Stijlgids voor een herfstbruiloft: wat draag je als gast?

De bladeren beginnen te verkleuren en er hangt een magische sfeer in de lucht. Het is herfst! En dat betekent verrassend genoeg dat het trouwseizoen nog steeds in volle gang is. Er zijn namelijk steeds meer bruidsparen die kiezen voor een sfeervolle herfstbruiloft. Ben jij uitgenodigd voor een bruiloft in het najaar en vind je het lastig om een outfit te kiezen? Of geef je zelf een herfstbruiloft en wil je jouw gasten een paar tips meegeven wat betreft hun kledingkeuze? In deze stijlgids delen we diverse kledingtips om als gast stijlvol (en lekker warm) te verschijnen op een bruiloft in de herfst. 

Trouwen in de herfst heeft iets heel bijzonders. Het kan buiten nog lekker zonnig zijn, maar de regen kan ook met bakken uit de lucht komen. Toch is het binnen altijd gezellig en de kleuren buiten zorgen voor een extra mooi decor voor een bruiloft. Alleen wat trek je aan als je als gast uitgenodigd bent op een bruiloft in de herfst?

Respecteer de dresscode

Heeft het bruidspaar een dresscode aangegeven op de uitnodiging? Dan is het belangrijk om deze wens te respecteren. Verdiep je in de aangegeven stijl of houd je goed aan het gewenste kleurenpalet. Vaak zijn er nog verrassend veel mogelijkheden. Bij de dresscode ‘casual chic’ kun je als vrouw bijvoorbeeld een chique pantalon dragen in plaats van een jurk. Het Italiaanse modelabel Elisabette Franchi heeft veel mooie pantalons in het assortiment. Een groot voordeel hieraan is dat je de broek ook na de bruiloft nog kunt dragen voor andere feestelijke gelegenheden. Het zijn tijdloze klassiekers om in je kledingkast te hebben!

Draag een outfit met laagjes

Onvoorspelbaar weer en koele temperaturen zijn kenmerkend voor een herfstbruiloft. Kies daarom een outfit uit met meerdere laagjes. Zo kun je het gemakkelijk aanpassen aan de omstandigheden. Voeg bijvoorbeeld een extra blazer, vest of jasje toe voor meer comfort. Deze kun je ook gemakkelijk weer uittrekken als het warm wordt op de dansvloer.

Kies voor warme herfstkleuren

Herfstbruiloften vragen om warme en rijke kleuren die perfect passen bij het seizoen. Probeer daarom eens kledingstukken uit in kleuren zoals bordeaux rood, okergeel, smaragdgroen of diverse bruin- en beigetinten. Er is bijvoorbeeld veel Marc Cain kleding verkrijgbaar in deze herfstkleuren. Wees daarnaast niet bang om eens te kiezen voor een blouse of jurk met een print. In combinatie met een goede pasvorm, chic design en hoogwaardig materiaalgebruik is dit heel stijlvol.

Draag de juiste schoenen

Vergeet niet om je schoenen aan te passen aan het seizoen, de eventuele dresscode en de locatie. Als de herfstbruiloft buiten plaatsvindt, zijn dunne naaldhakken bijvoorbeeld niet zo handig. Deze hakken zakken gemakkelijk weg in de ondergrond. Kies liever voor een pump met een blokhak of een chic enkellaarsje om de voeten wat warmer te houden.

Het bijwonen van een herfstbruiloft kan een magische ervaring zijn. En de juiste outfit kan je helpen om ook zelf te schitteren op deze bijzondere dag. Met behulp van de bovenstaande tips lukt het zeker om een mooie outfit samen te stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *