Bloemen bewaren in een stolp

Fotocredits: De Bruyn Bloempreparaties

Bruidsboeket bewaren na de bruiloft, zo doe je dat!

Nadat jullie maandenlang naar jullie bruiloft hebben toegeleefd, vliegt deze bijzondere dag voorbij voor je er erg in hebt. Gelukkig hebben jullie na afloop nog heel wat mooie herinneringen over. Naast de trouwfoto´s en de trouwringen zijn er meer tastbare herinneringen voor later. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om je bruidsboeket te bewaren? Wij leggen je uit hoe dit werkt! 

Een bruidsboeket wordt met veel zorg en liefde uitgekozen, misschien wel door jouw bruidegom. Het is een bijzonder boeket dat je bij je draagt tijdens een van de mooiste dagen van je leven. Zonde dus als je het bruidsboeket na de bruiloft weg moet doen. In plaats daarvan kun je hem ook een mooi plekje in huis geven.

Bloemen laten drogen

Je kunt je bruidsboeket bewaren door de bloemen te drogen. Dit zou je zelf kunnen proberen, maar voor het beste resultaat kun je hier een professional voor inhuren. Bij De Bruyn Bloempreparatie zijn ze gespecialiseerd in het drogen van bijzondere boeketten. Je bruidsboeket wordt hier met veel zorg uit elkaar gehaald zodat alle bloemen stuk voor stuk kunnen drogen. Bloemen die kapot zijn, kunnen eventueel vervangen worden door een nieuw exemplaar. Zodra de bloemen gedroogd zijn, worden ze behandeld zodat ze nog lang mooi zullen blijven. Daarna kan het bruidsboeket gemonteerd worden en komt het er weer net zo uit te zien als tijdens jullie bruiloft. De kleuren van de bloemen kunnen wel iets afwijken. Door het drogen worden ze soms wat donkerder of juist lichter van kleur.

Bruidsboeket in een stolp bewaren

Als het prepareren van de bruidsbloemen volledig is afgerond, kan jouw boeket in een stolp worden geplaatst. Deze stolp kun je zelf uitkiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ronde stolp, een stolp in de vorm van een kubus, een piramide voor aan de wand of zelfs een klassieke lijst? Bruiden die hun bruidsboeket bewaren, kunnen in de webwinkel van De Bruyn Bloempreparatie bovendien al hun voorkeuren doorgeven. Je kunt bijvoorbeeld de gewenste kleur van de voet bepalen, aangeven hoe het boeket geplaatst moet worden en eventueel zelfs een gravure toevoegen. Zo lukt het zeker om jouw bruidsboeket op een stijlvolle manier een plekje te geven in huis! Hierdoor zul je dagelijks weer even herinnerd worden aan jullie prachtige trouwdag zodra je het bruidsboeket ziet staan.

Corsages en andere bloemen toevoegen

Niet alleen het bruidsboeket kun je laten drogen, het is ook mogelijk om andere bloemen van de bruiloft te bewaren voor later. Wat dacht je bijvoorbeeld van het corsage van de bruidegom en de boeketjes van de bruidsmeisjes? Deze bloemen kun je samen met het bruidsboeket in de stolp laten plaatsen.

Bruidsboeket bewaren in stolp

Fotocredits: De Bruyn Bloempreparatie

Nog wat handige tips

Lijkt het jou ook wel wat om je bruidsboeket na de bruiloft te bewaren als herinnering voor later? Dan hebben we nog wat handige tips voor je!

 • Laat je bruidsboeket zo snel mogelijk na de bruiloft drogen. Hoe sneller je dit doet, hoe beter de kwaliteit zal zijn.
 • Maak vooraf vast een afspraak voor het laten drogen van jouw bruidsboeket zodat je zeker weet dat dit snel na jullie bruiloft mogelijk is.
 • Volgens traditie gooit de bruid haar bruidsboeket naar de vrijgezelle vrouwen op de bruiloft. Wil je deze traditie in stand houden, maar zou je je bruidsboeket ook graag willen bewaren? Vraag de bloemist dan om een tweede goedkopere versie te maken van het bruidsboeket die je naar de vrijgezellen kunt gooien.
 • Heb je nog geen bruidsboeket uitgezocht? Informeer dan eerst even welke bloemen mooi zullen drogen. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat!

Dit blog is door middel van een samenwerking tot stand gekomen. 

Reacties (2)
 1. Hallo.
  Afgelopen zaterdag ben ik getrouwd. Maar wil heel graag de bos bloemen houden. Kunnen jullie vertellen wat de kosten zijn? En of dat nog mogelijk is.
  Alvast bedankt.
  Groetjes Katja

  • Hallo Katja,

   Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Je kunt hiervoor contact opnemen met De Bruyn Bloempreparatie via de link in het blog. Succes!

   Groeten,

   Maike
   BruiloftInspiratie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *