Leuke ideeën om drank te schenken op de bruiloft

Op een bruiloft gaan er heel wat drankjes doorheen. Niet alleen worden er veel glazen fris gedronken, maar de meeste gasten zullen ook wat alcoholisch dranken nuttigen. Veel trouwlocaties hanteren een standaard drankenpakket met bier, wijn en fris. Toch kan het ook leuk zijn om daarnaast nog een bijzonder drankje te serveren. Wij hebben wat ideeën voor drank op jullie bruiloft je op een rijtje gezet!

Jullie bruiloft is een prachtig moment waarop jullie de liefde vieren die jullie voor elkaar voelen. Veel mensen drinken hier graag een lekker drankje bij. Natuurlijk is een biertje of een wijntje altijd goed, maar je kunt jullie bruiloft extra speciaal maken door daarnaast ook nog één of meerdere bijzondere drankjes aan te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende opties?

Bruiloft bar met sterke drank

Sterke drank is niet standaard inbegrepen bij het drankenpakket dat trouwlocaties aanbieden. Toch kan het een goed idee zijn om een aantal extra drankjes te regelen. Zeker wanneer jullie vrienden of familie hebben die wel van een borreltje houden, zal dit erg gewaardeerd worden. Maak bijvoorbeeld een eigen bar met verschillende flessen cognac en een aantal mooie glazen. Door de cognac in chique flessen neer te zetten, ziet het geheel er extra feestelijk uit. Ook whisky leent zich hier goed voor.

Welkomstcocktail voor de gasten

Het kan leuk zijn om jullie gasten bij binnenkomst een speciale welkomstcocktail te geven. Kies bijvoorbeeld voor jullie favoriete cocktail of ga voor een bekende cocktail die veel gasten lekker zullen vinden, zoals de mojito. Zorg ook altijd voor een alcoholvrije variant van jullie welkomstcocktail voor de mensen die geen alcohol drinken. Op deze manier kan iedereen genieten van dit lekkere drankje en heb je meteen een leuke start van de bruiloft!

Welkomstcocktail bruiloft

Fotocredits: Hello Adams Family

Toosten met bubbels

Tijdens de receptie wordt vaak een toost op het bruidspaar uitgebracht met een glaasje mousserende wijn. Je kunt voor een gewoon glas champagne of prosecco kiezen, maar je kunt er ook iets extra speciaals van maken. Bekijk bijvoorbeeld eens deze 10 verschillende manieren om te toosten met champagne. Zo kun je jullie toost extra feestelijk maken!

Speciaalbier op jullie bruiloft

Zijn jullie gek op bier? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om in plaats van de standaard pils nog andere biertjes aan te bieden. Maak bijvoorbeeld een eigen bier bar waar je verschillende taps op aansluit. Hier kun je allerlei soorten bier in kwijt. Wat dacht je van witbier, IPA of een blond biertje? Vergeet niet om bordjes neer te zetten zodat de gasten precies weten waar ze uit kunnen kiezen. Als je gek bent op speciaalbier zou je ook een high beer kunnen organiseren tijdens de receptie. In plaats van een toost met champagne kun je de gasten allemaal een lekker speciaalbiertje uit laten kiezen. Door de biertjes te combineren met bijpassende hapjes zullen de gasten er extra van kunnen genieten!

Biertap op bruiloft

Fotograaf: The Melideos

Drank voor de bedankjes op jullie bruiloft

Tot slot kan het leuk zijn om drank als bedankjes te regelen voor jullie bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld kleine flesjes van jullie favoriete drank neerzetten voor jullie gasten met een lief kaartje eraan. Ook voor iedereen die geholpen heeft op jullie bruiloft is drank een goed cadeau. Geef bijvoorbeeld een fles whisky aan je getuigen of doe de ceremoniemeester een fles wijn cadeau. Je kunt het bedankje extra persoonlijk maken door de fles te voorzien van een zelfgemaakt etiket met jullie namen en trouwdatum er op.

Alcoholische dranken inkopen

Bij de meeste trouwlocaties zul je de drank verplicht daar moeten afnemen. In dat geval kan het duur uitpakken om meerdere soorten alcoholische dranken aan de gasten aan te bieden. In sommige gevallen kan het echter ook mogelijk zijn om eigen drank in te kopen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om slechts een paar flessen speciale drank te nemen en de rest van de avond alleen bier, wijn en fris te schenken. Weet je niet zeker hoeveel drank je nodig zult hebben? Vaak kun je met de slijterij regelen dat alle onaangebroken flessen achteraf weer teruggebracht kunnen worden. Je kunt ook gebruik maken van dit handige hulpmiddel om in te schatten hoeveel alcohol de gasten op jullie bruiloft zullen drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *