7 Handige tips voor het poseren voor de trouwfoto’s

Het maken van de trouwfoto´s kan best een beetje spannend zijn. Waarschijnlijk zijn jullie het niet gewend om voor een camera te poseren en met een professionele fotograaf te werken. Toch wil je dat het resultaat zo mooi mogelijk wordt. Daarom hebben wij 7 handige tips voor je verzameld om de foto’s zo mooi mogelijk te laten worden! 

Het is fijn als jullie na afloop van de bruiloft een prachtig trouwalbum hebben met een aantal waanzinnige trouwfoto´s. Natuurlijk worden er gedurende de dag wat sfeerfoto´s en spontane kiekjes gemaakt, maar waarschijnlijk zullen jullie ook een fotoshoot inplannen. Voor deze fotoshoot hebben wij 7 handige tips verzameld:

#1. Kijk niet recht in de camera

Wanneer je voor de trouwfotograaf gaat poseren, ben je al snel geneigd recht in de camera te kijken. Dit geeft echter niet het mooiste beeld. Kijk in plaats hiervan liever langs de lens heen of naar je kersverse echtgenoot. Dit maakt de foto´s natuurlijker.

#2. Let op je houding

Een goede houding is erg belangrijk. Het maken van trouwfoto´s kan vermoeiend zijn, maar toch zal je er voor moeten zorgen dat je rechtop staat. Met een ingezakte rug zien de foto´s er namelijk een stuk minder mooi uit. Soms is het beter om tussendoor even rust te nemen zodat je daarna weer beter kunt poseren voor de camera.

#3. Houd je bruidsboeket op de juiste manier vast

Tijdens het poseren kun je gebruik maken van je  bruidsboeket. Zorg ervoor dat je het boeket niet te stijfjes vast hebt. Wanneer je hem voor je buik vasthoudt, moeten je handen ongeveer ter hoogte van je navel zitten. Je kunt het bruidsboeket ook meer opzij laten hangen, dit maakt de foto wat luchtiger.

#4. Oefen vooraf met poseren voor de camera

Poseren is niet voor iedereen even gemakkelijk, daarom is het niet gek om er voor de bruiloft vast mee te oefenen. Je kunt dit thuis voor de spiegel doen, maar helemaal slim is het om een loveshoot te boeken bij jullie trouwfotograaf. Op deze manier kunnen jullie vast wennen aan het fotograferen en hebben jullie meteen een aantal mooie verlovingsfoto´s!

#5. Ga voor een spontane lach

Veel bruiden proberen hun lach zoveel mogelijk onder controle te houden, maar een spontane lach is juist veel mooier! Probeer daarom niet teveel bezig te zijn met de manier waarop je lacht. Ontspan je lippen en maak wat grapjes met elkaar zodat je écht moet lachen.

#6. Zoek elkaar zoveel mogelijk op

Probeer tijdens de fotoshoot zoveel mogelijk met elkaar bezig te zijn, ook op de momenten dat jullie niet poseren voor de camera. Wanneer jullie bijvoorbeeld hand in hand naar de volgende locatie lopen, kan dat prachtige (spontane) trouwfoto´s opleveren.

#7. Luister goed naar de fotograaf

Tot slot is het belangrijk goed op de aanwijzingen van de trouwfotograaf te letten. Hij of zij is een professional en heeft als het goed is veel ervaring met het fotograferen van bruidsparen. Door gebruik te maken van de tips zullen jullie het beste resultaat behalen! Probeer vooraf ook niet teveel een perfect plaatje in je hoofd te maken, maar ga uit van de expertise van de fotograaf. Die zal zelf vast een heleboel creatieve ideeën hebben en hoe meer hij of zij zijn gang kan gaan, hoe beter het resultaat over het algemeen wordt.

Verder lezen: Waarom een goede trouwfotograaf het geld waard is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *