7 Leuke ideeën voor origineel trouwvervoer op jullie bruiloft

Jullie trouwdag is een perfecte dag waarop alles tot in de puntjes is geregeld. Dat betekent dat ook het vervoer waarmee jullie naar de trouwlocatie gaan best een beetje bijzonder mag zijn. Voor veel bruidsparen is dit het ideale moment om eindelijk eens een keer in die veel te dure auto te kunnen rijden. Maar natuurlijk hoeft jullie vervoer bij je huwelijk niet per se een trouwauto te zijn. Wij hebben de 7 leukste ideeën voor origineel trouwvervoer voor je op een rijtje gezet!

Het trouwvervoer dat je kiest, hangt natuurlijk voor een groot deel af van jullie smaak. Ga je voor super modern en duur? Of toch liever wat meer ouderwets? Wil je de luxe van een trouwauto of ga je voor een uniek voertuig zoals een fiets of een scooter? Zijn jullie er nog niet helemaal uit? Laat je dan inspireren door deze 7 voorbeelden van origineel trouwvervoer!

#1. Het nostalgische Volkswagen busje als trouwvervoer

Het Volkswagen busje is al jarenlang erg populair onder bruidsparen. Niet zo gek, want dit schattige busje biedt ruimte genoeg om wat extra gasten of spullen mee te nemen en hij ziet er ontzettend leuk uit op de trouwfoto’s. Er zijn bovendien heel wat verschillende versies van dit iconische busje om uit te kiezen. Bijkomend voordeel: Je kunt het Volkswagen busje tijdens de bruiloft ombouwen tot een photobooth!

#2. Romantisch samen op de scooter

Hoef je niet zo nodig in een spectaculair voertuig naar de trouwlocatie gebracht te worden? En wil je lekker romantisch samen zijn? Met mooi weer is een scooter ontzettend leuk. Zeker wanneer jullie alleen korte afstanden af hoeven te leggen is dit een ideaal vervoersmiddel. Daarbij levert het prachtige trouwfoto’s op en is het heel gezellig om samen op de scooter de omgeving te verkennen. Een scooter is dus ideaal als vervoer voor jullie als bruidspaar!

Scooter als trouwvervoer

Fotograaf: Ryan Ray via Bridal Musings

#3. Trouwvervoer voor de gasten met een Amerikaanse schoolbus

Wil je niet alleen jullie zelf, maar ook de gasten naar de trouwlocatie brengen? Huur dan een Amerikaanse schoolbus als trouwvervoer voor jullie en de gasten. Dit is ideaal wanneer jullie bijvoorbeeld meerdere trouwlocaties hebben die een eindje uit elkaar liggen. Bovendien is het hartstikke gezellig met z’n allen in de bus! Je zou de gasten eventueel zelfs na het trouwfeest weer naar huis kunnen brengen. Op deze manier kan iedereen ’s avonds gezellig wat drinken zonder zich in te hoeven houden omdat ze nog moeten rijden.

#4. Varen naar de jullie huwelijk met een bootje als vervoer

Ligt jullie trouwlocatie aan het water? Dan zouden jullie een bootje kunnen huren als trouwvervoer. Het is super romantisch om samen naar de ceremonie te komen varen, terwijl de gasten jullie vast op staan te wachten. Je kunt het bootje ook gebruiken als afsluiting van jullie trouwdag. Aan het einde van het feest kunnen jullie dan samen wegvaren, terwijl de ceremoniemeester het feest afsluit en de gasten uitzwaait.

#5. Bruiloft koets met paarden

Wil je je als een echte prinses voelen op jullie bruiloft? Dan in een koest natuurlijk het ideale trouwvervoer. Helemaal handig als je een grote trouwjurk hebt die niet zo goed in een klein, laag autootje past! In een koets hebben jullie voldoende ruimte en het zorgt voor een romantische sfeer.

#6. Gezellig samen fietsen

Origineel trouwvervoer kan gelukkig ook een stuk simpeler. Gewoon op de fiets, wel zo gezellig. Zeker als je in een grote stad trouwt, is dit een ideale oplossing. Bovendien is dit trouwvervoer heel geschikt voor een budget bruiloft. Jullie kunnen allebei op een eigen fiets, maar het toppunt van romantiek is natuurlijk om samen een tandem te delen! En zie je het als bruid niet zitten om met je trouwjurk op een fiets te stappen? Regel dan een bakfiets en neem voorin plaats terwijl jouw bruidegom je naar de trouwlocatie brengt.

#7. Engelse bus huren om te trouwen

Tot slot nog een laatste vorm van origineel trouwvervoer: de Engelse dubbeldekker bus om te huren als jullie gaan trouwen. Net als bij een Amerikaanse schoolbus kunnen jullie hier heel wat gasten in kwijt. En het is natuurlijk een super bijzondere bus om op jullie bruiloft te hebben. Het huren van een Engelse dubbeldekker bus is misschien wat prijzig, maar zeker het geld waard. Al is het maar omdat het zulke prachtige plaatjes oplevert!

Welk vervoer kiezen jullie voor het huwelijk?

Zoals je ziet is er van alles mogelijk als het gaat om trouwvervoer. Het belangrijkste is dat jullie iets kiezen wat bij jullie en bij jullie bruiloft past. Het is bijvoorbeeld niet zo slim om voor een schattige, kleine oldtimer te gaan als je een gigantische trouwjurk draagt. En een scooter is weer niet zo handig als jullie in de winter trouwen. Ook de kosten kunnen meespelen in jullie uiteindelijke beslissing voor het ververvoer voor jullie als bruidspaar. Sommige opties zijn heel goedkoop, maar trouwvervoer kan ook enkele honderden tot meer dan duizend euro kosten. Het is slim om je hier vooraf goed in te verdiepen voor je het vervoer voor jullie huwelijk gaat regelen.