Sandalen dragen op de bruiloft

Heb jij al bedacht wat voor trouwschoenen je gaat dragen? Het is heel belangrijk om de juiste schoenen uit te kiezen voor de bruiloft. Je wilt immers dat ze mooi staan onder je trouwjurk, maar je moet er ook de hele dag op kunnen lopen. In eerste instantie denk je misschien aan pumps, maar wist je dat je ook best sandalen kunt dragen op jullie bruiloft? Er zijn heel wat mooie, chique bruidssandalen te krijgen. Ideaal voor een zomerse bruiloft! 

Als bruid een hele dag op torenhoge hakken paraderen, is niet realistisch. Veel bruiden kiezen daarom een mooi paar pumps uit voor de ceremonie en lopen de rest van de dag op platte trouwschoenen. Zo kun je bijvoorbeeld een paar hoge hakken voor de ceremonie uit de kast trekken, terwijl je tijdens het trouwfeest juist op hippe gympen loopt. Maar waarom niet de hele dag een paar comfortabele trouwschoenen dragen? Op een zomerse bruiloft zijn bruidssandalen bijvoorbeeld een goed idee!

Bruidssandalen onder je trouwjurk? Hell yes!

Sandalen zijn niet alleen heerlijk luchtig, maar kunnen ook nog eens enorm stijlvol zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel chique opties dat je het comfort van platte schoenen kunt combineren met de glam van hakken. Ideaal als jullie trouwen met hoge temperaturen. Je kunt leuke sandaaltjes kopen met een hak, maar zonder hak loopt natuurlijk helemaal comfortabel. Een groot voordeel aan sandalen is dat je ze ook na de bruiloft nog veel kunt gebruiken. Je zou ze zelfs tijdens de huwelijksreis alweer kunnen dragen.

En ook de prijs van bruidssandalen ligt meestal een stuk minder hoog dan wanneer je klassieke bruidsschoenen koopt. Ze hoeven echt niet de hoofdprijs te kosten, wat betekent dat je meer budget overhoudt voor andere bruidszaken. En als jullie het jawoord geven op het strand, waarom dan niet op blote voeten trouwen? Voeg een extra dosis flair toe aan je enkels met een prachtige bloemenkrans – zo steel je de show van top tot teen!

Sandalen dragen als je te gast bent op een bruiloft

Niet alleen voor de bruid zijn sandalen een goed idee, ook als gast kun je ze dragen. Op je teenslippers komen is natuurlijk not done, maar dat wil niet zeggen dat je niet een paar stijlvolle sandaaltjes aan kunt trekken. Het enige wat je hoeft te doen, is even een blik werpen op de dresscode van de bruiloft. Gaat het om een chic feest? Dan mag je zeker uitpakken met een paar elegante sandaaltjes mét hak. Als de bruiloft daarentegen meer een relaxte festivalsfeer heeft, dan rock je natuurlijk op comfortabele platte sandaaltjes. Wel zo fijn, zeker als het bruidspaar elkaar buiten het jawoord geeft.

Twijfel je nog steeds? Geen zorgen, vraag gewoon even de ceremoniemeester om advies. Hij of zij is als het goed is een wandelende encyclopedie van de wensen van het bruidspaar én weet precies wat past bij de sfeer van de bruiloft. Dus trek die sandalen maar uit de kast zodat je de hele avond kunt blijven dansen!

Dit blog bevat affiliate links.