Fotograaf: Emma Kenny, schoenen: Charlotte Mills via Love My Dress

Dit zijn de meest comfortabele trouwschoenen voor jou als bruid

De juiste schoenen voor een feestje uitkiezen kan al een behoorlijke opgave zijn, laat staan voor je eigen bruiloft. De meeste vrouwen kennen de eeuwige struggle wel als het gaat om schoenen. Een paar killer heels staat natuurlijk ontzettend elegant en een tikkeltje sexy, maar voor je voeten is het een crime. Mooie schoenen en toch de hele avond kunnen dansen? Het kan gelukkig wel! Wij hebben wat ideeën voor de meest comfortabele trouwschoenen voor dames verzameld! 

Als bruid wil je er prachtig uitzien, maar ook de hele dag kunnen lopen en dansen zonder last van je voeten te krijgen. Comfortabele trouwschoenen zijn dus een echte must, maar niet altijd even gemakkelijk te vinden. Gelukkig zijn er wel heel wat alternatieven voor een paar pijnlijke naaldhakken. En comfortabele trouwschoenen kunnen net zo goed prachtig staan in combinatie met een trouwjurk!

Comfortabele trouwschoenen voor dames zonder hak

Mooie trouwschoenen zonder pijnlijke voeten? Yes please! Dat de perfecte trouwschoenen een hak moeten hebben, is natuurlijk onzin. Trouwschoenen zonder hak zijn namelijk een stuk comfortabeler en de kans is groot dat je het hier wel de hele dag én avond op volhoudt. Bovendien kan het ook heel leuk zijn om voor een alternatief voor de klassieke pumps te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar stoere cowboylaarzen als bruidsschoenen? Ook veterboots en sneakers zorgen voor een stoere look. Toch liever wat chiquere trouwschoenen? Er zijn ook mooie platte trouwschoenen te krijgen. Trouwen jullie in de zomer? Dan kunnen sandaaltjes mooi staan.

Bruidsschoenen met een blokhak

Wil je toch liever trouwschoenen met hak? Bijvoorbeeld omdat je graag een paar centimeter lengte toe wilt voegen of omdat je het gewoon erg mooi vindt staan? Als je voor comfort gaat, kun je de naaldhakken beter in de kast laten staan. In plaats daarvan kun je voor bruidsschoenen met een blokhak of sleehak kiezen. Hier sta je veel stabieler op waardoor het makkelijker is om te lopen en je minder snel pijnlijke voeten zult krijgen. Hoe breder de hak, hoe meer steun je hebt.

Ook de steun aan de bovenkant van de hak is belangrijk voor het comfort. Hakken met een bandje zitten bijvoorbeeld vaak steviger dan open pumps. Je zou ook voor laarsjes met hakken kunnen kiezen om wat steviger te staan. Bovendien staat dit erg leuk in combinatie met een trouwjurk.

Witte bruidsschoenen met een blokhak

Fotograaf: Emma Kenny, schoenen: Charlotte Mills via Love My Dress

Kwaliteit van de trouwschoenen

Naast de vorm is natuurlijk ook de kwaliteit van de schoenen erg belangrijk. Comfortabele trouwschoenen zijn van goede materialen gemaakt. Koop bijvoorbeeld altijd schoenen van echt leer. Is de binnenkant van de schoen niet van leer maar van synthetische materialen gemaakt? Dan zal je gemakkelijk zweetvoeten krijgen in de schoenen. Bij sommige schoenen is het mogelijk om het zooltje te vervangen om voor wat meer comfort te zorgen.

Schoenen wisselen tijdens de bruiloft

Er zijn natuurlijk ook dames die hun comfortabele trouwschoenen liever pas wat later aantrekken en toch eerst voor een paar mooi hakken willen gaan. Dat is natuurlijk prima! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdens de ceremonie pumps te dragen en ze later te verwisselen voor een paar schoenen waar je beter op kunt lopen (en dansen). Tijdens het diner zal je veel zitten, dan kun je ook prima wat minder comfortabele schoenen aan. Gaan jullie vervolgens naar het feest? Dan is het tijd om de schoenen te verwisselen! Zorg er wel voor dat er niet een te groot verschil in hoogte tussen beide paren schoenen zit. Je trouwjurk moet je immers op maat laten maken en het is vervelend als je over de stof struikelt omdat je met hakken toch echt een stuk langer bent dan zonder hakken. Kies daarom het liefst voor een mooie middenweg.

Comfortabele bruidsschoenen goed inlopen

Om de juiste maat trouwschoenen te bepalen, is het verstandig om ze pas aan het einde van de dag te passen. Je voeten zijn tegen die tijd namelijk iets meer opgezwollen dan ze in de ochtend zijn. Zo voorkom je dat je schoenen straks gaan knellen op de trouwdag. Weet je zeker dat je trouwschoenen in de juiste maat hebt gevonden? Dan is het heel belangrijk om ze goed in te lopen zodat je zeker weet dat ze lekker zitten op de bruiloft. Natuurlijk wil je jouw trouwschoenen zo mooi mogelijk houden, maar toch is het belangrijk ze vooraf vast een aantal keer aan te trekken en een stukje te lopen. Dit kan grotendeels binnenshuis, maar het kan ook handig zijn om een stukje op straat of in de tuin te lopen. Zo maak je de zolen minder glad. Meer handige trucjes lees je in ons blog met 6 tips voor het inlopen van trouwschoenen.