7 Écht creatieve trouwfoto´s voor jullie bruiloft

Het maken van trouwfoto´s kan soms best lastig zijn. Je wilt waarschijnlijk een aantal serieuze foto´s, maar er mag natuurlijk ook wel wat gelachen worden. Het nadeel is dat de meeste creatieve trouwfoto´s al lang niet meer zo origineel zijn. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met 7 écht leuk ideeën. 

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, de foto´s waarbij het bruidspaar de trouwauto vooruit duwt, de bruid die de bruidegom aan zijn been meesleept of het bruidspaar dat hun best doet voor een andere extreem geposeerde foto. Leuk bedacht, maar vaak lang niet zo origineel als je van tevoren denkt. Dat wil overigens niet zeggen dat geposeerde foto´s niet leuk kunnen zijn. Wij hebben 7 écht creatieve trouwfoto´s voor je geselecteerd als inspiratie voor jullie eigen trouwfoto´s.

Ideeën voor creatieve trouwfoto’s

Dezelfde trouwfoto als honderden andere stellen? Dat is natuurlijk niet waar je voor gaat. In plaats daarvan wil je unieke trouwfoto’s waar je nog jarenlang met veel plezier op terug kunt kijken. Alleen hoe doe je dat? Om écht bijzondere trouwfoto’s te laten maken, moet je iets verder kijken dan die mooie shootlocatie en een paar leuke accessoires. Het vraag namelijk flink wat creativiteit om originele beelden te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze toffe ideeën?

Bruidspaar door het raam van hun trouwauto

Fotograaf: Ja! Ik wil Frank

Bruidspaar in Amerikaanse diner

Fotograaf: Deezigner Images via Rock ´n Roll Bride

Trouwfoto met rookbom

Fotograaf. Liz Jorquera via Nouba

Bruid en bruidegom maken creatieve selfie

Fotograaf: Mon et Mine

Maak je eigen creatieve trouwfoto´s

Zitten er foto´s tussen die jou ook leuk lijken om te maken? Super natuurlijk, maar kijk wel uit dat je niet te veel van anderen na probeert te doen. Je laten inspireren door trouwfoto´s wil namelijk niet zeggen dat jullie ze precies na moeten maken. In dat geval gaat er namelijk heel wat creativiteit verloren en zal het effect waarschijnlijk minder leuk zijn. Ga in plaats hiervan op zoek naar een leuke, creatieve trouwfotograaf die jullie kan helpen met het maken van jullie eigen creatieve trouwfoto´s. Denk vooral out of the box! Niet alleen levert dit de mooiste beelden op, ook zullen jullie waarschijnlijk een hoop plezier hebben tijdens het maken van de fotoshoot. Dit zul je zeker terugzien!

Tips voor het maken van bijzondere trouwfoto´s

Tot slot hebben we nog een aantal handige tips voor je om de leukste trouwfoto´s te kunnen laten maken:

  • Natuurlijk is het ontzettend belangrijk dat jullie een goede trouwfotograaf inhuren. Bekijk vooraf zijn of haar portfolio om te kijken of het werk aansluit bij jullie wensen.
  • Als jullie je niet op je gemak voelen, is dat meteen terug te zien op de trouwfoto´s. Een verlovingsshoot is fijn om vast te kunnen wennen aan de fotograaf en het poseren. Zo is het op de trouwdag zelf een stuk gemakkelijker.
  • Probeer niet te veel vooraf uit te denken, spontane foto´s zijn vaak het leukst!
  • Maak gebruik van de omgeving. Er is altijd wel een uniek plekje te vinden in de buurt van jullie trouwlocatie waardoor de foto´s extra bijzonder worden. De beste foto’s maak je overigens vanuit een verrassend perspectief. Het is bijvoorbeeld leuk als de trouwfotograaf ergens op kan staan zodat hij van bovenaf op jullie kijkt.
  • Vraag de fotograaf om advies. Hij of zij heeft waarschijnlijk heel wat ervaring en kan jullie van handige tips voorzien om de meest bijzondere trouwfoto’s te maken.