Drankjes voor de bruiloft

Fotocredits: The Taste Edit

7 Originele ideeën voor het welkomstdrankje op jullie bruiloft

Het is leuk om de gasten op jullie bruiloft te verwelkomen met een lekker drankje. Natuurlijk kun je een gewoon glaasje bubbels klaarzetten, maar er zijn ook andere ideeën te bedenken. Hoe leuk zou het zijn als de gasten meteen verrast worden met een speciaal drankje? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 7 toffe ideeën voor een origineel welkomstdrankje op jullie bruiloft! 

Wil je jullie bruiloft meteen feestelijk beginnen? Dan is het leuk om de gasten welkom te heten met een lekker drankje. Zeker weten dat je hier punten mee scoort! Maar het perfecte drankje kiezen, is nog best lastig. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Maak dan gebruik van de volgende 7 ideeën:

#1. Welkomstdrankje met prosecco

Een glaasje bubbels is misschien niet heel bijzonder, maar toch kun je iets extra speciaals maken van een welkomstdrankje met prosecco. Zorg bijvoorbeeld voor prosecco in een licht roze kleur en voeg wat extra decoratie toe. Een takje lavendel is hier heel geschikt voor, maar ook met vers fruit kun je een mooi effect creëren.

#2. Feestelijk welkomstdrankje

Het is natuurlijk wel zo leuk als jullie welkomstdrankje er ook echt feestelijk uitziet. Zorg daarom voor een drankje met wat leuke versiering. Wist je bijvoorbeeld dat er eetbare bloemen zijn die je toe kunt voegen aan je drankjes? Hiermee zorg je voor super chique drankjes!

#3. Zomerse cocktails met ijs

Trouwen jullie op een warme zomerse dag? Dan is een verfrissend ijsje een leuke verrassing voor de gasten. Je kunt dit ijsje ook combineren met een cocktail. Zo heb je een heerlijk koel drankje om uit te delen op jullie bruiloft. Wel zo fijn bij tropische temperaturen!

#4. Jullie favoriete cocktail

Hebben jullie een favoriete cocktail zoals de mojito of piña colada? Dan is het leuk om deze cocktail aan jullie gasten uit te laten delen op de bruiloft. Als jullie allebei een andere favoriet hebben, kunnen jullie de gasten laten kiezen tussen deze twee verschillende cocktails. Het is natuurlijk ook leuk om speciaal voor jullie bruiloft een eigen cocktail samen (te laten) stellen.

#5. Winters bruiloft drankje

Trouwen jullie in de winter? Dan is een warm welkomstdrankje een beter idee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke beker warme chocolademelk? Je kunt hiervoor warme melk neerzetten en chocoladesticks waarmee de gasten hun eigen warme chocolademelk klaar kunnen maken. Dit is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens leuk uit!

#6. Limoncello welkomstdrankje

Dromen jullie van een romantische, Toscaanse bruiloft? Dan kan een lekker drankje met limoncello niet ontbreken op jullie bruiloft. Je kunt deze Italiaanse sterke drank bijvoorbeeld mixen met 7up of sorbetijs. Ook met tonic kun je een lekker mixje maken.

Welkomstdrankje met limoncello

Fotograaf: Shane and Lauren Photography via 100 Layer Cake

#7. Fris zomers biertje als welkomstdrankje

Drinken jullie liever een verfrissend biertje? Zeker wanneer jullie een zomerse bruiloft op het strand organiseren, zal een Coronabiertje met een een vers schijfje limoen het goed doen bij de meeste gasten. Ook Radler is een lekker, zomers biertje om aan te bieden binnen binnenkomst.

Bruidspaar met Corona biertje in hun handen

Fotograaf: Ali Beck

Vergeet niet een welkomstdrankje zonder alcohol te regelen

Natuurlijk is het ook altijd slim om een alcoholvrij welkomstdrankje te regelen voor de gasten die geen alcohol mogen of liever geen alcohol drinken. Er zijn heel wat lekkere ideeën te bedenken voor een welkomstdrankje zonder alcohol. Eigenlijk kun je van vrijwel alle drankjes die hierboven genoemd worden wel een alcoholvrije variant bedenken. Zorg er wel voor dat dit drankje er minstens zo feestelijk uitziet en ook voor de gasten goed herkenbaar is als alcoholvrij welkomstdrankje.