Twee bruiloft gasten bij de photobooth in een jurk

Fotograaf: Mon et Mine

Uitgenodigd op een bruiloft? Zo vind je de perfecte jurk

Het is een eer om uitgenodigd te worden voor een bruiloft, maar het kan ook een uitdaging zijn om de perfecte outfit te vinden. Hoewel er allerlei soorten outfits mogelijk zijn, kiezen veel vrouwen toch voor een stijlvolle jurk. Of je nu de bruid bent, een bruidsmeisje of een gast, het is belangrijk om een jurk te kiezen die past bij de gelegenheid en jouw persoonlijke stijl. Benieuwd hoe je de perfecte jurk voor de bruiloft kunt vinden? Wij delen wat handige tips! 

Op een bruiloft wil je er natuurlijk feestelijk uitzien. Misschien heb je al een geschikte outfit in de kast hangen, maar het kan ook leuk zijn om juist iets nieuws te kopen. Alleen hoe vind je een mooie jurk die je als gast voor de bruiloft kunt dragen?

Wat is de dresscode?

Voordat je op zoek gaat naar een jurk, is het heel belangrijk om de dresscode van de bruiloft te achterhalen. De dresscode kan variëren van formeel tot informeel en het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van je outfit. Een formele bruiloft vereist bijvoorbeeld een elegante avondjurk, terwijl een informele bruiloft je de vrijheid geeft om te kiezen voor een meer casual look. De dresscode staat vaak op de uitnodiging vermeld, check dit dus van tevoren. 

Houd rekening met de locatie en het seizoen

De locatie en het seizoen van de bruiloft spelen een grote rol bij het kiezen van de perfecte jurk. Als de bruiloft plaatsvindt op het strand, is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een luchtige en comfortabele jurk. Voor een herfstbruiloft kun je daarentegen kiezen voor een jurk in warmere kleuren en stoffen. Door rekening te houden met de locatie en het seizoen, kun je een jurk kiezen die niet alleen bij de gelegenheid past, maar ook geschikt is voor de omstandigheden. Ben je bang dat je jurk misschien toch iets te fris is? Zorg dan dat je een warm jasje of vestje meeneemt voor de zekerheid. 

Bepaal jouw persoonlijke stijl

Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met de dresscode en de locatie, is het ook van belang om trouw te blijven aan jouw persoonlijke stijl. Als je niet comfortabel bent in een strakke en formele jurk, kun je overwegen om te kiezen voor een meer casual en loszittende jurk. Het is belangrijk dat je je zelfverzekerd voelt in de jurk die je draagt, zodat je optimaal kan genieten van de bruiloft. Er is immers een erg groot aanbod van mooie jurken in verschillende winkels en online. Twijfel je of de jurk die je wil kopen geschikt is? Je kunt altijd even met de ceremoniemeester overleggen over je outfit voor de bruiloft. 

Kies als gast de juiste kleur voor jouw bruiloft jurk

Je zult niet alleen stil moeten staan bij het model van de jurk, maar ook bij de kleur. Het kiezen van de juiste kleur voor je jurk kan namelijk best een lastige opgave zijn. Het is belangrijk om te vermijden dat je dezelfde kleur draagt als de bruid, om haar niet te overschaduwen op haar speciale dag. De meeste bruiden gaan nog steeds voor een witte trouwjurk, voor gasten is wit dus een no go. Het is ook verstandig om te kiezen voor kleuren die passen bij jouw huidskleur en haarkleur. Over het algemeen zijn pastelkleuren en neutrale tinten veilige keuzes voor een bruiloft, maar het hangt ook af van de dresscode en het thema van de bruiloft. Is er een bepaalde themakleur doorgegeven? Probeer je hier dan zo goed mogelijk aan te houden. 

Neem de tijd om te passen en te combineren

Het vinden van de perfecte jurk kan even duren, dus neem de tijd om verschillende opties te passen en te combineren. Het kan handig zijn om van tevoren wat inspiratie op te doen via modebladen of online zoals bij Getdrezzed. Als je niet zeker bent van jouw maat, is het verstandig om professioneel advies in te winnen bij een kleermaker. Het is essentieel dat de jurk goed past en perfect aansluit op jouw lichaam. Hoe beter je jurk zit, hoe prettiger jij je zult voelen op de bruiloft.