Gefeliciteerd met jullie trouwdag: 6 Originele felicitaties

Een huwelijk is een ontzettend bijzonder moment en dus zeker een felicitatie waard. Ook wanneer je niet op de bruiloft zelf aanwezig kunt zijn, is het leuk om wat voor het bruidspaar te doen. Gefeliciteerd met jullie trouwdag kun je op heel wat verschillende manieren zeggen, bijvoorbeeld met een kaart of een klein cadeautje. Wij hebben 6 originele felicitaties voor je op een rijtje gezet!

Het is voor het bruidspaar ontzettend leuk om felicitaties te ontvangen voor hun trouwdag. Niet alleen op of vlak na de bruiloft, maar bijvoorbeeld ook bij hun eerste jubileum. Natuurlijk kun je een standaard felicitatie kaartje sturen, maar er zijn ook veel originele manieren te bedenken om het bruidspaar te feliciteren. Ben je daarnaast op zoek naar een leuk huwelijkscadeau? Dan kun je wat goede ideeën vinden in het blog 20 Huwelijkscadeaus voor ieder budget.

#1. Trouwdag kaart

Met een kaartje zit je altijd goed. Wanneer je het bruidspaar op de bruiloft zelf wilt feliciteren, kun je hier een kaart voor meenemen. Je kunt deze kaart bijvoorbeeld tegelijk met het cadeau geven. Wil je het bruidspaar geld cadeau doen? Ook dan is het leuk om het geld samen met een kaart in de envelop te doen. In plaats hiervan zou je ook een Wonderbox cadeaubon kunnen kopen, bijvoorbeeld voor een etentje of een weekendje weg. Kom je niet op de bruiloft, maar wil je het bruidspaar wel met hun trouwdag feliciteren? Dan kun je vooraf of na afloop van de bruiloft een kaartje op de bus doen.

Tip: Maak de felicitatie kaart extra persoonlijk door op zoek te gaan naar een kaart in de themakleuren van de bruiloft of een kaart waar je de namen of een foto van het bruidspaar in kunt verwerken. Dit maakt jouw kaart uniek!

Voorbeeld tekst felicitatie trouwdag

Het kan voor sommige mensen best even lastig zijn om een tekst te bedenken voor op de felicitatiekaart voor het bruidspaar. Gefeliciteerd met jullie trouwdag of gefeliciteerd met jullie huwelijk kan natuurlijk altijd, maar wat zet je verder nog op de kaart? Je kunt een gelukswens voor het bruidspaar opschrijven, bedenk bijvoorbeeld wat je ze toewenst in de toekomst. Als je zelf al getrouwd bent, is het leuk om advies mee te geven voor een gelukkig huwelijk. Daarnaast hebben we nog wat voorbeelden van huwelijkswensen voor op de kaart:

 • Een korte huwelijkswens: De tekst op de felicitatiekaart voor de trouwdag van het bruidspaar hoeft niet heel uitgebreid te zijn, vaak zijn een paar zinnetjes al voldoende. Schrijf een korte felicitatie op en voeg eventueel nog een persoonlijke boodschap toe. Wat dacht je bijvoorbeeld van: “Wat fijn dat wij deze bijzondere dag samen met jullie mogen beleven. Wij wensen jullie al het geluk van de wereld!” of “Getrouwd, gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie een prachtige dag hebben gehad. Heel veel geluk samen!”
 • Een gedichtje: Het kan ook leuk zijn om gebruik te maken van een gedichtje om jullie huwelijkswens aan het bruidspaar te geven. Er zijn heel wat mooie gedichtjes die geschikt zijn om op een kaartje te schrijven. Probeer een kort gedichtje te vinden zoals:
  Voor altijd verbonden
  Het jawoord gegeven
  Alles aanwezig
  Voor een lang en gelukkig leven

  of
  Bruid en bruidegom
  Wij wensen jullie beiden
  Vele jaren samen
  En heel goede tijden
 • Songtekst als huwelijkswens: Een stukje van een songtekst kan ook heel geschikt zijn als huwelijkswens. Weet je bijvoorbeeld op welk nummer het bruidspaar hun openingsdans doet? Dan kun je daar één of meerdere mooie zinnen uit halen en op de kaart schrijven.

#2. Gefeliciteerd met jullie trouwdag ballon

Vind je een kaartje een beetje saai? Dan kun je natuurlijk ook voor een écht originele felicitatie gaan. Stuur bijvoorbeeld een helium ballon met jouw felicitaties naar het bruidspaar. Dit is helemaal leuk wanneer je kiest voor een gepersonaliseerde ballon met de namen of een foto van de bruid en bruidegom er op!

Gefeliciteerd met jullie trouwdag helium ballonnen

Fotocredits: Hallmark

#3. Felicitatie trouwdag met wat lekkers

In plaats van een kaartje of een ballon kun je het bruidspaar ook op een andere manier feliciteren met hun huwelijk. Zo kun je zelf iets lekkers voor ze maken of een bedrijfje hiervoor inschakelen. Er zijn bijvoorbeeld bedrijfjes die gespecialiseerd zijn in het verzenden van zoete lekkernijen via de post. Het is natuurlijk helemaal leuk als je op de taart, brownies of koekjes die je verstuurt de tekst “Gefeliciteerd met jullie trouwdag” laat schrijven. Natuurlijk kun je dit ook combineren met een leuke kaart.

#4. Ontbijt op bed voor het bruidspaar

Een andere leuke verrassing voor het bruidspaar is het regelen van een ontbijtje op bed. Wanneer het kersverse echtpaar gewoon in hun eigen huis overnacht, kun je regelen dat er de volgende ochtend een ontbijtje aan huis wordt bezorgd. Zo kunnen ze nog even in bed blijven nagenieten van hun bruiloft, terwijl ze ondertussen kunnen smikkelen van het heerlijke ontbijtje. Dat is zeker een originele felicitatie voor het bruidspaar!

#5. Gefeliciteerd met jullie trouwdag: Bloemen aan huis

Natuurlijk kun je ook een bosje bloemen naar de bruid en bruidegom opsturen. Hang hier een kaartje aan met de tekst “Gefeliciteerd met jullie trouwdag” om er een echte felicitatie van te maken. Check vooraf wel even of het bruidspaar niet vlak na de bruiloft op huwelijksreis gaat. Het zou immers zonde zijn wanneer ze helemaal niet van de bloemen kunnen genieten.

#6. Jubileum felicitatie

Niet alleen op de bruiloft zelf kun je het bruidspaar feliciteren, maar ook de jaren daarna is het leuk wanneer je aan hun trouwdag denkt. Zo is het bijvoorbeeld heel attent wanneer je ze ieder jaar weer op de datum van hun trouwdag een kaart stuurt met een lieve tekst. Wist je dat ieder jubileum naar een bepaald materiaal is vernoemd? Wanneer het bruidspaar 1 jaar getrouwd is, heet dit bijvoorbeeld een katoenen huwelijk, 12,5 jaar getrouwd is een koperen huwelijk en bij 25 jaar getrouwd hoort een zilveren huwelijk. Sommige mensen vinden het leuk om bij ieder jubileum een klein cadeautje te geven dat gemaakt is van het materiaal dat bij het jubileum hoort. Wat je ook bedenkt, het bruidspaar zal het vooral heel leuk vinden om steeds weer een felicitatie voor hun trouwdag te krijgen.

Dit blog bevat affiliate links.