Gouden trouwschoenen

Fotograaf: Alicia & Co

Trouwschoenen inlopen? Dit zijn 6 handige tips!

Heb je een paar mooie trouwschoenen uitgekozen voor de bruiloft? Misschien zou je ze het liefst voorzichtig in hun doos willen bewaren zodat er niets mee kan gebeuren. Toch is het veel slimmer om ze vast aan te trekken voor de bruiloft. Je trouwschoenen inlopen is namelijk heel belangrijk om pijnlijke voeten te voorkomen. Deze 6 tips kunnen je daarbij helpen! 

Mooie bruidsschoenen zijn natuurlijk een must, maar je wilt er ook lekker op kunnen lopen. Het is immers vervelend als je met blaren rondloopt op de bruiloft. Door je trouwschoenen in te lopen kun je een hoop problemen voorkomen. Met deze tips zit je zeker goed!

1. Investeer in goede schoenen

Het inlopen van je trouwschoenen heeft vooral zin wanneer je kwalitatief goede schoenen hebt gekozen die van het juiste materiaal zijn gemaakt. Leer en satijn vormen bijvoorbeeld mee met je voet waardoor de schoenen uiteindelijk perfect zullen passen. Bovendien krijg je hier ook veel minder snel zweetvoeten in, wel zo fijn! Duurdere schoenen zijn het geld over het algemeen wel waard, omdat ze kwalitatief ook beter zijn dan de goedkopere variant. Goede trouwschoenen zijn dus zeker de investering waard.

2. Begin op tijd met het inlopen van je trouwschoenen

Het kost even wat tijd om je trouwschoenen goed in te lopen, zorg er daarom voor dat vroeg begint. Een aantal weken voor de bruiloft kun je al starten met het inlopen van je trouwschoenen. Draag ze bijvoorbeeld een paar keer per week één of twee uurtjes. Op deze manier kun je rustig wennen aan je nieuwe schoenen en verminder je de kans op pijnlijke voeten zo veel mogelijk.

3. Voorkom gladde zolen

Ook je zolen zijn belangrijk om comfortabel op je trouwschoenen te kunnen lopen. Met gladde zolen loop je het risico dat je uit zult glijden. Draag je trouwschoenen daarom vast een keer op straat of haal een schuurpapiertje over de zool heen. Zo wordt de onderkant ruw en zal je niet meer zo snel uitglijden.

4. Zorg dat je bruidsschoenen mooi blijven

Het is fijn om je trouwschoenen vast in te lopen, maar je wilt natuurlijk wel dat ze mooi blijven. Draag je schoenen daarom zo veel mogelijk binnen. Trek ze bijvoorbeeld aan als je aan het strijken bent of neem ze een keer mee naar kantoor. Zo kun je ze gerust uitproberen zonder het risico te lopen dat ze vies worden.

Bruid trekt haar bruidsschoenen aan

Fotograaf: Olivia Markle

5. Hoge hakken inlopen

Wil je een paar hoge hakken dragen op de bruiloft? Dan is het slim om sowieso wat vaker hakken aan te trekken in de weken voorafgaande aan jullie trouwdag. Op hakken lopen kun je namelijk leren door het veel te oefenen. Je voeten raken vanzelf gewend aan de hoogte, waardoor het veel gemakkelijker wordt om op hakken te lopen.

6. Zorg voor een alternatief

Ook al heb je je trouwschoenen goed ingelopen, toch is het altijd verstandig om nog een alternatief te hebben. Draag je bijvoorbeeld hoge hakken op jullie trouwdag? Dan is het slim om ook een plat paar trouwschoenen mee te nemen. Op deze manier kun je hakken dragen bij de ceremonie, terwijl je op het trouwfeest voor een hip paar sneakers gaat. Zo kun je afwisselen en heb je minder snel last van pijnlijke voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *