Candy bar en snoepbuffet ideeën voor jullie bruiloft

Een candy bar is in Amerika al jaren hartstikke populair. Niet alleen op kinderfeestjes wordt vaak een snoeptafel neergezet, maar ook op bruiloften wordt het snoepbuffet steeds populairder. In Nederland nemen we graag een voorbeeld aan Amerika en je ziet het snoepbuffet hier dan ook op steeds meer bruiloften opduiken. Leuk, want je kunt alle kanten op met bruiloft snoep en jullie gasten zullen het zeker waarderen als jullie wat lekkers voor ze klaarzetten. Wij laten je zien hoe je zelf zo´n snoepbar kunt maken voor jullie bruiloft!

Dacht je dat alleen kleine kinderen gek zijn op snoep? Think again! Je zult zien dat ook jullie bruiloft gasten heel vrolijk worden van een gezellige candy bar. Bakken vol met heerlijke snoepjes waar je zelf de lekkerste soorten uit kunt kiezen, het is een kinderdroom die werkelijkheid wordt!

DIY candy bar op jullie bruiloft

Een candy bar is eigenlijk gewoon een grote tafel vol met allerlei verschillende soorten snoepgoed. Er zijn steeds meer bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het maken van prachtige snoepbuffetten. Dit ziet er natuurlijk waanzinnig mooi uit, maar het kost ook flink wat geld om jullie candy bar uit te besteden. In plaats daarvan kun je ook een eigen snoepbuffet maken. Met deze DIY versie kun je flink wat geld besparen en bovendien kun je er gemakkelijk voor zorgen dat jullie snoepbar voor de bruiloft aan al jullie wensen voldoet.

Hoe maak je zelf een snoepbuffet?

Willen jullie een eigen candy bar maken voor de bruiloft? Koop dan een flinke lading snoep, bijvoorbeeld bij een groothandel. Vervolgens moet je voldoende schalen en kommen regelen om al het snoepgoed in te kunnen presenteren. Vergeet ook niet om speciale gepersonaliseerde snoepzakjes voor jullie huwelijk te laten maken. Hier kun je bijvoorbeeld jullie namen en trouwdatum op zetten, maar ook een leuke tekst of quote zoals Love is Sweet. De gasten kunnen de snoepzakjes gebruiken om hun favoriete snoepgoed uit te kiezen bij de candy bar.

Snoepgoed op jullie huwelijk presenteren

Het is leuk om het snoepgoed op jullie huwelijk op een bijzondere manier te presenteren. Hierdoor wordt jullie bruiloft snoepbar extra bijzonder. Je kunt de candy bar bijvoorbeeld versieren met een mooi tafelkleed, leuke bordjes en decoratie zoals verse bloemen, pompons en ballonnen. Zorg voor mooie bakken waar je het snoep in kunt presenteren. Overigens hoef je het snoepgoed natuurlijk niet per se op een tafel neer te zetten. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een mooie (vintage) kast voor gebruiken. Wat betreft de styling kun je helemaal losgaan!

Hebben jullie bepaalde themakleuren voor jullie bruiloft? Dan is het natuurlijk leuk als jullie candy bar hier op aansluit. Probeer in dat geval snoep te kopen in jullie themakleuren en maak ook gebruik van bijpassende decoratie. Ga bijvoorbeeld op zoek naar servetten of snoepzakjes in de juiste kleuren. Het is misschien iets lastiger dan wanneer je alle kleuren kunt gebruiken, maar het geeft wel een mooi effect!

Snoep bedankjes bruiloft

Een candy bar kun je op allerlei momenten tijdens jullie bruiloft gebruiken. Zo kan het leuk zijn om een snoepbuffet voor de gasten neer te zetten tijdens de receptie. Dit zou eventueel zelfs een vervanging kunnen zijn voor de bruidstaart. Een candy bar is ook heel geschikt als desserttafel of als snoeptafel tijdens het trouwfeest. Tot slot kun je de candy bar gebruiken als snoep bedankjes voor jullie bruiloft. Zet bij de uitgang een grote tafel neer met allerlei lekkernijen en zorg voor leuke zakjes waar een bedanktest op staat voor de gasten. Iedereen kan nu zelf een zakje met lekkers vullen voor de terugreis. Op deze manier hebben jullie een origineel trouwbedankje dat niet veel geld hoeft te kosten!

Lopende snoeptafel in plaats van een snoepbuffet

Tot slot is het ook mogelijk om voor een lopende variant van de snoeptafel te gaan. In dat geval huur je een aantal candy meisjes of jongens in die met grote bakken snoep rondlopen op jullie bruiloft. De gasten kunnen zelf snoep scheppen van deze lopende candy bar. Een groot voordeel hiervan is dat de gasten gewoon op hun plek kunnen blijven staan. Dit is dan ook een leuke toevoeging aan jullie receptie of trouwfeest die de gasten vast kunnen waarderen!