Warme chocolademelk bar

Fotocredits: Pen & Paper Flowers

Warme chocolademelk bar voor een winterse bruiloft (DIY)

Wanneer jullie tijdens een van de koude wintermaanden trouwen, is het leuk om de gasten te verrassen met een heerlijke beker warme chocolademelk. Door een eigen warme chocolademelk bar te maken, kunnen de gasten zelf hun favoriete chocolademelk samenstellen!

Niets is lekkerder dan een kop warme chocolademelk als de temperaturen buiten steeds lager worden. Zeker met een flinke portie slagroom en verschillende soorten toppings wordt het echt een feestje! Een warme chocolademelk bar is dan ook een leuke toevoeging aan jullie bruiloft. En met deze DIY is het niet lastig om er zelf een te maken!

Wat heb je nodig?

 • Warme chocolademelk in grote kannen
 • Mokken of kartonnen bekertjes (je kunt deze bekertjes kopen in jullie themakleuren of er een leuke tekst op laten drukken)
 • Slagroom
 • Verschillende soorten toppings
 • Decoratie

Warme chocolademelk toppings

Het is natuurlijk een beetje saai om gewone warme chocolademelk aan jullie gasten te serveren. Veel leuker is het wanneer ze zelf kunnen kiezen voor melk, witte of pure chocolade en een flinke portie slagroom kunnen toevoegen. Het is ook leuk wanneer de chocolademelk versierd kan worden met verschillende toppings. Maak daarom bakjes met mini marshmallows, kleine chocoladedruppels, stukjes karamel, hagelslag en spikkels. Zet er lekkere wafeltjes bij die in de slagroom gestoken kunnen worden. Wat zullen de gasten genieten van al deze lekkernijen!

Warme chocolademelk toppings

Fotocredits: Little Spice Jar

De bar decoreren

Heb je alle ingrediënten klaarstaan? Dan is het tijd om je zelfgemaakte chocolademelk bar te decoreren. Maak een groot bord waar je met sierlijke letters aangeeft dat de gasten hier een warme chocolademelk bar kunnen vinden. Benieuwd hoe je zelf de mooiste krijtbord letters maakt? Wij hebben een handige DIY voor je geschreven! Je kunt het geheel vervolgens lekker winters aankleden met leuke accessoires. Decoreer bijvoorbeeld met dennentakken en zet houten kistjes neer om hoogte te creëren. Het is ook leuk om hier de kleuren van jullie bruiloft in te verwerken. Heel veel succes!

Chocolademelk als gastenbedankje

Het is ook leuk om de gasten chocolademelk mee te geven als gastenbedankje. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je zakjes maken waar je cacaopoeder en mini marshmallows in doet, maar het is ook een idee om chocola op een stokje te geven die de gasten in de warme melk kunnen laten smelten. Maak er een echt gastenbedankje van door de chocola in te pakken in folie en er een bedankkaartje aan te bevestigen. Zo heb je voor weinig geld een leuk cadeautje voor alle gasten!

Reacties (1)
 1. Hallo,

  Ik zie het recept niet om zelf een chocolademelk bar te maken. Klopt het dat het recept er niet staat?

  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *