Dit zijn de beste midnight snack ideeën voor jullie bruiloft

Na het huwelijksdiner zal je waarschijnlijk flink vol zitten, maar zodra jullie een paar uur hebben gefeest, krijg je vanzelf weer honger. De gasten op jullie bruiloft zullen het dan ook zeker kunnen waarderen als jullie na afloop van de bruiloft een lekkere midnight snack voor ze regelen. Wij hebben de lekkerste ideeën vast voor je op een rijtje gezet. Dat wordt smullen!

Na afloop van het trouwfeest gezellig met z´n allen nog wat eten? Dat is een welkome verrassing voor veel gasten en bovendien meteen een leuke afsluiting van jullie bruiloft. Natuurlijk kun je de schaal met bittergarnituur nog een keer rond laten gaan, maar er zijn ook heel wat leukere en originelere alternatieven te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke midnight snack ideeën aan het einde van jullie bruiloft?

#1. Candybar met zoete lekkernijen

Zijn jullie echte zoetekauwen? Maak dan een candybar voor jullie gasten waar ze allerlei soorten snoepjes en koekjes kunnen pakken. Ze kunnen het ter plekke opeten en gezellig nog wat blijven kletsen kletsen of de snoepjes in een zakje meenemen voor de weg terug naar huis. Wanneer jullie de snoepzakjes personaliseren met jullie namen en trouwdatum, heb je meteen een leuk aandenken voor de gasten aan jullie bruiloft!

#2. Popcornbar als midnight snack

Nog zo´n leuk idee voor jullie bruiloft waar de gasten zelf hun midnight snack kunnen pakken, is de popcornbar. Laat de gasten kiezen tussen verschillende soorten popcorn of laat ze hun eigen smaken samenstellen met kruiden en specerijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van karamel, chili, knoflook of appel-kaneel smaak? Ook de popcorn bakjes kun je personaliseren zodat jullie namen en trouwdatum er op komen te staan.

Popcorn midnight snack bruiloft

Fotocredits: Pen + Paper Flowers

#3. Hamburgers of frietjes op jullie bruiloft

Meer trek in een vette hap als late night snack? Dit is met name erg lekker wanneer jullie wat alcohol op hebben of lang hebben gefeest. Laat in dit geval mini hamburgertjes rondbrengen of maak een speciaal snackpakketje voor je gasten met frietjes en wat te drinken. Dit is erg lekker en ziet er ook nog eens leuk uit!

#4. Mini pizzaatjes

Mini pizzaatjes doen het ook altijd goed op een bruiloft. Je kunt de gasten hun eigen pizzabodem laten bedekken en ze in een houtoven bereiden. Dit is erg gezellig en vooral geschikt wanneer jullie een wat meer intieme bruiloft hebben. Je kunt hier een speciale mobiele pizzaoven voor huren of een pizzabakker laten komen die de pizza´s op jullie trouwlocatie bereidt.

Mini pizzaatjes als midnight snack

Fotocredits: The Girl on Bloor via Brit + Co

#5. Foodtruck met midnight snacks

Wil je zonder moeite een heerlijke midnight snack voor jullie gasten verzorgen? Dan kan het leuk zijn om een foodtruck te huren. Deze foodtrucks zijn er in allerlei soorten en maten: van een friettent op wielen tot een foodtruck met allerlei gezonde salades en luxe gerechten. Een hamburgerbar doet het altijd goed, zeker als deze foodtruck hamburgers van uitstekende kwaliteit aanbiedt met heerlijke sausjes. Kijk eens rond op internet voor alle mogelijkheden.

Lees verder: Bruiloft foodtruck: 5 Redenen om er een te huren

Andere late night snack ideeën voor de bruiloft

Eigenlijk kun je van alles bedenken als midnight snack op jullie bruiloft. Organiseren jullie bijvoorbeeld een festival bruiloft? Dan is het een leuk idee om de gasten s’mores te laten maken bij het kampvuur. Ook nacho’s, hotdogs, churros en donuts doen het altijd goed. Eigenlijk kun je iedere snack uitkiezen die jullie maar lekker vinden. Het belangrijkste is dat de gasten nog een lekkere verrassing krijgen aan het einde van de bruiloft en met een goedgevulde maag naar huis gaan.