Clutch bij de trouwoutfit van de bruid + dit doe je er in!

Een echte bruid besteedt niet alleen veel aandacht aan haar trouwjurk, maar ook aan alle accessoires die de trouwoutfit compleet maken. Sieraden, haaraccessoires en misschien ook wel een clutch. Zo´n klein tasje is niet alleen heel handig, maar staat ook nog eens prachtig! Alleen wat voor clutch kun je als bruid dragen? En wat doe je er allemaal in? 

Er zijn allerlei soorten accessoires te krijgen om jouw trouwoutfit helemaal af te maken. Weinig bruidjes kiezen voor een clutch, terwijl dit juist zo mooi kan zijn. Wanneer je overdag een bruidsboeket wilt dragen, is het misschien niet zo handig om een tasje bij je te hebben. ´s Avonds tijdens het trouwfeest zou je hem echter wel kunnen gebruiken.

De kleur van een clutch voor de bruid

Clutches zijn er in heel wat verschillende soorten en maten. Voor het juiste materiaal van de clutch zul je goed moeten kijken naar de combinatie met je trouwjurk. Leg je clutch langs de stof van de jurk om te kijken of dit goed bij elkaar staat. Hebben jullie een themakleur voor jullie bruiloft? Dan zou je deze themakleur ook terug kunnen laten komen in je clutch. Dit zorgt voor een leuk effect, zeker wanneer jouw bruidegom deze kleur ook in zijn stropdas verwerkt. Je zou echter ook voor een clutch in een neutrale kleur kunnen kiezen.

Je clutch matchen met je trouwschoenen

In plaats van een clutch die past bij het thema van jullie bruiloft, kun je ook kiezen om dit tasje te matchen met een paar trouwschoenen. Als bruid zie je er extra stijlvol uit wanneer je clutch een perfect paar vormt met je schoenen.

Helemaal mooi is het wanneer je voor een clutch kiest met een bijbehorend paar trouwschoenen. Zo vormen ze samen een perfect geheel. Grote merken zoals Jimmy Choo hebben altijd prachtige combinaties van cluthes en (trouw)schoenen. Heb je een iets minder dikke portemonnee? Dan kun je ook online eens op zoek gaan naar goedkopere merken.

Wat gaat er in jouw bruidsclutch?

Een clutch is niet heel groot, daarom zul je goed moeten nadenken over wat je er allemaal in wilt doen. Het is sowieso handig om je telefoon bij je te hebben. Je zult hem weinig gebruiken, maar het kan zijn dat je toch snel even een belletje moet plegen of nog een bruiloft selfie wilt maken. Verder is het in ieder geval handig om wat pepermuntjes mee te nemen voor een frisse adem en misschien een mini flesje met jouw bruidsparfum zodat je die halverwege nog wat bij kunt spuiten. Een zakdoekje kan ook nooit kwaad, want er zullen vast wat tranen vloeien op jullie trouwdag. Wanneer je lippenstift draagt, kun je deze ook in je clutch kwijt.

Wordt het allemaal te veel en past het niet meer? Overweeg dan om een deel van de spullen in je bruidstas te doen. Deze tas hoef je niet de hele tijd mee te slepen, maar zet je ergens in de buurt neer zodat je er bij kunt in geval van nood.