Leuke cadeau ideeën om jullie getuigen te bedanken

De getuigen zijn ontzettend belangrijk op jullie bruiloft, zonder hen kunnen jullie immers niet trouwen. Het is een eervolle taak om getuige te zijn, maar naast de eer is het natuurlijk ook leuk om wat cadeautjes te regelen als bedankje. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben wat leuke cadeau ideeën voor getuigen verzameld!

Op elke bruiloft zijn er twee tot vier getuigen aanwezig om officieel te kunnen trouwen. Dit is niet alleen een verplichting, het is ook vooral heel leuk. Want waarschijnlijk kiezen jullie getuigen die heel belangrijk voor jullie zijn en een speciale rol in jullie leven vervullen.

Cadeautjes waar de getuige iets aan heeft op de trouwdag zelf

Als bedankje voor de taak van de getuigen op jullie trouwdag is het leuk om een klein cadeautje voor ze te regelen. Maar wat kun je dan geven? Het kan een slim idee zijn om een cadeau uit te kiezen waar de getuigen tijdens de bruiloft iets aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de volgende ideeën:

  • Pen: Een mooi symbolisch cadeau om aan de getuigen te geven is een bijzondere pen waarmee ze de huwelijksakte kunnen ondertekenen. Laat bijvoorbeeld pennen graveren met jullie namen en trouwdatum erin. Dit is meteen een mooie herinnering aan de bruiloft.
  • Accessoires voor de bruiloft: Accessoires voor de bruiloft doen het altijd goed als cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een mooie stropdas, een sieraad, haaraccessoire, leuke sokken of een horloge.
  • Beautybehandeling: Het is natuurlijk ook altijd leuk om een beautybehandeling speciaal voor de bruiloft te geven. Wat dacht je van een manicure, pedicure of schoonheidsbehandeling vlak voor jullie trouwdag? Je kunt natuurlijk ook een kapster, visagist of barbier regelen voor de ochtend van jullie bruiloft. Een leuk cadeau en zo zien jullie getuigen er ook nog eens piekfijn uit!
Accessoires voor de bruiloft cadeau geven aan getuigen

Fotograaf: Hannah Victoria

Andere cadeau ideeën om de getuigen mee te bedanken

Het is niet alleen leuk om iets cadeau te geven dat te gebruiken is op de bruiloft, er zijn ook andere leuke cadeautjes voor jullie getuigen te bedenken. Het belangrijkste is dat je iets kiest wat goed bij de getuigen past. Dat kan van alles zijn, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Cadeaubon voor een uitje: Na de bruiloft is het leuk om er nog een keer samen op uit te trekken, maar je kunt ook een cadeaubon voor een uitje geven. Met een Wonderbox cadeaubon kunnen jullie getuigen bijvoorbeeld zelf een datum en locatie kiezen voor uitjes zoals een high wine, dagje wellness of zelfs een nachtje weg.
  • Cadeaupakketje: Het kan ook een goed idee zijn om een cadeaupakketje samen te stellen met wat kleine cadeautjes zoals een doosje bonbons, een flesje bubbels, een lekkere douchegel en een leuk tijdschrift. Maak er een persoonlijk pakketje van met cadeautjes die passen bij de getuige. Een kaartje met een lieve tekst erop doet het ook altijd goed.
  • Etentje: Tot slot is het leuk om jullie getuigen met een etentje te verrassen. Dit kan een chic diner zijn bij een restaurant of gewoon een gezellig etentje bij jullie thuis. Leuk om op deze manier meteen even na te kletsen over de bruiloft met elkaar.

Wanneer geef je cadeautjes aan getuigen?

Wanneer je de cadeautjes aan de getuigen geeft, is heel erg afhankelijk van het soort cadeau dat jullie kiezen. Als het een cadeau is dat de getuige tijdens de bruiloft kan gebruiken, dan kunnen jullie het al vooraf geven. Bijvoorbeeld op de ochtend van de bruiloft of zelfs al een paar weken of dagen eerder. Andere cadeaus zouden jullie ook aan het einde van de trouwdag aan kunnen bieden. Kies je liever een rustig moment uit? Dan is het ook prima om te wachten tot na de bruiloft. Eventueel zouden jullie de getuigen ook kunnen bedanken tijdens een speech, vervolgens kunnen jullie de cadeaus geven.

Dit blog bevat affiliate links.