Zwarte trouwjurk? Zo mooi kan het zijn!

Zwart is niet een kleur die je vaak op bruiloften ziet. De meeste bruidsparen kiezen voor lichte kleuren en de jurk van de bruid is eigenlijk bijna altijd wit. Toch kan het ook juist heel leuk zijn om iets compleet anders te doen dan mensen gewend zijn. Zo kan een zwarte trouwjurk bijvoorbeeld waanzinnig mooi zijn!

Veel bruiden kiezen ervoor om te trouwen in het wit. Er zijn ook veel vrouwen die in plaats hiervan voor een trouwjurk in een mooie kleur kiezen, zoals bijvoorbeeld rood, roze of blauw. Een trouwjurk in het zwart zie je niet zo vaak, maar dit is daarom niet minder mooi.

Trouwen in het zwart

Het wordt soms een beetje gek gevonden om te trouwen in het zwart, omdat deze kleur niet met iets vrolijks geassocieerd wordt. Toch kan een zwarte trouwjurk prachtig staan. Net als witte trouwjurken zijn zwarte trouwjurken in allerlei soorten en maten te krijgen. Je kunt trouwen in een kort zwart jurkje, een zwarte galajurk, maar ook in een echte zwarte trouwjurk met kant en heel wat lagen stof. Wij hebben een aantal prachtige foto´s verzameld van bruiden die het wél aandurfden een zwarte trouwjurk aan te trekken op hun bruiloft. Zo kun je zien hoe ontzettend mooi dit kan staan!

Bruid met zwarte trouwjurk

Fotocredits: Etsy

Trouwjurk in het zwart wit

Vind je een helemaal zwarte trouwjurk toch iets te extreem? Dan kun je ook kiezen voor een combinatie van een zwart met witte trouwjurk. Hierdoor wordt het geheel niet heel donker, maar heb je wel een bijzondere trouwjurk die zeker op zal vallen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijzondere trouwjurk met een zwart, kanten bovenstukje met lange mouwen en open rug? Of een witte rok met een marmer effect?

Je kunt ook kiezen voor een zwarte trouwjurk waar nog een aantal lagen witte stof onder zit. Hierdoor komt het zwart wel over de hele trouwjurk terug, maar zorgt het wit voor een mooie afwisseling.

Zwart met witte trouwjurk

Fotograaf: Breanna Marie Photography via Green Wedding Shoes

Zwarte bruidsjurk met ombre effect

Tot slot is het ook mogelijk om een zwarte trouwjurk met ombre effect te kopen. In dat geval is de trouwjurk aan de onderkant zwart en loopt het zwart naar boven over in wit. Het ombre effect kun je overigens op allerlei kleuren toepassen. Zo laten sommige bruiden hun something blue op deze manier terugkomen. Toch blijft zwart een extra gaaf effect hebben, misschien wel juist omdat het zo anders is dan op andere bruiloften.

Ombre trouwjurk wit met zwart

Fotocredits: Sweet Caroline

Zwarte trouwjurk kopen

Ben je stiekem ook een beetje verliefd geworden op deze jurken? Dan wil je vast graag weten waar je zelf een zwarte trouwjurk kunt kopen. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat de keuze wat minder groot is dan wanneer je voor een witte trouwjurk gaat. Toch zijn er genoeg mooie jurken te vinden. Vraag eens bij de bruidsmodewinkel wat ze allemaal hebben, maar vergeet ook niet te kijken naar andere zwarte jurken zoals galajurken. Hier kunnen ook echte pareltjes tussen zitten die niet onder doen van een echte trouwjurk! Natuurlijk kun je ook online op zoek gaan naar de jurk van jouw dromen. Let hierbij wel even op: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook!