De candybar is in Amerika al jaren hartstikke populair. In Nederland zien we deze tafel vol met zoete lekkernijen ook steeds vaker opduiken tijdens bruiloften. Leuk, want je kunt er alle kanten mee op en jullie gasten zullen het zeker waarderen. Wij laten je zien hoe je zelf zo´n snoepbuffet maakt! 

Dacht je dat alleen kleine kinderen gek zijn op snoep? Je zult zien dat jullie gasten ook heel vrolijk worden van een candybar. Bakken vol met heerlijke snoepjes waar ze zelf uit kunnen kiezen, wie wil dat nou niet?

DIY candybar

Een candybar kun je door een bedrijf laten verzorgen, maar het is niet lastig om zelf te maken. Door voor een DIY versie te gaan, kun je flink wat geld besparen en bovendien een snoepbuffet maken dat aan al jullie wensen voldoet.

Hoe ga je te werk? Koop een flinke lading snoep in (dit kun je het beste bij een groothandel doen) en zorg voor mooie schalen en kommen om het in te presenteren. Je kunt hier bijvoorbeeld vazen voor gebruiken, maar simpele schaaltje of glazen zijn hier ook geschikt voor. Vergeet niet gepersonaliseerde zakjes te laten maken met jullie namen en trouwdatum er op. Natuurlijk kun je er ook een leuke quote op zetten zoals Love is Sweet. De gasten kunnen de zakjes gebruiken om wat snoepjes in te verpakken die ze mee willen nemen.

Het geheel kun je er leuk uit laten zien met een mooi tafelkleed, leuke bordjes en decoratie zoals verse bloemen, pompons en ballonnen. Overigens hoef je het snoep natuurlijk niet per se op een tafel neer te zetten. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een mooie (vintage) kast voor gebruiken. Wat betreft de styling kun je dus helemaal losgaan!

Themakleuren van jullie bruiloft

Hebben jullie bepaalde themakleuren voor jullie bruiloft? Dan is het natuurlijk leuk als jullie candybar hier op aansluit. Probeer in dat geval snoep te kopen in jullie themakleuren en maak ook gebruik van bijpassende decoratie. Ga bijvoorbeeld op zoek naar servetten of snoepzakjes in de juiste kleuren. Het is misschien iets lastiger dan wanneer je alle kleuren kunt gebruiken, maar het geeft wel een mooi effect!

Wanneer gebruik je een candybar?

Een candybar kan op allerlei momenten worden toegepast. Zo is het bijvoorbeeld leuk om te gebruiken tijdens de receptie, misschien wel in plaats van een bruidstaart. Je kunt de candybar ook inzetten als desserttafel, tijdens het trouwfeest of als bedankje voor de gasten vlak voor ze naar huis gaan. Zo kunnen ze zelf een zakje vullen met wat lekkers voor tijdens de terugreis.

Snoep laten uitdelen

Een leuk alternatief voor de candybar is een aantal candy meisjes of jongens die met grote bakken snoep rondlopen op jullie bruiloft. De gasten kunnen zelf snoep scheppen van deze lopende candybar. Een leuke toevoeging aan jullie receptie of trouwfeest die de gasten vast kunnen waarderen!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *