Tips & voorbeelden van huwelijksgedichten

Gaat er iemand in je omgeving trouwen? Dan is het leuk om het bruidspaar te verrassen met een speciale huwelijkswens. Of je nou op zoek bent naar een korte huwelijksgroet of een mooie tekst voor op een felicitatiekaart, met een gedicht over het huwelijk zit je altijd goed. Wij hebben wat voorbeelden voor je verzameld! 

Een gedicht kan heel geschikt zijn als felicitatie voor een huwelijk. Het is een leuke manier om een kort stukje tekst voor het bruidspaar te schrijven. Ben je benieuwd hoe je het bruidspaar kunt feliciteren met hun huwelijk via een gedicht? Dit zijn wat leuke ideeën!

Gelukwensen voor het huwelijk met een gedicht over trouwen

Gedichten over het huwelijk zijn er in allerlei soorten en maten, zoals bijvoorbeeld mooie romantische gedichten of juist grappige gedichten. Een kort gedichtje kan zich goed lenen als felicitatie voor het bruidspaar. Je kunt dit gedichtje bijvoorbeeld op een kaart schrijven of gebruiken als stukje tekst in het gastenboek. Natuurlijk is een gedicht over het huwelijk niet alleen geschikt als felicitatie op papier, er zijn ook mooie trouwdag gedichten om voor te dragen tijdens een speech.

Gefeliciteerd met jullie huwelijk gedicht

Ben je op zoek naar een leuke wens voor het bruidspaar? Dan zit je met een gedicht zeker goed. Toon Hermans heeft een aantal mooie gedichten die heel geschikt zijn voor het huwelijk. Daarnaast bestaan er ook veel korte gedichtjes en je kunt natuurlijk zelf een klein gedichtje schrijven om het bruidspaar te feliciteren.

Korte huwelijksrijmpjes

Een huwelijksgedicht hoeft niet lang te zijn, een paar regels is vaak al voldoende. Korte huwelijksrijmpjes zijn namelijk heel geschikt om op een kaartje te schrijven. Er zijn veel korte gedichten over het huwelijk te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Voor altijd verbonden
Het jawoord gegeven
Alles aanwezig
Voor een lang en gelukkig leven

Bruidspaar feliciteren met hun huwelijk via een gedicht

Fotograaf: Epic Love Story

Songtekst als gedicht voor de bruiloft

In plaats van een gedicht doet een songtekst het natuurlijk ook altijd goed om een bruiloft. Weet je dat een bepaald nummer een belangrijke rol speelt op de bruiloft, bijvoorbeeld als nummer tijdens de ceremonie of openingsdans? Dan is het leuk om een stukje tekst uit dit nummer op te schrijven voor het bruidspaar. Anders zou je ook zelf voor een mooi, romantisch nummer kunnen kiezen. Hieronder staat bijvoorbeeld een mooi voorbeeld:

I’m not looking for somebody
With some superhuman gifts
Some superhero
Some fairytale bliss
Just something I can turn to
Somebody I can kiss
(Coldplay – Something Just Like This)

Zoveel jaar getrouwd gedicht

Zoek je een gedicht passend bij een huwelijksjubileum? Ook als het bruidspaar zoveel jaar getrouwd is, kun je daar vaak een mooi gedicht bij vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Liefde is eindeloos, puur en oprecht,
Liefde is warmte, liefde is echt.
Liefde is troost vinden, dicht bij elkaar.
Liefde is een huwelijk van X jaar.