Je eigen bruidsboeket maken? Zo doe je dat!

DIY bruiloften zijn hartstikke hip. De mooiste decoratie, de meest creatieve bedankjes voor de gasten en de lekkerste gerechten; er zijn genoeg bruidsparen die er hun hand niet voor omdraaien. Het bruidsboeket wordt echter vaak gewoon bij de bloemist besteld. Je eigen bruidsboeket maken is misschien een flinke uitdaging, maar het is zeker mogelijk. Benieuwd hoe je dat moet doen? Wij leggen het je stap voor stap uit! 

Veel bruiden kiezen voor safe en laten het boeket dat zij meenemen naar de bruiloft door een professional maken. Wanneer je erg creatief bent of jullie voor een echte budget bruiloft gaan, kan het ook leuk zijn om hem zelf te maken. Het kan misschien wat stress opleveren, maar het maken van een bruidsboeket hoeft niet heel lastig te zijn. Bovendien is het natuurlijk extra leuk om met een zelfgemaakt bruidsboeket op jullie trouwceremonie te verschijnen.

Bloemen uitkiezen voor het boeket

Een bruidsboeket maken kan best een flinke klus zijn, dus waar moet je beginnen? Allereerst zul je goede bloemen voor je bruidsboeket moeten uitkiezen. Hiervoor zul je na moeten denken over de kleuren, hoogte van de bloemen en het aantal verschillende bloemen dat je wilt gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld foto´s van verschillende soorten bruidsboeketten om te ontdekken wat jouw stijl is.

Wanneer je weet welke bloemen je mooi vindt, zul je moeten checken of deze bloemen verkrijgbaar zijn in de maand van jullie bruiloft. Het is ook handig om even te informeren naar de houdbaarheid van de bloemen. Het zou jammer zijn wanneer je gebruik maakt van bloemen die snel slap worden. Neem daarom de tijd om je te verdiepen in alle verschillende bloemsoorten zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. De bloemen die je kiest, zijn namelijk bepalend voor het eindresultaat.

Het bruidsboeket zelf maken

In totaal zul je ongeveer 30 tot 40 bloemstengels nodig hebben voor een mooi vol boeket. De bloemen kun je schuin afsnijden in de hoogte die je voor het boeket hebt bepaald. Denk hierbij goed na of je alle bloemen in dezelfde lengte wilt of dat je het juist leuk vindt om in lengte te variëren.

Vervolgens plaats je de stengels in een ronde vorm over elkaar heen. Je houdt ze stevig vast met een hand terwijl je met de andere hand steeds een bloem toevoegt. Met speciale bloementape kun je de stengels aan elkaar vastmaken.

Tape ziet er niet zo mooi uit, dus je kunt hier beter een breed lint overheen bevestigen. Dit lint zet je vast met speciale speldjes. Net als de tape kun je deze speldjes gewoon via internet bestellen. In plaats van lint zou je ook voor een mooi stuk touw kunnen kiezen. Wanneer je boeket klaar is, kun je hem weer in het water zetten. Zo blijven de bloemen mooi tot je ze gaat gebruiken.

Dit filmpje laat je stap voor stap zien hoe je te werk moet gaan:

Bruidsboeket maken met wilde bloemen

Het kan best lastig zijn om een mooi en strak bruidsboeket te maken. In plaats hiervan kun je daarom ook voor een veldboeket kiezen met wilde bloemen. Zo’n boeket hoort er namelijk een beetje rommelig uit te zien doordat je een combinatie maakt van allerlei soorten bloemen met verschillende hoogtes. Het leuke aan een veldboeket is dat je de bloemen die je hierin gebruikt zelf kunt plukken bij een lokale pluktuin.

Oefenen met het maken van jouw bruidsboeket

Het is verstandig om van tevoren een keer te oefenen met het maken van een bruidsboeket. Zo weet je zeker dat het gaat lukken en loop je niet het risico straks zonder boeket te moeten trouwen. Oefening is ook belangrijk omdat je dan vast kunt zien hoe jouw bruidsboeket er uit komt te zien. Het zou immers vervelend zijn als het eindresultaat tegenvalt, maar jouw bruidsboeket wel op iedere trouwfoto terug is te zien. Om je optimaal voor te bereiden, is het belangrijk om goed te informeren naar de bloemen die je wilt gebruiken. Door de juiste bloemen te kopen en te oefenen met het samenstellen van het boeket, is de kans het grootst dat je straks een prachtig zelfgemaakt bruidsboeket hebt!

Reacties (1)
  1. Voor onze bruiloft heb ook ik ervoor gekozen om het boeket zelf te maken. De gewenste klaprozen worden vers al snel een probleem dus ik heb besloten ze te haken. Naald 0,5 en oranjerood naaigaren. Een aardige klus maar het wordt wel mooi. Gecombineerd met witte anjers (ook diy). Derde soort bloemen en het bladgroen moet ik nog bedenken maar heb nog 11 maanden de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *