Trouwkaarten ontwerpen en zelf printen

Fotocredits: Save My Date

Zo maak je gemakkelijk zelf save the dates en trouwkaarten voor jullie bruiloft

Jullie bruiloft begint met de uitnodigingen, dit is namelijk dé manier om de gasten vast een sneak peak van jullie grote dag te geven. Willen jullie wat geld besparen, maar toch zorgen voor een persoonlijke touch? Dan kun je zelf trouwkaarten maken en drukken. Helemaal leuk is het om ook een bijpassende digitale save the date kaart te ontwerpen. Dit kost slechts een paar minuten tijd en kan flink wat kosten besparen. Benieuwd hoe het werkt? Het is gemakkelijker dan je misschien denkt! 

Er zijn allerlei websites waar jullie trouwkaarten kunnen bestellen. Deze sites bieden vaak veel mogelijkheden, maar hier zitten ook flinke kosten aan verbonden. Liever wat geld besparen en tóch mooie trouwkaarten versturen? Via Save My Date kunnen jullie de save the dates en trouwkaarten zelf maken en laten drukken.

Save the date kaarten via WhatsApp versturen

Om zeker te weten dat de gasten jullie datum vrijhouden in de agenda, kun je 6 tot 12 maanden van tevoren al een save the date versturen. Natuurlijk kun je hier een kaartje voor op de bus doen, maar om kosten en tijd te besparen is het eigenlijk veel handiger om een digitale save the date kaart te maken die je vervolgens via WhatsApp verzendt. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar niets is minder waar. Wist je dat het al mogelijk is om binnen 5 minuten een digitale save the date te maken én te versturen? Via Save My Date kun je namelijk kiezen uit verschillende kant-en-klare designs. Vervolgens hoef je het ontwerp alleen nog maar te personaliseren met jullie eigen namen, trouwdatum en eventueel een foto van jullie samen. Dit kun je zelf doen via de online ontwerpsoftware Canva. Geen designskills? Dat is geen enkel probleem! Het maken van de aanpassingen is heel gemakkelijk, hier heb je geen ervaring voor nodig.

Digitale save the date via WhatsApp versturen

Fotocredits: Save My Date

Zelf trouwkaarten maken via een sjabloon

Is de save the date naar alle gasten verzonden? Dan kunnen jullie gaan nadenken over de trouwkaart. Het leuke is dat bij alle save the dates ook sjablonen voor trouwkaarten horen in dezelfde stijl. Op deze manier kunnen jullie dus kiezen voor een mooie trouwhuisstijl die steeds weer terugkomt. En wat denk je van menukaarten, een welkomstbord of poster in jullie eigen stijl? Zo zorg je voor een mooi geheel!

Voor de trouwkaarten geldt hetzelfde als voor de save the dates. Je kiest één van de beschikbare sjablonen uit en past deze vervolgens naar wens aan voor jullie eigen bruiloft. Zo kun je alleen de benodigde informatie toevoegen, maar het is ook mogelijk om helemaal los te gaan met kleurtjes, lettertypen en andere extra’s. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt! Is je ontwerp klaar? Dan kunnen jullie de kaart weer digitaal versturen, maar nog leuker is het om hem te laten drukken. En ook dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Groene trouwkaart design zelf printen

Fotocredits: Save My Date

Trouwkaarten zelf maken en drukken

Je kunt veel kosten besparen door de trouwkaarten zelf te laten drukken. Bij een trouwkaartenwinkel ben je al gauw 5 euro of meer per trouwkaart kwijt, maar wanneer jullie zelf trouwkaarten ontwerpen en drukken, kost dit slechts een paar tientjes in totaal. Tel maar uit je winst!

Hoe het werkt? Je slaat je ontwerp op als pdf en kunt hem daarna uploaden bij een online drukker. Vervolgens hoef je alleen nog maar te kiezen uit verschillende papiersoorten, diktes en afwerkingen. Eventueel kun je (gratis) samples aanvragen om de verschillende papiersoorten met elkaar te vergelijken. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je de opdracht verzenden en is het nog even afwachten tot je de gedrukte trouwkaarten in huis hebt. Als je meteen enveloppen bijbestelt, zijn jullie helemaal klaar om jullie trouwkaarten op de bus te doen. Op deze manier kun je in een paar minuten tijd flink wat geld besparen. En dat geld kunnen jullie vast goed gebruiken, een bruiloft is immers al duur genoeg!