Op lang niet meer iedere bruiloft staat een bruidstaart klaar om aan te snijden zodra het jawoord is gegeven. Steeds meer bruidsparen kiezen namelijk voor een alternatief. Een taartenbuffet met verschillende taarten is bijvoorbeeld een erg gaaf idee! 

Een bruidstaart is erg lekker en ziet er prachtig uit, maar het is niet erg origineel. Er zijn gelukkig ook verschillende alternatieven voor de traditionele bruidstaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van cupcakes of een donutmuur? In plaats van een enkele bruidstaart kun je ook voor een tafel vol verschillende taarten kiezen. Dit smaakt niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens erg gezellig uit!

Taartenbuffet op een gezellige tafel

Zo´n taartenbuffet is een verzameling van verschillende soorten taart op een mooi versierde tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van carrot cake, kwarktaart of red velvet? Het decoreren van je eigen buffet hoeft niet veel moeite te kosten. Met wat leuke taarttoppers en andere decoratie maak je er een prachtig plaatje van. Zet bijvoorbeeld wat vaasjes met bloemen neer en decoreer met vers fruit.

Taarten zelf bakken of bestellen?

De taarten zou je zelf kunnen bakken, maar je kunt ook aan vrienden of familie vragen om wat lekkers mee te nemen. Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende taarten bij een bakker te bestellen. Je zou het taartenbuffet ook nog aan kunnen vullen met andere lekkernijen zoals brownies, donuts en cupcakes.

Alle voordelen op een rijtje

Een taartenbuffet is niet alleen erg origineel, maar heeft ook nog andere voordelen ten opzichte van een traditionele bruidstaart. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

  • Een taartenbuffet ziet er fantastisch uit;
  • Losse taarten zijn vaak goedkoper dan een gestapelde bruidstaart;
  • De gasten kunnen uit verschillende taarten kiezen, voor iedereen zit er wel iets lekkers tussen;
  • Je kunt gemakkelijk rekening houden met bepaalde allergieën of andere eetwensen van gasten.

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *