Bruiloft gasten

Fotograaf: Mon et Mine

Casual chic als bruiloft dresscode, dit draag je!

Ben je binnenkort te gast op een bruiloft? Dan kan het zo zijn dat er een bepaalde dresscode is. Bij bruiloften zie je de dresscode casual chic vaak voorbij komen. Hierbij draag je nette kleding, maar een overdreven chique outfit is niet nodig. Ben je benieuwd waar je aan kunt denken? Wij laten je zien wat bij deze dresscode hoort! 

Kleding uitzoeken voor een bruiloft kan best ingewikkeld zijn. Je wilt immers een nette outfit dragen, maar overdressed zijn is ook niet prettig. Een dresscode kan je daarom helpen om de juiste outfit te bepalen. Maar dan is het natuurlijk wel fijn om te weten wat de dresscode precies inhoudt.

Bruiloft dresscode

Als bruidspaar kun je ervoor kiezen om een dresscode aan de bruiloft te koppelen. Hiermee laat je de gasten weten wat er van ze verwacht wordt. Je kunt de dresscode op de trouwuitnodiging kwijt. Verder is het slim om jullie ceremoniemeester in te lichten zodat hij of zij de gasten kan informeren over de kledingvoorschriften. Wil je het de gasten zo makkelijk mogelijk maken? Kies dan voor een dresscode die niet al te ingewikkeld is. Casual chic is bijvoorbeeld een populaire bruiloft dresscode omdat bijna iedereen wel iets in de kast heeft hangen wat hierbij past.

Wat is casual chic?

Maar wat is casual chic nou precies? Eigenlijk is het een hele makkelijke dresscode, omdat je hierbij gewoon nette kleding draagt zonder dat het meteen over the top is. Het gaat hierbij om chique kleding die je combineert met casual items uit je kast. Een spijkerbroek is natuurlijk not done, maar een nette broek en een mooie blouse met een chic detail kan dan weer wel.

Casual chic dames

Bij de dresscode casual chic is er voor dames heel wat keuze. Het is vooral belangrijk om er feestelijk uit te zien. Dit kan met een mooi jurkje, een nette rok, maar ook met een chique jumpsuit. Als je een rok of jurkje draagt, hoef je je niet te houden aan een bepaalde lengte. Natuurlijk moet het geheel er wel stijlvol uit blijven zien. Ook kun je de panty achterwegen laten, blote benen zijn namelijk gewoon toegestaan. Ideaal voor een zomerse bruiloft! Dames hoeven bij de dresscode casual chic bovendien niet per se hakken te dragen. Je zou je nette outfit zelfs kunnen combineren met een paar hippe sneakers.

Casual chic outfit voor dames

Fotocredits: Bon Prix

Casual chic outfit voor dames

Fotocredits: Bon Prix

Casual chic heren

Ook voor heren is de dresscode casual chic niet heel ingewikkeld. Een paar nette schoenen doen het altijd goed, maar je hoeft er geen compleet pak boven te dragen. Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor een nette broek met een blazer. Je kunt hier een net overhemd onder dragen, maar een t-shirt is ook geen probleem. Je kunt extra accessoires toevoegen om het plaatje compleet te maken, zoals bijvoorbeeld een mooie riem of een horloge. Hier zijn geen specifieke voorschriften voor.

Casual chic outfit voor heren

Fotocredits: Bon Prix

Andere bruiloft dresscodes

Wist je dat er ook nog heel wat andere bruiloft dresscodes zijn? Varianten van casual chic zijn bijvoorbeeld de dresscodes boho chic en summer chic. Ook tenue de ville, black tie en white tie zijn dresscodes die je op de trouwuitnodiging zou kunnen zien staan.