Roze pompons bruiloft

Fotograaf: Your Wedding Photos

Zo maak je zelf pomponnen voor de bruiloft

De juiste bruiloft decoratie is ontzettend belangrijk. Hiermee bepaal je namelijk de uitstraling van jullie trouwdag. Met een beetje decoratie kun je een simpele ruimte er bijvoorbeeld uit laten zien als een echte trouwlocatie. Pomponnen kunnen dan natuurlijk niet ontbreken! Daarom laten wij je zien hoe je zelf pomponnen kunt maken voor de bruiloft. 

DIY projectjes zijn altijd leuk als je een beetje creatief bent. Door zelf aan de slag te gaan met het maken van de decoratie voor jullie bruiloft kun je bovendien ook flink wat geld besparen. Pomponnen zijn altijd leuk om op te hangen. Deze versiering is bovendien niet lastig om zelf te maken!

Pompon of pompom?

Het woord pompon komt uit het Frans en is de term die gebruikt wordt voor versiering in de vorm van een decoratieve bal die bestaat uit kleine stukjes stof. Officieel schrijf je pompon, maar in de loop der jaren werd pompom ook steeds vaker gebruikt. Je ziet nu zowel de worden pompon als pompom terugkomen, maar ook heel wat varianten hierop. Hoe je het ook noemt, pompons zijn in ieder geval hartstikke leuk voor jullie bruiloft. Ze zijn ideaal om als decoratie op te hangen. Je kunt ze namelijk in allerlei soorten kleuren krijgen en ze zijn niet duur!

Je eigen pomponnen maken

Natuurlijk kun je pomponnen bij verschillende soorten winkels kopen, maar het kan ook heel leuk zijn om een eigen pomponnen te maken voor jullie bruiloft. Wanneer je hier een avondje voor uittrekt met wat vriendinnen heb je binnen de kortste keren een hele lading prachtige pomponnen gemaakt voor jullie bruiloft! Benieuwd hoe dit werkt? Wij leggen het je uit!

Wat heb je nodig voor één pompon?

  • Servetten in de kleuren van jullie bruiloft
  • Een stuk touw of lint
  • Een schaar

Stap 1: Servetten vouwen

Kies één of meerdere soorten stevige servetten uit om je pomponnen mee te maken. Leg ongeveer 3 servetten op elkaar (afhankelijk van de dikte) en knip de servetten open bij de vouw. Vervolgens vouw je de servetten trapsgewijs op en bind je ze in het midden vast met een stukje touw of lint.

Pomponnen maken stap 1

Fotograaf + DIY: Trouw Trendy

Stap 2: Punt knippen

Pak een schaar en knip het uiteinde van de servetten in een punt of een halve cirkel. Vouw de waaier daarna vast een beetje uit.

Pomponnen maken stap 2

Fotograaf + DIY: Trouw Trendy

Stap 3: Laagjes uitvouwen

Tot slot kun je ook alle laagjes van de servetten uit elkaar vouwen. Dit is een geduldig werkje dat je voorzichtig moet uitvoeren, de servetten scheuren namelijk snel! Probeer een zo mooi mogelijke bol te maken van de verschillende lagen. Je pompon is nu klaar om op te hangen!

Pompon maken stap 3

Fotograaf + DIY: Trouw Trendy

Je kunt verschillende soorten pomponnen maken om met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan meerdere kleuren die goed bij elkaar passen en pomponnen in wisselende groottes. Zijn alle pomponnen klaar? Vergeet ze dan niet van jullie bruiloft decoratie checklist te strepen! Wil je nog wat extra decoratie toevoegen? Pomponnen zijn goed te combineren met slingers, tasseltjes of ballonnen.

Bron: Grammarist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *