Geloften hernieuwen en opnieuw met elkaar trouwen

Voor de Nederlandse wet mag je maar één keer trouwen, maar dat wil niet zeggen dat jullie de geloften niet kunnen hernieuwen. Want hoe romantisch is het om na een aantal jaar opnieuw jullie liefde voor elkaar uit te spreken? Opnieuw met elkaar trouwen kan dus wel degelijk. Heel wat stellen gingen jullie voor!

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het hernieuwen van de geloften. Misschien hadden jullie een aantal jaar geleden niet de tijd of het geld voor een uitgebreide bruiloft en willen jullie dit alsnog. Het kan ook zijn dat jullie inmiddels kinderen hebben gekregen en ze graag bij deze bijzondere gebeurtenis willen betrekken. Of misschien vonden jullie de bruiloft gewoon zo ontzettend leuk dat jullie het graag eens over zouden doen. Wat de reden ook is, het hernieuwen van geloften kan op elk moment en is zeker de moeite waard!

Hoe kunnen jullie de geloften hernieuwen?

Jullie trouwbelofte vernieuwen is niet iets wat je hoeft te doen in het bijzijn van een trouwambtenaar. Het is geen officiële verbintenis en dus kunnen jullie dit gewoon doen op de locatie die jullie willen samen met jullie vrienden en familieleden. Natuurlijk is het wel leuk als er een mooi praatje wordt gehouden op jullie ´bruiloft´. Hiervoor zouden jullie een ceremoniespreker kunnen uitnodigen.

Het is leuk om speciaal voor deze dag eigen geloften te schrijven. Misschien hebben jullie dit op de bruiloft al gedaan, in dat geval kun je kijken of ze nog steeds gelden en of je ze misschien aan wilt passen. Eigen geloften maken de ceremonie heel persoonlijk. Dit kan eigenlijk niet ontbreken als jullie opnieuw met elkaar willen trouwen.

Hoe ziet het hernieuwen van jullie huwelijk er uit?

De dag waarop jullie de geloften hernieuwen kan heel simpel opgebouwd zijn, maar jullie kunnen er ook een echte bruiloft van maken. Het kan dan ook zo goedkoop of duur worden als jullie zelf willen. Zo kunnen jullie je ´s ochtends weer volledig in trouwkleding hijsen (de trouwkleding die jullie eerder droegen, of een compleet nieuwe trouwjurk), vervolgens doorgaan naar de ceremonie en proosten op jullie hernieuwde geloften tijdens de receptie. Willen jullie er echt een complete dag van maken? Dan kan een diner en groot feest als afsluiter natuurlijk niet ontbreken!

Het fijne aan de trouwbelofte vernieuwen is dat jullie helemaal zelf kunnen weten hoe je alles doet. Er ligt waarschijnlijk minder druk op dan wanneer je een complete bruiloft moet organiseren. Jullie kunnen een hele trouwlocatie afhuren, maar samen met jullie vrienden en familieleden in jullie stamkroeg een feestje vieren is natuurlijk ook leuk! Wil je graag een trouwjurk aan en er uitzien als een echte bruid? Dat kan natuurlijk! Maar je kunt ook een ander leuk jurkje of een zomerse jumpsuit aantrekken. Kortom: Kies gewoon waar jullie je fijn bij voelen. Deze dag draait helemaal om de liefde die jullie (nog steeds) voor elkaar voelen.

Bruidspaar gaat opnieuw trouwen

Fotograaf: Nicole Ashley

Leuke tips voor het vernieuwen van jullie trouwbelofte

  • Kies een aantal mooie trouwfoto´s uit van jullie bruiloft en laat ze tijdens deze dag namaken door de fotograaf.
  • Laat jullie kinderen een belangrijke rol spelen bij het hernieuwen van de geloften. Ze zouden bijvoorbeeld de ringen naar voren kunnen dragen of zelfs getuigen kunnen zijn.
  • Was jullie bruiloft klein en intiem? Dan is het leuk om het hernieuwen van de geloften wat groter aan te pakken. Hebben jullie juist al een uitgebreide bruiloft gevierd? Dan kan het fijn zijn om het hernieuwen van de geloften alleen met de belangrijkste mensen uit jullie leven te delen.
  • Hebben jullie op jullie bruiloft een openingsdans gedaan op een bijzonder nummer? Dans dan ook tijdens deze dag samen op dit nummer.
  • Maak een verrassing van het vernieuwen van jullie bruiloft door de gasten vooraf niet in te lichten. Nodig ze bijvoorbeeld uit voor een relaxte barbecue in jullie achtertuin zodat ze niets vermoeden. Wat zullen ze verrast zijn als blijkt dat jullie elkaar opnieuw het jawoord zullen geven!

Wist je dat heel wat bekende stellen ook hun geloften hernieuwen? Wat dacht je bijvoorbeeld van Beyoncé en Jay Z en Rosanna en Patrick Kluivert!