Mini champagne bedankje voor jullie gasten (DIY)

Champagne hoort echt bij bruiloften, het is tenslotte een feestelijk drankje. Je kunt ervoor kiezen met champagne te toosten, maar het is ook heel leuk als trouwbedankje. Deze geweldige DIY voor het maken van een eigen mini flesje champagne is ideaal als bedankje voor jullie gasten! 

Er zijn heel wat bruiloften waarbij de gasten naar huis gaan met een goed bedoeld bedankje, dat vervolgens in een doos op zolder terecht komt. Jammer, wat dit kost een hoop geld en moeite voor het bruidspaar! In plaats daarvan is het leuker om een bedankje te geven waar de gasten echt iets aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan iets lekkers te eten of te drinken. Mini flesjes champagne zijn hier erg geschikt voor, zeker wanneer je ze zelf nog wat mooier maakt!

Wat heb je nodig?

Eigenlijk heb je voor deze DIY niet veel verschillende materialen nodig en je hoeft ook niet heel creatief te zijn. Zorg dat je in ieder geval de volgende dingen in huis hebt:

  • Mini champagne flesjes of andere bubbels
  • Spuitfles met verf (bijvoorbeeld krijtbordverf)
  • Gouden stift en stickertjes
  • Papieren rietje + strikje
  • Tape om af te plakken

Hoe maak je een bedankje van mini champagne flesjes?

Je kunt de mini variant van een flesje bubbels naar keuze kopen. Vervolgens ga je hem zelf een beetje aanpassen zodat hij helemaal bij jullie bruiloft past. In deze DIY is het flesje bespoten met krijtbordverf. Je kunt ook voor een andere verfsoort kiezen in een kleur die past bij jullie thema. Denk er wel aan dat je de bovenkant van het flesje even afplakt om te voorkomen dat de verf daar ook terecht komt. Is de verf droog? Dan kun je het flesje versieren met een leuke tekst en bijvoorbeeld een stickertje. Je maakt het geheel helemaal af met een mooi rietje en een strikje. Zo heb je een prachtig zelfgemaakt gastenbedankje!

Mini champagne flesjes als bedankje

Naast deze leuke DIY zijn er ook heel wat andere manieren om een mini flesje champagne cadeau te geven aan de gasten. Je kunt de flesjes er op allerlei manieren leuker uit laten zien en van een persoonlijke boodschap voorzien. Houden jullie eigenlijk niet zo van champagne? Dan kun je natuurlijk ook een ander drankje in een klein flesje aan jullie gasten meegeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker (speciaal) biertje of een bijzonder mixdrankje?

Roze Moët flesjes

Fotograaf: Onelove Photo via Mod Wedding

Andere ideeën voor de trouwbedankjes

Het is sowieso leuk om jullie gasten een bedankje mee naar huis te geven, maar dat hoeft natuurlijk niet per se een drankje te zijn. Wil je liever een ander bedankje regelen voor jullie gasten? Dat kan natuurlijk ook! Er is van alles mogelijk. Je vindt bijvoorbeeld een heleboel leuke ideeën in het blog Bedankjes bruiloft: 30 Originele trouwbedankjes.

Dit blog bevat affiliate links.