Bruiloft gasten in zomerse outfit

Fotograaf: Tessa Bruggink

Dit zijn de leukste outfits voor een zomer bruiloft

De meeste bruiloften vinden in de zomer plaats. Niet zo gek, want het is natuurlijk heerlijk om buiten in het zonnetje te kunnen trouwen. Ben je als gast uitgenodigd op een zomerse bruiloft, maar weet je nog niet wat je aan wilt trekken? Dit zijn de leukste outfit ideeën voor een bruiloft in de zomer! 

Als gast op een bruiloft kan het soms best lastig zijn om te bepalen wat je aan zult trekken. Je wilt er immers feestelijk en netjes uitzien, maar ook weer niet overdressed op de trouwdag aankomen. Veel zomerse bruiloften hebben een wat minder formele sfeer. Wat kun je dan voor outfit aan?

Dresscode summer chic

Sommige bruidsparen kiezen voor een dresscode op hun bruiloft. In de zomer is de dresscode summer chic erg populair. Dit is een vrolijke dresscode waarbij je nette, zomerse kleding draagt. Eigenlijk kun je als vrouw bijna alles dragen bij deze dresscode, als het geheel er maar netjes verzorgd en feestelijk uitziet. Overigens zijn er veel varianten op de dresscode summer chic. Zo zie je bijvoorbeeld ook steeds vaker dresscodes zoals boho chic en Ibiza chic voorbijkomen. Deze dresscodes lijken allemaal erg op elkaar. Is er geen dresscode voor de bruiloft? Dan mag je helemaal zelf weten wat je aantrekt. Maar ook hiervoor geldt dat je natuurlijk wel kleding wilt dragen die geschikt is voor een bruiloft.

Leuke outfits voor een zomer bruiloft

Als je een outfit voor de bruiloft kiest, is het slim om te letten op het materiaal. Op een warme dag kun je het best gaan voor luchtige stoffen en zomerse printjes. Zo zijn er veel feestelijke jurken voor alle maten te krijgen met vrolijke motiefjes. Hiermee creëer je al snel een zomerse uitstraling! Ook een jumpsuit is heel geschikt als basis voor jouw zomer bruiloft outfit. En draag je toch liever een rok of een nette broek gecombineerd met een fijne top? Ook dat is zeker mogelijk! Je hoeft dus niet per se een compleet nieuwe outfit aan te schaffen, vaak kun je een combinatie maken van items die je al in je kast hebt hangen. Qua kleuren is er van alles mogelijk, zo lang het geheel er maar zomers uit blijft zien. Pastelkleuren en vrolijke kleuren zoals roze, groen en geel doen het altijd goed. In principe draag je geen wit op een bruiloft, soms wordt daar bij de dresscode Ibiza chic een uitzondering voor gemaakt.

Zomerse accessoires voor de bruiloft

Je maakt je outfit voor de bruiloft helemaal af door de combinatie met zomerse accessoires. Trouwt het bruidspaar buiten? Dan is het sowieso handig om een zonnebril mee te nemen. Het felle licht is namelijk erg vermoeiend voor je ogen. Daarnaast kan een zonnebril er ook gewoon heel vrolijk uitzien. Natuurlijk kunnen ook mooie sieraden niet ontbreken, die mogen ook best een beetje opvallend zijn. Verder is het handig om een leuk tasje uit te kiezen die goed bij je outfit staat. Hier kun je wat kleine dingen in kwijt zoals bijvoorbeeld je zonnebril en een flesje water, altijd fijn om bij de hand te hebben. En wil je echt uitpakken met accessoires? Kies dan een mooie hoed om te combineren met jouw outfit!

Tot slot is het belangrijk om een paar goede schoenen bij je outfit te kiezen. Als je voor een chique outfit gaat, zijn pumps altijd een goed idee. Ga je naar een bruiloft met een wat lossere festivalsfeer? Dan zou je ook voor een paar stijlvolle sandaaltjes kunnen kiezen. Twijfel je over hoe netjes je precies moet zijn? Vraag dan de ceremoniemeester even om raad. Zo weet je zeker dat je achteraf geen spijt zult krijgen van je keuzes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *