Wat draag je bij de dresscode feestelijk of party chic op een bruiloft?

Het plannen van een bruiloft gaat niet alleen over het kiezen van de perfecte locatie en het samenstellen van een smakelijk menu, maar ook over het bepalen van de juiste dresscode. Een veelvoorkomende dresscode voor bruiloften is ‘feestelijk’ of ‘party chic’. Maar wat wordt hier precies mee bedoeld? En welke outfit kun je dan dragen? 

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft en staat er als dresscode op de uitnodiging feestelijk of party chic? Dan zijn er verschillende leuke outfits die je hierbij kunt dragen. Wij hebben wat handige tips voor je verzameld!

Bruiloft met als dresscode feestelijk

Natuurlijk is een bruiloft feestelijk, maar wat wordt er precies met deze dresscode bedoeld? Het gaat er vooral om dat je een elegante en feestelijke outfit draagt naar de bruiloft. Een perfecte gelegenheid dus om je mooi aan te kleden zonder over de top te gaan. Voor dames kun je denken aan een mooie jurk. Ga voor een goede pasvorm en een lengte die net boven of onder de knieën valt. Stoffen zoals chiffon, zijde of kant kunnen een elegante uitstraling geven. Kies kleuren die feestelijk en vrolijk zijn, zoals pasteltinten, juweelkleuren of metallics. Vermijd echter wit, omdat dit traditioneel de kleur van de bruid is. In sommige gevallen kun je ook beter niet voor rood kiezen.

Heren kunnen kiezen voor een goed passend pak in een klassieke stijl. Donkerblauw, grijs of antraciet zijn veilige en stijlvolle keuzes. Zorg ervoor dat het pak schoon en goed gestreken is. Combineer je pak met een net overhemd in een effen kleur of een subtiel patroon.

Dresscode feestelijk met roze outfits op een bruiloft

Fotograaf: Epic Love Story

Wat draag je bij de dresscode party chic?

De dresscode ‘party chic’ is iets formeler dan ‘feestelijk’. Vrouwen kunnen kiezen voor een cocktailjurk of een elegant broekpak, terwijl mannen kunnen gaan voor een goed passend pak met een stijlvol overhemd en een das. Kies voor kwaliteitsmaterialen en vermijd overdreven glinsterende of drukke prints.

Stijltips voor een feestelijke look

Je maakt de feestelijke dresscode helemaal af met de juiste accessoires. Voor vrouwen kun je bijvoorbeeld denken aan een mooie clutch en bijpassende hakken. Ook met sieraden kun je het plaatje compleet maken. Voor mannen kunnen een bijpassende riem en subtiele accessoires zoals een horloge of manchetknopen de look net even wat extra’s geven.

Dresscode etiquette 

Tot slot nog wat algemene etiquette als het aankomt op de dresscode voor bruiloften:

  • Vermijd te casual outfits, zoals jeans, t-shirts en sneakers.
  • Ga niet overdreven formeel, tenzij de bruiloft specifiek een black-tie dresscode heeft.
  • Zorg ervoor dat je outfit niet te onthullend is. Vooral als daggast is het van belang je stijlvol te kleden.
  • Als gast is het belangrijk om de dresscode te respecteren en je best te doen om er feestelijk en chic uit te zien.
  • Als bruidspaar kun je de dresscode vermelden op de uitnodiging of op de trouwwebsite, zodat gasten goed geïnformeerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *