloft, is ook het vintage thema nog steeds ontzettend populair. Niet zo gek, want dit thema brengt het romantische beeld van vroeger naar boven. Met een vintage thema kun je heel wat kanten op, van mooie decoratie tot een prachtige bruidsjurk met een vintage tintje!

Duurzaam trouwen in een vintage trouwjurk

Als je op zoek gaat naar een trouwjurk is het handig om vast een beetje te weten wat voor stijl je mooi vindt. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten trouwjurken te krijgen. Kiezen jullie voor een vintage bruiloft thema? Dan hoort daar natuurlijk ook een bijpassende trouwjurk bij. Een vintage trouwjurk kenmerkt zich door bijzondere materialen en een nostalgische uitstraling. Wist je overigens dat zo’n vintage bruidsjurk ook heel duurzaam is? Je kunt bijvoorbeeld een trouwjurk van je moeder of oma hergebruiken of een jurk laten maken van stoffen van vroeger. Door van iets ouds weer wat nieuws te maken, zorg je voor een mooie nieuwe bestemming van de materialen. Daarnaast is het natuurlijk extra leuk als jouw trouwjurk een bijzonder verhaal heeft!

Vintage look trouwjurk

Vind je het lastig om een goede vintage trouwjurk te vinden of wil je toch eigenlijk gewoon heel graag een nieuwe jurk dragen op jullie bruiloft? Dan is het ook mogelijk om voor een vintage look trouwjurk te gaan. Zo’n trouwjurk wordt wel nieuw gemaakt, maar heeft dezelfde stijl en uitstraling als een echte vintage jurk. Iets minder duurzaam, maar wel heel mooi! Een groot voordeel van een nieuwe bruidsjurk met een vintage look is dat je hetzelfde gevoel krijgt bij zo’n jurk, maar dat hij wel helemaal aangepast kan worden aan deze tijd. Dat betekent dat de materialen zoveel mogelijk gekozen worden zoals vroeger, maar dat het model van de jurk iets meer met de tijd mee kan gaan. Wel zo fijn!

Bohemian bruiloft met een vintage trouwjurk

Wist je dat je een vintage trouwjurk heel goed kunt combineren met een bohemian bruiloft? Bij het bohemian thema worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Een spiksplinternieuwe, spierwitte trouwjurk past hier dan ook niet goed bij. Daarom is het helemaal niet gek om als bohemian bruid voor een vintage trouwjurk te kiezen. Hiermee sluit je jurk prachtig aan op de stijl van de rest van de bruiloft.

Trouwjurk in vintage stijl online bestellen

Vintage bruidsjurken heb je in allerlei soorten en maten. Je kunt eens informeren bij de bruidswinkel wat voor vintage jurken ze in huis hebben of je gaat op zoek naar een winkel die hierin gespecialiseerd is. Ook online zijn er verschillende aanbieders voor vintage bruidsjurken. Let alleen wel op als je een vintage trouwjurk online wilt bestellen. De prijzen lijken vaak aantrekkelijk, maar het blijft lastig om op internet goed te kunnen zien wat je koopt. Zeker de kwaliteit van de gebruikte materialen en de pasvorm zijn lastig in te schatten. In plaats daarvan is het fijner om een pasafspraak in een winkel te maken en je daar goed te laten adviseren. Natuurlijk is het wel slim om vooraf vast wat mooie voorbeelden op internet te zoeken. Zo kun je in de winkel snel duidelijk maken waar je naar op zoek bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *