Oesters met citroen op een bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

4 Leuke ideeën voor de hapjes op jullie trouwfeest

Tijdens een bruiloft komt er een hoop lekker eten voorbij. Waarschijnlijk eten jullie eerst een flink stuk bruidstaart en komt er daarna een uitgebreid huwelijksdiner. Toch is het fijn om ook bij het trouwfeest voldoende hapjes te regelen. Van al dat feesten krijgen de gasten namelijk vanzelf weer trek. En ook in de avond is het leuk om jullie bruiloft hapjes er feestelijk uit te laten zien. Wij hebben daarom wat toffe hapjes ideeën voor je verzameld! 

Hapjes voor het trouwfeest kun je natuurlijk gewoon neerzetten, maar je kunt er ook iets speciaals van maken. Hiermee maak je zeker indruk op de gasten! Denk bijvoorbeeld aan een mooi gedecoreerde hapjes tafel of één van deze manieren om de gasten te verrassen:

#1. Chique schaaltjes met kleine hapjes voor jullie trouwfeest

In plaats van bakken chips en borrelnootjes op de statafels te zetten, kun je het ook wat chiquer aanpakken. Deze bakjes met nootjes, olijven en crackers met verschillende soorten smeersels zijn bijvoorbeeld erg stijlvol en zullen goed in de smaak vallen bij jullie gasten. Bovendien kun je ze gemakkelijk op de bar zetten of over de statafels verdelen. Hebben jullie een beperkt budget? Dan kun je deze schaaltjes met hapjes heel gemakkelijk zelf maken. Check wel even of dit mag van jullie trouwlocatie.

Mandje met hapjes voor trouwfeest

Fotocredits: Olive and Cocoa

#2. Kleine portie frietjes als snack

Gaan jullie liever voor een vette hap? Frietjes zijn heerlijk als midnight snack. Je kunt de gasten aan het einde van de avond trakteren op een lekkere puntzak, maar tijdens het feest kan het ook erg leuk zijn om kleine bakjes met frietjes uit te laten delen. Dit kan bijvoorbeeld in deze super schattige emmertjes. Als dat geen succes wordt!

Komen er veel kinderen op jullie bruiloft? Dan zijn deze kleine porties friet ook leuk om uit te delen. Je kunt eventueel ook kleine bakjes met patat neerzetten tijdens het diner.

#2. Mini hamburger hapjes

Nog zo´n snack waar je gegarandeerd punten mee scoort, is de mini hamburger. Deze burgertjes bevatten alle ingrediënten van een echte hamburger, maar dan in het klein. Met een stokje wordt het geheel bij elkaar gehouden en zo kunnen de gasten de hamburgers gemakkelijk pakken. Dit is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens super uit. En bovendien is het opdienen van de hapjes op deze manier erg handig!

Mini hamburgers voor de bruiloft

Fotocredits: Pizzazzerie

#4. Zoete lekkernijen met candy meisjes op jullie trouwfeest

Wil je niet alleen hartige hapjes? Dan is het inhuren van een candy meisje een leuk idee! Zij loopt rond met een bak vol heerlijke, zoete snoepjes in de themakleur(en) van jullie bruiloft. Snoepjes zijn niet alleen ideaal voor de kinderen op jullie bruiloft, de volwassenen zullen er ook erg vrolijk van worden!

Candy meisje met roze snoepgoed

Fotocredits: Champagneboom

Hoeveel hapjes heb je nodig voor de avond van jullie bruiloft?

Hebben jullie wat lekkere hapjes gekozen voor jullie bruiloft? Dan is natuurlijk nog de vraag hoeveel je hiervan nodig hebt. Over het algemeen geldt dat je beter iets teveel kunt bestellen dan te weinig. Het is echt vervelend als de gasten met rommelende magen op jullie bruiloft rondlopen. Bovendien is de kans dan groot dat ze eerder naar huis zullen gaan. Zorg dus dat je ruim voldoende hapjes hebt.

Hebben jullie een flink diner gehad? Dan kun je het eerste anderhalf uur alleen wat zoutjes op de statafels zetten. Houd hierbij wel rekening met de gasten die niet met jullie meegegeten hebben, maar misschien wel een eind hebben moeten rijden voor ze op de trouwlocatie konden zijn.

Voor de rest van het trouwfeest kun je ongeveer rekenen op twee hapjes per persoon per uur, uiteraard afhankelijk van de grootte van de hapjes. Willen jullie graag wat luxere hapjes? Dan kunnen de kosten hoog oplopen. Je zou in plaats hiervan ook voor een combinatie kunnen gaan van luxe amuses en bittergarnituur. Als jullie de bruidstaart tijdens het feest aansnijden, dan hoef je voor dat uur geen andere hapjes te regelen. En ook wanneer jullie afsluiten met een midnight snack, is het prima om wat minder hapjes tussendoor te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *