Een DIY bruiloft is helemaal hip. De mooiste decoratie, de meest creatieve gastenbedankjes en de lekkerste gerechten worden helemaal zelf gemaakt. Het bruidsboeket wordt echter vaak gewoon bij de bloemist besteld. Het is dan ook een flinke uitdaging, maar je kunt zeker je eigen bruidsboeket maken!

Veel bruiden kiezen voor safe en laten het boeket dat zij meenemen naar het altaar door een professional maken. Wanneer je erg creatief bent of jullie voor een echte budget bruiloft gaan, kan het ook leuk zijn om hem zelf te maken. Het kan misschien wat stress opleveren, maar het maken van een bruidsboeket hoeft niet heel lastig te zijn.

Bloemen uitkiezen

Allereerst zul je goede bloemen voor je bruidsboeket moeten uitkiezen. Hiervoor zul je na moeten denken over de kleuren, hoogte van de bloemen en het aantal verschillende soorten dat je wilt gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld foto´s van verschillende soorten bruidsboeketten om te ontdekken wat jouw stijl is.

Wanneer je weet welke bloemen je mooi vindt, zul je moeten checken of deze bloemen verkrijgbaar zijn in de maand van jullie bruiloft. Het is ook handig om even te informeren naar de houdbaarheid van de bloemen. Het zou jammer zijn wanneer je gebruik maakt van bloemen die snel slap worden.

Het bruidsboeket maken

In totaal zul je ongeveer dertig tot veertig bloemstengels nodig hebben voor een mooi vol boeket. De bloemen kun je schuin afsnijden in de hoogte die je voor het boeket hebt bepaald. Denk hierbij goed na of je alle bloemen in dezelfde lengte wilt of dat je het juist leuk vindt om in lengte te variëren.

Vervolgens plaats je de stengels in een ronde vorm over elkaar heen. Je houdt ze stevig vast met een hand terwijl je met de andere hand steeds een bloem toevoegt. Met speciale bloementape kun je de stengels aan elkaar vastmaken.

Tape ziet er niet zo mooi uit, dus je kunt hier beter een breed lint overheen bevestigen. Dit lint zet je vast met speciale speldjes. Net als de tape kun je deze speldjes gewoon via internet bestellen. In plaats van lint zou je ook voor een mooi stuk touw kunnen kiezen. Wanneer je boeket klaar is, kun je hem weer in het water zetten. Zo blijven de bloemen mooi tot je ze gaat gebruiken.

Dit filmpje laat je stap voor stap zien hoe je te werk moet gaan:

Oefenen

Het is verstandig om van te voren een keer te oefenen met het maken van een bruidsboeket. Zo weet je zeker dat het gaat lukken en loop je niet het risico straks zonder boeket te moeten trouwen. Het is ook vervelend wanneer je niet helemaal tevreden bent en achteraf spijt krijgt van jouw zelfgemaakte bruidsboeket dat op alle foto´s terug is te zien. Zorg er dus voor dat je van te voren goed informeert naar de bloemen die je wilt gebruiken en dat je zeker weet dat het je lukt om een goed boeket te maken. Als het goed gaat, kan het veel geld besparen en heb je bovendien een extra bijzonder bruidsboeket.

One comment to “Maak je eigen bruidsboeket”
  1. Miranda

    Voor onze bruiloft heb ook ik ervoor gekozen om het boeket zelf te maken. De gewenste klaprozen worden vers al snel een probleem dus ik heb besloten ze te haken. Naald 0,5 en oranjerood naaigaren. Een aardige klus maar het wordt wel mooi. Gecombineerd met witte anjers (ook diy). Derde soort bloemen en het bladgroen moet ik nog bedenken maar heb nog 11 maanden de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *