Fotograaf: Mon et Mine

Taartenbuffet op jullie bruiloft in plaats van een bruidstaart

Volgens de traditie wordt de bruidstaart aangesneden om het huwelijk te vieren, maar niet alle bruidsparen kiezen meer voor een traditionele lagentaart op hun bruiloft. Steeds meer bruidsparen kiezen namelijk voor een alternatief voor de bruiloft taart. Een taartenbuffet met verschillende soorten taart is bijvoorbeeld een erg gaaf idee voor jullie bruiloft!

Een bruidstaart is erg lekker en ziet er prachtig uit, maar er zitten ook wat nadelen aan verbonden. Zo is deze taart vrij prijzig, weinig origineel en niet altijd even gemakkelijk om te serveren. Er zijn gelukkig ook verschillende alternatieven voor de traditionele bruidstaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van cupcakes of een donutmuur? In plaats van een enkele bruidstaart kun je ook voor een tafel vol verschillende taarten kiezen. Dit smaakt niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens erg gezellig uit!

Taartenbuffet voor jullie bruiloft op een gezellige tafel

Zo´n taartenbuffet is een verzameling van verschillende soorten taarten op een mooi versierde tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van carrot cake, kwarktaart of red velvet? De verschillende taarten zien er samen al gezellig uit, maar met de juiste decoratie wordt het helemaal een prachtig plaatje. Het decoreren van je eigen buffet hoeft niet veel moeite te kosten. Met wat leuke taarttoppers en andere decoratie maak je het plaatje compleet. Zet bijvoorbeeld wat vaasjes met bloemen neer en decoreer met vers fruit voor een zomers gevoel. Dit geeft jullie taartentafel meteen veel sfeer!

Taartenbuffet bestellen of zelf bakken?

De taarten voor jullie taartenbuffet zou je zelf kunnen bakken, maar je kunt ook aan vrienden of familie vragen om wat lekkers mee te nemen. Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende taarten bij een bakker te bestellen of zelfs te vragen of de bakkerij het hele taartenbuffet wil verzorgen. Wil je liever wat meer opties dan alleen taart? Je zou het taartenbuffet op jullie bruiloft ook nog aan kunnen vullen met andere lekkernijen zoals brownies, donuts en cupcakes. Zo zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen en is het bovendien gemakkelijker om rekening te houden met bepaalde allergieën of dieetwensen.

Voordelen van een taartentafel op jullie bruiloft

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Een taartenbuffet is niet alleen erg origineel, maar heeft ook nog andere voordelen ten opzichte van een traditionele bruidstaart. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

  • Een taartenbuffet ziet er fantastisch uit, in plaats van een enkele bruidstaart heb je een prachtige tafel voor kleurrijke taarten;
  • Een losse bruiloft taart is vaak goedkoper dan een gestapelde bruidstaart, hierdoor kun je met een taartentafel veel kosten besparen;
  • De gasten kunnen uit verschillende taarten kiezen, voor iedereen zit er wel iets lekkers tussen;
  • Je kunt gemakkelijk rekening houden met bepaalde allergieën of andere dieetwensen van gasten doordat je verschillende taarten neer kunt zetten;
  • Een taartentafel is een unieke toevoeging aan jullie bruiloft, een stuk origineler dan een traditionele bruidstaart!