Kus van het bruidspaar

Fotograaf: The Portos

Wat moet je vooraf afspreken met jullie huwelijksfotograaf?

Een huwelijksfotograaf is er om jullie bijzondere dag vast te kunnen leggen. Het ene bruidspaar geeft duizenden euro´s uit aan een goede fotograaf, terwijl het andere stel hun geld liever ergens anders aan besteedt. Wat je budget ook is, het is in ieder geval belangrijk om een aantal afspraken met je fotograaf voor jullie bruiloft te maken.

Het uitkiezen van een goede fotograaf voor jullie bruiloft is niet altijd even gemakkelijk. Je wilt tenslotte een echte professional inhuren die jullie trouwdag op een prachtige manier weet vast te leggen. Zodra jullie een huwelijksfotograaf op het oog hebben, is het daarom slim om een kennismakingsgesprek in te plannen. Alleen wat bespreek je allemaal tijdens zo´n gesprek? Het is in ieder geval handig om afspraken te maken over de volgende onderwerpen:

Trouwdatum vastleggen bij de huwelijksfotograaf

Het belangrijkste is natuurlijk dat de trouwfotograaf beschikbaar is op jullie bruiloft. Goede fotografen zijn snel volgeboekt, zeker wanneer jullie bruiloft in de zomer plaatsvindt. Zorg er dus voor dat je tijdig de trouwdatum vastlegt en checkt of jullie favoriete huwelijksfotograaf ook op dat moment beschikbaar is. Het is zeker niet gek om dit al een jaar voor de bruiloft te doen.

Willen jullie een loveshoot of niet?

Vind je het fijn om vast kennis te kunnen maken met jullie trouwfotograaf en zijn of haar manier van werken te leren kennen? Dan is het een leuk idee om een loveshoot te boeken. Tijdens deze loveshoot of verlovingsshoot worden er mooie verlovingsfoto´s van jullie gemaakt. Zo hebben jullie de kans om aan het fotograferen te wennen en heb je bovendien meteen een paar mooie foto´s om voor de trouwkaart of het programmaboekje te gebruiken.

Loveshoot als voorbereiding op de huwelijksfotograaf

Fotograaf: Esther Knowlen

Voor hoeveel uur boeken jullie de trouwfotograaf?

Vooraf zullen jullie moeten bepalen hoeveel uur fotografie jullie willen boeken. Sommige fotografen werken met pakketten van bijvoorbeeld vier of zes uur waar je zelf nog uren bij kunt boeken. Spreek duidelijk af vanaf hoe laat de trouwfotograaf verwacht wordt. Willen jullie ook foto´s van het omkleden of start het fotograferen pas vlak voor de ceremonie? Denk hier van te voren goed over na. Natuurlijk kost het wat extra geld om de trouwfotograaf voor de hele dag te boeken, maar dan kunnen jullie wel deze prachtige getting ready foto´s laten maken.

Welke trouwfoto´s moeten beslist gemaakt worden?

Zijn er bepaalde trouwfoto´s die jullie graag willen hebben? Een originele locatie, een bijzondere pose of een specifiek detail? Dan is het belangrijk dat je dit van tevoren vast met de fotograaf bespreekt. Ben je veel op Pinterest te vinden voor inspiratie? Vergeet dan niet de mooiste foto´s op te slaan zodat je ze als voorbeeld voor jullie trouwfotograaf kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op het Bruiloft Inspiratie Pinterest bord!

Willen jullie een trouwalbum laten maken?

Een trouwalbum is de perfecte herinnering aan jullie trouwdag. De trouwfotograaf kan dit voor jullie maken, maar hier betaal je wel flink voor. Terecht ook, want trouwalbums zijn van goede kwaliteit en met erg veel zorg in elkaar gezet. Je betaalt snel een paar honderd euro voor een professioneel album. Heb je dit geld niet? Dan kun je ook afspreken dat je alleen de foto´s ontvangt en je hier zelf een fotoboek van maakt. Je leest hier alles over in het blog Trouwalbum zelf maken in 5 handige tips.

Afspraken over de prijs van de huwelijksfotograaf

Het is verleidelijk om voor de goedkoopste trouwfotograaf te gaan, maar dat is niet per se de beste keuze. Je krijgt maar één kans om de perfecte foto´s van jullie bruiloft te laten maken. Kies dan ook altijd voor goede kwaliteit. Heb je weinig geld te besteden? Dan kun je beter voor een goede fotograaf kiezen die slechts een paar uurtjes komt dan voor een goedkope fotograaf die er de hele dag is. Laat de ceremonie in ieder geval professioneel vastleggen, tijdens de receptie en het feest kun je ook gasten vragen om wat foto´s te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door polaroid camera´s neer te leggen of gebruik te maken van een photobooth. Deze foto´s zijn misschien niet van de beste kwaliteit, maar leveren wel wat hilarische plaatjes op!

Speciale wensen voor jullie trouwreportage

Heb je speciale wensen zoals het maken van een trash the dress fotoshoot, boudoir fotografie of foto´s in het donker waarbij gespeeld wordt met licht? Dan is het belangrijk om een trouwfotograaf te kiezen die hier ervaring mee heeft. Check dit dus zeker van tevoren en vraag naar voorbeelden van zijn of haar werk. Zo weet je zeker dat de trouwfotograaf die jullie kiezen bij al jullie wensen aansluit. Maak ook meteen afspraken met de trouwfotograaf over de wensen die jullie hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *