Lachend bruidspaar

Fotograaf: Suegraphy

Dit is waarom je een duo fotograaf op jullie bruiloft wilt

De meeste bruidsparen moeten al best een tijdje sparen voor ze één trouwfotograaf kunnen betalen, maar je kunt er ook voor kiezen om twee fotografen in te huren voor jullie bruiloft. Het is misschien een flinke kostenpost, maar zeker het geld waard. Benieuwd waarom? Wij zetten de voordelen van een duo bruiloft fotograaf voor je op een rijtje! 

Een trouwfotograaf is erg belangrijk op jullie bruiloft omdat hij of zij degene is die de beelden maakt bij jullie herinneringen. Jarenlang zullen jullie met veel plezier terug kijken naar deze prachtige foto´s en tijdens het doorbladeren van jullie trouwalbum kun je de bruiloft weer helemaal herleven. Bezuinigen op de fotograaf is daarom een slecht idee. Sterker nog, door iets meer geld uit te geven kun je twee fotografen inhuren voor jullie bruiloft met een nóg beter resultaat.

Twee fotografen op de bruiloft

Natuurlijk moet een goede trouwfotograaf in zijn eentje de juiste foto´s van jullie bruiloft kunnen maken. Toch kan het ook zeker de moeite waard zijn om niet één, maar twee trouwfotografen in te huren. Je vraagt je misschien af waarom. Eén trouwfotograaf is toch wel genoeg? Voor een standaard trouwreportage is één echte professional inderdaad voldoende. Het voordeel aan het inhuren van twee fotografen is echter dat jullie bruiloft vanuit meerdere hoeken gefotografeerd kan worden. Zo weet je zeker dat je straks geen enkel moment mist op de trouwfoto’s.

Twee trouwfotografen samen hebben nog een ander groot voordeel. Ze kunnen zelf kiezen wie zich waarop richt. Wanneer de een bijzondere details van jullie bruiloft vastlegt, kan de ander foto´s maken van het geheel. Zo krijgen jullie een unieke combinatie van foto´s die een perfecte weergave vormen van jullie grote dag. Ook is het fijn dat er twee fotografen beschikbaar zijn voor de voorbereidingen van jullie bruiloft. Zo kan de één in de buurt van de bruid blijven, terwijl de ander foto’s maakt van de bruidegom of van de decoratie die opgehangen wordt.

Twee fotografen op de bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Wat zijn de kosten van twee trouwfotografen?

Een goede trouwfotograaf kost geld en vaak is dit dan ook één van de grotere kostenposten van de bruiloft. Hierdoor denken veel bruidsparen er niet aan om een duo fotograaf op hun bruiloft in te huren. Zonde, want het kan de investering echt waard zijn! Bovendien is het niet zo dat het boeken van twee fotografen voor de bruiloft ook twee keer zo duur is wanneer jullie één trouwfotograaf inschakelen. Uiteraard liggen de kosten hoger voor twee trouwfotografen, maar in verhouding valt het mee. Wat de extra kosten zijn, verschilt per fotograaf, maar reken op een paar honderd euro extra. Ben je benieuwd wat een enkele fotograaf kost? Je leest het in het blog Wat kost een trouwfotograaf voor jullie bruiloft?

Aanraders voor een duo fotograaf op jullie bruiloft

Lijkt het je wel wat om twee fotografen voor jullie bruiloft te boeken? Dan kun je het beste kiezen voor fotografen die al veel ervaring hebben samen en precies van elkaar weten hoe ze te werk gaan. Je kiest dus een duo fotograaf voor jullie bruiloft die altijd met elkaar samenwerken en hierdoor perfect op elkaar zijn ingespeeld. Je zou even kunnen Googlen voor een lijstje met fotografen, maar wij hebben ook wat tips. Dit zijn drie voorbeelden van fotografen die als duo te werk gaan en prachtige trouwfoto´s maken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *