Schoenen van de bruid en bruidegom in de lucht

Fotograaf: Ray Sawyer

De 5 leukste ideeën voor platte trouwschoenen zonder hak

Een paar hoge hakken staat natuurlijk waanzinnig mooi onder je trouwjurk, maar dit zijn niet de meest comfortabele bruidsschoenen. Op jullie trouwdag zul je waarschijnlijk veel moeten lopen: tijdens het maken van de trouwfoto’s, op weg naar het altaar en ook tijdens de receptie en het trouwfeest. Hoe stijlvol hoge hakken ook kunnen zijn, vaak is het toch verstandiger om voor een platte variant te kiezen. Gelukkig kunnen ook platte trouwschoenen ontzettend mooi zijn. Wij hebben de 5 leukste ideeën voor je geselecteerd!

Elegant en comfortabel: er zijn trouwschoenen waar je wél de hele avond op kunt dansen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Platte trouwschoenen heb je in allerlei soorten en maten. Wij hebben 5 leuke ideeën voor je verzameld!

#1. Platte trouwschoenen in een zachte kleur

Zo zijn er bijvoorbeeld veel mooie, neutrale trouwschoenen te vinden zonder hak. Deze platte trouwschoenen zijn vaak wit of hebben een mooi pastelkleurtje. Extra bijzonder zijn de schoenen met zilver, goud of pareltjes. Mogen je trouwschoenen best wat kosten? Jimmy Choo (trouwens ook een prachtig merk voor trouwschoenen mét hak) hebben heel wat mooie exemplaren in hun collectie.

#2. Platte bruidsschoenen met een kleurtje

Wil je liever trouwschoenen die wat meer opvallen? In dat geval is het leuk om voor een kleurtje te gaan. Kies bijvoorbeeld een paar platte bruidsschoenen uit in de themakleur van jullie bruiloft of ga op zoek naar schoenen die matchen met de stropdas van jouw man. Zo vormen jullie een echte eenheid! Je kunt je trouwschoenen ook gebruiken om een something blue terug te laten komen in je outfit.

#3. Sandaaltjes of slippers als bruidsschoenen

Trouwen jullie in de zomer op het strand, in het buitenland of heeft jullie bruiloft een bohemian tintje? In dat geval zou je ook voor sandaaltjes of slippers als trouwschoenen kunnen gaan. Er zijn allerlei soorten prachtige sandaaltjes beschikbaar die heel geschikt zijn voor jullie bruiloft. Bovendien loop je gemakkelijk op deze trouwschoenen en zullen je voeten niet snel te warm worden.

#4. Trouwen op gympen

Liever iets sportiefs? Dan zijn All Stars perfecte trouwschoenen! Ze lopen heerlijk en het ziet er hartstikke leuk uit. Bovendien kunnen jullie allebei dezelfde schoenen aan die ook nog eens bij de themakleur(en) passen, ideaal toch? Ook andere gympen kunnen tof staan onder je trouwjurk!

#5. Laarzen onder je trouwjurk

Het klinkt misschien een beetje gek, maar je zou ook laarzen onder je trouwjurk kunnen dragen. Zeker wanneer jullie in de winter trouwen, is dit een goed idee! Denk bijvoorbeeld aan een paar stoere cowboylaarzen of ga voor handige regenlaarzen in een opvallend kleurtje. Niet alleen blijven je voeten zo warm en droog, ook draag je bijzondere bruidsschoenen die zorgen voor leuke trouwfoto’s!

Bruidsschoenen zonder of toch met hak?

Hoe praktisch platte trouwschoenen ook zijn, er zijn toch altijd bruiden die liever een paar pumps met hoge hakken dragen op hun bruiloft. Dat is natuurlijk prima, maar het is wel slim om een paar platte schoenen mee te nemen die je tijdens het trouwfeest aan kunt trekken. Zo kun je bruidsschoenen met en zonder hak afwisselen. Vergeet ook zeker niet om deze 6 Tips om pijnlijke voeten op jullie bruiloft te voorkomen eens door te lezen, je voeten zullen je dankbaar zijn! Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste vrouwen al na iets meer dan een uur last krijgen van het dragen van hakken. En een bruiloft duurt de hele dag!

Ben je nog op zoek naar een paar toffe platte trouwschoenen? Die kun je meestal ook gewoon in een normale schoenenzaak kopen. In deze online winkel heb je bijvoorbeeld flink wat keuze!

Dit blog bevat affiliate links.