Warme chocolademelk bar

Fotograaf: Dawn Charles via Brides

Warme chocolademelk bar voor een winterse bruiloft (DIY)

Wanneer jullie tijdens een van de koude wintermaanden trouwen, is het leuk om de gasten te verrassen met een heerlijke beker warme chocolademelk. Door een eigen warme chocolademelk bar te maken, kunnen de gasten zelf hun favoriete combinatie samenstellen. Wij laten je zien hoe je dit gemakkelijk kunt regelen voor jullie bruiloft! 

Niets is lekkerder dan een kop warme chocolademelk als de temperaturen buiten steeds lager worden. Zeker met een flinke portie slagroom en verschillende soorten toppings wordt het echt een feestje! Een warme chocolademelk bar is dan ook een leuke toevoeging aan jullie bruiloft. En met deze DIY is het niet lastig om er zelf een te maken!

Wat heb je nodig?

  • Voldoende chocolademelk
  • Ketels om de chocolademelk warm te houden
  • Mokken of kartonnen bekertjes (je kunt bekertjes kopen in jullie themakleuren of er een leuke tekst op laten drukken)
  • Slagroom
  • Verschillende soorten toppings
  • Decoratie

Jullie eigen warme chocolademelk bar

Trouwen jullie op een koude dag? Met een beker warme chocolademelk maak je de gasten zeker blij. Je kunt bijvoorbeeld warme chocolademelk neerzetten als verrassing na de ceremonie. Op deze manier kunnen jullie gezellig bijkletsen met de gasten en tegelijkertijd een beetje opwarmen. Helemaal leuk is het om de chocolademelk buiten te drinken naast een paar vuurkorven.

Warme chocolademelk maken is niet lastig. Je kunt pakken kant-en-klare chocolademelk kopen of het zelf maken met melk en cacaopoeder. Het belangrijkste is dat de chocolademelk warm blijft, zeker wanneer jullie het buiten neer willen zetten. Je kunt hiervoor speciale ketels bestellen voor warme dranken.

Warme chocolademelk met marshmallows

Het is natuurlijk een beetje saai om gewone warme chocolademelk aan jullie gasten te serveren. Veel leuker is het wanneer ze zelf kunnen kiezen voor melk, witte of pure chocolade en een flinke portie slagroom kunnen toevoegen. Het is ook leuk wanneer de chocolademelk versierd kan worden met verschillende toppings. Vooral warme chocolademelk met marshmallows doet het altijd goed. Maar er is van alles mogelijk! Maak bijvoorbeeld bakjes met mini marshmallows, kleine chocoladedruppels, stukjes karamel, hagelslag en spikkels. Zet er lekkere wafeltjes bij die in de slagroom gestoken kunnen worden. Wat zullen de gasten genieten van al deze lekkernijen!

Toppings voor de warme chocolademelk

Fotocredits: Little Spice Jar

De bar decoreren

Heb je alle ingrediënten klaarstaan? Dan is het tijd om je zelfgemaakte bar te decoreren. Maak een groot bord waar je met sierlijke letters aangeeft dat de gasten hier een warme chocolademelk bar kunnen vinden. Benieuwd hoe je zelf de mooiste krijtbord letters maakt? Wij hebben een handige DIY voor je geschreven! Je kunt het geheel vervolgens lekker winters aankleden met leuke accessoires. Decoreer bijvoorbeeld met dennentakken en zet houten kistjes neer om hoogte te creëren.

Zorg er verder voor dat alle ingrediënten in gezellige bakjes klaarstaan. Ook wanneer jullie mooie bekertjes hebben gekocht, zorgt dit voor een leuke uitstraling. Het is extra leuk als de kleuren van jullie bruiloft ook terugkomen in jullie bar.

Chocolademelk als gastenbedankje

Het is ook leuk om de gasten chocolademelk mee te geven als gastenbedankje. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je zakjes maken waar je cacaopoeder en mini marshmallows in doet, maar het is ook een idee om chocola op een stokje te geven die de gasten in de warme melk kunnen laten smelten. Maak er een echt gastenbedankje van door de chocola in te pakken in folie en er een bedankkaartje aan te bevestigen. Zo heb je voor weinig geld een leuk cadeautje voor alle gasten!

Dit blog bevat affiliate links.