Een stoere en stijlvolle whiskey bar op jullie bruiloft

Ben je een echte whiskey liefhebber? Of vindt je verloofde het heerlijk om ’s avonds een glaasje whiskey te drinken? Dan is het een leuk idee om een eigen whiskey bar te maken voor jullie bruiloft. Niet alleen kunnen de gasten hier verschillende soorten whiskey proeven, ook ziet zo´n bar er prachtig uit op de foto´s!

Naast bier en wijn kan het ook leuk zijn om nog andere alcoholische dranken op jullie bruiloft te schenken. Wanneer jullie whiskey liefhebbers zijn, kun je hier veel leuke dingen mee doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte whiskey bar?

Een eigen bar met whiskey maken

Een whiskey bar bestaat uit een verzameling van verschillende soorten whiskey die jullie op een speciale manier presenteren. Plaats de flessen bijvoorbeeld op een mooi dienblad, koop een vintage kastje voor sterke drank of kies een aantal bijzondere flessen uit om de whiskey in te bewaren. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige glazen whiskey flessen te koop die een enorm chique uitstraling hebben. Deze flessen kosten best wat geld, maar je zou eens kunnen kijken of je ze tweedehands kunt kopen. Zo kun je ook meteen wat mooie glazen scoren waar de gasten de drank uit kunnen drinken.

Het leuke aan een whiskey bar is dat het iets stoers heeft, het is de ideale plek voor de bruidegom en zijn vrienden. Aan de andere kant is zo´n bar ook erg stijlvol en chic. Je kunt er prachtige foto´s van laten maken en het is een mooi stukje decoratie op jullie bruiloft. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jullie eigen whiskey bar? Wij hebben vast wat toffe voorbeelden voor je verzameld!

Whiskey proeverij

Door verschillende soorten whiskey aan te schaffen, kunnen jullie er een echte proeverij van maken. Zorg dat de gasten de mogelijkheid krijgen om meerdere soorten te proeven. Met bordjes kun je duidelijk maken uit welke verschillende soorten whiskey jullie gasten kunnen kiezen. Hang bijvoorbeeld een kaartje aan iedere fles of plaats een groot bord waarop je alle verschillende opties schrijft. Het is ook leuk om speciaal voor de proeverij nog wat extra informatie te geven over de whiskey, bijvoorbeeld over de herkomst en de smaak.

Whiskey als cadeautje

Wist je dat je nog veel meer leuke dingen kunt doen met whiskey op jullie bruiloft? Wat dacht je bijvoorbeeld van een klein cadeautje voor je kersverse echtgenoot? Dit is een leuke verrassing om naar hem toe te laten brengen wanneer jullie je allebei aan het klaarmaken zijn voor de bruiloft.

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor jullie getuigen? Ook hiervoor kan het leuk zijn om een flesje whiskey cadeau te geven. Tot slot zou je ook mini flesjes whiskey kunnen gebruiken voor de bruiloft bedankjes. Op deze manier kun je de gasten nog iets kleins mee naar huis geven als aandenken aan jullie bruiloft.

Andere lekkere bruiloft drankjes

Zijn jullie geen fan van whiskey, maar vinden jullie het wel leuk om een bijzonder drankje aan te bieden? Ga dan op zoek naar een ander leuk drankje om te serveren. Wat dacht je van een lekkere cocktail of verschillende soorten speciaalbier? Als jullie het liever bij een glaasje bubbels houden, kun je kijken naar originele manieren om jullie champagne of prosecco te schenken.