Lachende gasten op bruiloft

Fotograaf: Anouk Wubs

De leukste bruiloft grappen voor het huis van het bruidspaar

Sommige vriendengroepen halen traditioneel grappen bij elkaar in huis uit na de bruiloft. Zo is menig bruidspaar al (on)aangenaam verrast met een huis waarbij alle spullen opeens een andere plek hadden gekregen of waarbij alle hoeken en gaten vol lagen met confetti. Ben je op zoek naar écht leuke grappen waar het bruidspaar zelf ook om zal moeten lachen? Dan hebben wij nog wel wat ideeën voor je! 

Het gebeurt nog steeds regelmatig dat de vrienden van het bruidspaar het hele huis overhoop halen en er een grote puinzooi van maken. Dit lijkt grappig, maar in de praktijk is het heel wat minder leuk. Het bruidspaar komt vermoeid terug van hun bruiloft en heeft dan weinig zin in dit soort grappen in huis. Hoe leuk het vooraf misschien ook lijkt, probeer je te verplaatsen in het bruidspaar en vraag je af hoe jij het zou vinden als het bij jou gebeurt. Natuurlijk is het leuk om een grap uit te halen, maar dan wel één waar het bruidspaar ook vrolijk van zal worden.

Grappen uithalen in het huis van het bruidspaar na de bruiloft

Hebben jullie een reservesleutel van het huis van het bruidspaar? Dan is het leuk om een verrassing voor ze te regelen als ze thuis komen van hun bruiloft, huwelijksnacht of huwelijksreis. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn leuke grappen om uit te halen in het huis van het pasgetrouwde stel. Als ze na de bruiloft nietsvermoedend thuiskomen, zullen ze hun ogen uitkijken.

  • Vul het hele huis met ballonnen. Deze vrienden hebben het wel heel bont gemaakt door het huis van het bruidspaar met 4000 ballonnen te vullen die ook nog eens met confetti waren gevuld, maar het kan wel een leuk idee zijn om een flinke hoeveelheid ballonnen aan te schaffen. Heliumballonnen zijn ook leuk en geven meteen een feestelijke sfeer.
  • Weet je of het bruidspaar niet al te erg gehecht is aan hun wc-deur? Smokkel de deur dan voor de bruiloft het huis uit en laat de gasten in het geheim hun naam en een lief berichtje op de deur schrijven. Plaats de deur vervolgens weer terug in het huis van het bruidspaar als verrassing.
  • Sommige vrienden maken er een traditie van om de slaapkamer van het bruidspaar overhoop te halen zodat ze nog flink wat werk te doen hebben voor ze rustig kunnen gaan slapen. In plaats hiervan kun je beter een leuke verrassing achterlaten in de slaapkamer. Leg bijvoorbeeld rozenblaadjes op het bed, zorg voor een paar kaarsen en zet een fles champagne met twee glazen op het nachtkastje. Dat is nog eens een leuke manier van thuiskomen!
  • Wil je toch een beetje plagen? Draai dan alle lampen uit de fitting en zet kaarsen neer in huis. Leg bij de voordeur een aansteker of een doosje lucifers neer zodat het bruidspaar zelf op zoek kan gaan naar de kaarsen om ze aan te steken.

Huis versieren na de bruiloft

Het kan natuurlijk ook een leuk idee zijn om het hele huis van het bruidspaar te versieren voor als ze thuiskomen na de bruiloft. Hang slingers en ballonnen op of laat foto’s van het stel afdrukken en verspreid ze door het huis. Ook is het leuk om een aantal bossen bloemen te kopen en neer te zetten in de verschillende kamers. Hoe feestelijker het huis er uit ziet, hoe leuker het is voor het bruidspaar en hoe groter de verrassing zal zijn.

Oprit versieren voor de bruiloft

Hebben jullie geen sleutel van het huis van het getrouwde paar? Of weet je dat ze het heel vervelend zullen vinden als je stiekem hun huis in gaat? Dan is het een leuk idee om de oprit te versieren speciaal voor de bruiloft. Ook hier kun je slingers en ballonnen ophangen. Of laat een groot spandoek maken met een foto van het bruidspaar, hun namen en trouwdatum er op.

Ben je nog op zoek naar andere manieren om het bruidspaar te verrassen? Lees dan zeker even het blog 14 Leuke ideeën om het bruidspaar te verrassen

Dit blog bevat affiliate links.