Deze outfit draag je naar een bruiloft met de dresscode festival chic

De festival bruiloft is nog steeds ontzettend populair. Niet zo gek, want een zomerse buiten bruiloft in festivalsfeer is natuurlijk hartstikke gezellig! Bij een trouwfestival hoort natuurlijk ook een bijpassende outfit. Veel bruidsparen kiezen voor de dresscode festival chic. Maar wat is een geschikte bruiloft outfit voor een festival en hoe zorg je voor een combinatie van chique kleding en de festivalstijl?

Heb je een uitnodiging gekregen voor een festival bruiloft? Verheug je dan maar vast op een leuk feestje! Festival bruiloften zijn namelijk ontzettend gezellig door de losse sfeer. Geen chique formele bedoening dus, maar een kleurrijke, feestelijke dag. Alleen wat trek je aan naar een festival bruiloft? Grote kans dat de dresscode festival chic is!

Festival chic bruiloft dresscode

De dresscode festival chic is afgeleid van casual chic en heeft vele variaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van summer chic, boho chic, Ibiza chic, party chic, wedding chic of Italian chic? In de basis zijn deze dresscodes allemaal hetzelfde. Je kiest hierbij een feestelijke outfit die geschikt is voor een bruiloft, maar je hoeft je niet aan veel regeltjes te houden. Het gaat er vooral om dat je er stijlvol en verzorgd uitziet, maar ook vooral lekker kunt feesten in je outfit. Ook voor de dresscode festival chic is dit het geval. Je zorgt voor een classy bruiloft outfit, maar dan wel met een festivalthema. Denk dus aan felle kleurtjes, hippe patronen en creatieve combinaties. Wel is het belangrijk dat je outfit niet te bloot wordt. Op een festival is een sexy, weinig verhullende outfit prima, maar op een bruiloft niet.

Festival bruiloft outfit voor dames

Dames kunnen helemaal losgaan met de dresscode festival chic. Het belangrijkste is dat jouw outfit er zomers en feestelijk uitziet en natuurlijk geschikt is voor een bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld voor een zwierig jurkje gaan, maar ook een jumpsuit is een leuk idee. Een kort broekje is wat te informeel, maar een langere rok is natuurlijk prima. Kies voor vrolijke kleurtjes en gezellige patroontjes. Combineer je outfit met sieraden en accessoires. Statement sieraden kunnen heel goed gecombineerd worden met een festival outfit en accessoires zoals een zonnebril, hoed of clutch kunnen je outfit een extra zomerse uitstraling geven.

Kies een mooi paar schoenen uit bij je outfit waar je goed op kunt lopen. Een festival bruiloft is over het algemeen buiten en het is vervelend als je steeds met je hakken in het gras blijft steken. Een sleehak of een mooi sandaaltje is daarom een betere keuze. Bij een buiten bruiloft is het ook altijd verstandig om een jasje of vestje mee te nemen die je aan kunt trekken als het wat frisser is.

Festival chic voor mannen

Ook voor mannen biedt de dresscode festival chic veel mogelijkheden. De basis is nog steeds netjes, je gaat immers naar een bruiloft. Kies bijvoorbeeld voor een pak in een luchtige stof of een nette broek met een mooi overhemd. Als je voor rustige kleuren kiest, kun je mooi combineren met wat drukkere accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een strik in een felle kleur of een jasje of overhemd met een tof patroontje. Als schoenen zijn loafers heel geschikt voor de dresscode festival chic, maar je kunt ook voor sneakers onder je outfit kiezen.

Twijfel je? Vraag de ceremoniemeester!

Er zijn festival bruiloften waar je helemaal los kunt gaan met je outfit en alle glitters, kleuren en patroontjes uit de kast kunt trekken om voor een waanzinnige outfit te zorgen. Het kan echter ook zijn dat de bruiloft die je bezoekt toch wat chiquer is. Twijfel je over je outfit voor de bruiloft? Vraag dan de ceremoniemeester om raad. Hij of zij kan goed beoordelen wat geschikt is en hoe chic jouw outfit moet zijn. Zo weet je zeker dat je goed voor de dag komt en perfect aansluit bij het thema van de trouwdag!