Een bruiloft in Halloween thema

Halloween is in Amerika een populaire dag om te vieren, maar ook in Nederland wordt er de laatste jaren steeds meer met dit griezelige feest gedaan. Vinden jullie het leuk om een thema aan jullie bruiloft te koppelen? Dan is het een tof idee om je als bruidspaar klaar te maken voor een trouwdag waarbij Halloween centraal staat. 

Op 31 oktober wordt Halloween gevierd, een feestdag die we vooral kennen uit Amerika. Maar ook in Nederland gaan kinderen langs de deuren voor trick or treat en versieren we onze huizen massaal met zelf gesneden pompoenen. Bij Halloween denk je niet meteen aan bruiloften, toch kan dit een heel tof thema voor jullie bruiloft zijn.

Halloween bruidspaar met trouwjurk en trouwpak

Het Halloween bruidspaar is niet alleen een angstaanjagend kostuum voor een Halloweenfeestje, je kunt ook écht trouwen op 31 oktober. Het kan heel leuk zijn om een outfit uit te kiezen voor een bruiloft in dit thema. Je kunt heel ver gaan en voor een echte angstaanjagende look kiezen zoals op onderstaande foto, maar het kan ook al mooi zijn om bijvoorbeeld te trouwen in een zwarte trouwjurk en een zwart trouwpak. Trouw je liever in het wit? Denk dan aan een lange zwierige trouwjurk die je bijvoorbeeld combineert met een oranje bloemenkrans, eventueel zelfs met kleine pompoenen er in.

Halloween decoratie ideeën voor binnen en buiten

Niet alleen jullie outfit als bruidspaar is extra bijzonder rondom Halloween, ook met de decoratie kun je helemaal losgaan. Er zijn namelijk genoeg leuke decoratie ideeën te bedenken, zowel voor binnen als buiten jullie trouwlocatie. Sowieso kunnen pompoenen met lichtjes niet ontbreken. Daarnaast is er allerlei leuke Halloween decoratie in de winkels te koop. Zorg er wel voor dat het geheel er stijlvol uit blijft zien, het is immers jullie bruiloft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door veel gebruik te maken van bloemen. Denk ook aan echte bruiloft details, zoals een bruidstaart passend bij het thema.

Trouwen in de herfst

Of jullie nou trouwen op Halloween of op een ander moment in het najaar, een herfst bruiloft is sowieso een leuk idee. Het is een sfeervol seizoen om elkaar het jawoord te geven en er zijn genoeg ideeën voor de decoratie te bedenken. Bovendien zijn er minder bruidsparen die willen trouwen in het najaar en dus liggen de tarieven over het algemeen wat lager. Dat is weer mooi meegenomen!

Dit blog bevat affiliate links.