5 Handige tips voor het dragen van hoge hakken op je bruiloft

Pumps met hoge hakken zijn prachtig; ze vallen lekker op, maken je een stukje langer en verbeteren bovendien je houding. De meeste bruiden zouden daarom best een paar mooie pumps willen dragen op hun trouwdag, alleen zijn deze schoenen niet altijd even comfortabel. Daarom hebben wij 5 handige tips waarmee je zonder problemen hoge hakken kunt dragen op jullie bruiloft! 

Dat pumps met hoge hakken mooi zijn, wil niet zeggen dat ze ook de meest handige trouwschoenen zijn. Het kan immers best lastig zijn om het hier lang op vol te houden. En wat zou het zonde zijn als je aan het einde van de avond niet meer kunt dansen omdat je voeten zoveel pijn doen! Daarom hebben wij 5 handige tips om dit te voorkomen:

#1 Kies een hakhoogte die bij je past

Hoe mooi die torenhoge hakken ook lijken, denk eerst even kritisch na of dat wel de juiste trouwschoenen zijn voor jou. Als je niet gewend bent op hoge hakken te lopen, kun je hier beter niet op de bruiloft mee beginnen. Heb je kleine voeten? Dan is een hakhoogte van 8 tot 10 centimeter hoog genoeg. Vrouwen met grotere voeten zouden eventueel voor meer dan 10 centimeter kunnen gaan, zij hebben immers meer voetlengte om over de afstand van de hak te verspreiden. Maar overdrijf het niet. Kies liever een hakhoogte waarvan je zeker weet dat je er op kunt lopen.

#2 Loop de pumps eerst goed in

Natuurlijk is het idee van gloednieuwe pumps op jullie bruiloft leuk, maar toch is het belangrijk ze vooraf al een aantal keer aan gehad te hebben. Om te voorkomen dat je blaren krijgt, zul je ze namelijk goed in moeten lopen. Je kunt dit voornamelijk binnen doen, maar vergeet ook niet een rondje door de straat te lopen om te kijken hoe dat gaat. Op deze manier vormt de schoen zich vast naar jouw voet en worden bovendien de zolen wat ruwer zodat de kans op uitglijden vermindert!

#3 Bescherm je hakken

Een fotoshoot op het gras of een andere zachte ondergrond? Op hoge hakken zak je voor je het weet weg in de zachte bodem! Koop daarom een paar hakbeschermers voor jouw trouwschoenen. Deze kleine dopjes die je over je hak kunt schuiven, zorgen dat je kunt blijven staan en je hakken netjes schoon blijven. Trouwen jullie buiten op een locatie met een zachte ondergrond? Dan is het ook slim om een aantal hakbeschermers aan te schaffen voor de vrouwelijke gasten op jullie bruiloft.

#4 Wissel je hoge hakken op de bruiloft af met platte schoenen

Denken dat je de hele bruiloft op hoge hakken kunt lopen, is niet zo realistisch. Je voeten zullen snel pijn gaan doen en dat is natuurlijk jammer. Je kunt er dan ook beter voor kiezen je pumps voor de ceremonie of de fotoshoot te bewaren. Tijdens de receptie en het trouwfeest kun je een paar mooie platte schoenen dragen. Het kan heel leuk zijn om je schoenen af te wisselen en naast een sexy paar hoge hakken ook voor de meer casual All Stars te gaan.

#5 Kijk uit voor je trouwjurk

Met hoge hakken moet je extra goed uitkijken dat je niet met je hak in de trouwjurk blijft hangen. Het zou immers jammer zijn als daar een grote scheur in komt te zitten! Probeer je trouwjurk daarom zoveel mogelijk op te tillen, vooral als je een trap op loopt. Lukt dit zelf niet? Vraag dan aan je kersverse man of één van je vriendinnen om je hiermee te helpen. Dit zorgt er voor dat de stof niet kan blijven haken. Zo blijf je zelf overeind en houd je je trouwjurk netjes.