Schoenen van de bruidegom op een stoel

Fotograaf: Beba Vowels

5 Handige tips voor de trouwschoenen van de bruidegom

Wanneer je als bruidegom voor een trouwoutfit gaat kijken, zul je waarschijnlijk als eerste naar een pak op zoek gaan. De schoenen voor de bruidegom zijn echter minstens zo belangrijk. Met de juiste trouwschoenen maak je het plaatje namelijk compleet, terwijl verkeerde schoenen het effect van het pak juist enorm kunnen verminderen.

Het vinden van een paar stijlvolle trouwschoenen voor de bruidegom hoeft niet lastig te zijn, maar je zult wel met een aantal dingen rekening moeten houden. Er is ontzettend veel keuze, alleen niet alle schoenen staan even mooi onder elk trouwpak. Daarom hebben wij 5 handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat je het perfecte paar trouwschoenen kunt vinden!

Tip 1: Neem je trouwpak mee

Wanneer je schoenen gaat kopen als bruidegom, gebruik je het pak als uitgangspunt. Het is daarom belangrijk om je schoenen altijd te passen terwijl je het trouwpak draagt. Alleen zo kun je zien of de combinatie goed is en het pak en de trouwschoenen elkaar aanvullen.

Tip 2: Let op de kleur van je trouwschoenen

Trouwschoenen voor de bruidegom zijn er, net als die voor de bruid, in allerlei verschillende kleuren en materialen. Natuurlijk is het hierbij vooral belangrijk wat goed bij je past. De meeste bruidegommen gaan voor zwarte of bruine trouwschoenen. Zwarte schoenen zijn formeler dan bruine schoenen, maar bruine schoenen kunnen ook erg mooi zijn. Let wel op: een zwart pak met bruine schoenen is over het algemeen geen goed idee. Combineer een zwart pak daarom met een mooi paar zwarte trouwschoenen. Een grijs of donker blauw trouwpak is daarentegen wel weer heel mooi in combinatie met bruine schoenen.

Tip 3: Kies voor een opvallend paar bruidegom schoenen

In plaats van zwarte of bruine trouwschoenen kun je ook voor een opvallend kleurtje of patroontje kiezen. Dit zorgt voor een unieke stijl die je trouwoutfit een hippe uitstraling geeft. Sommige bruidegom schoenen zijn net even anders dan de traditionele variant. Zo zijn er bijvoorbeeld schoenen verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren en patronen en kun je zelfs kiezen voor een opvallende zool, bijvoorbeeld in de themakleur van jullie bruiloft. Wist je trouwens dat je echt niet per se op een chic paar schoenen hoeft te trouwen? Toffe sneakers kunnen ook prachtig staan als trouwschoenen!

Tip 4: Ga voor comfort

Hoe mooi je trouwschoenen ook zijn, uiteindelijk is het toch vooral belangrijk dat ze lekker zitten. Het zou immers zonde zijn als je op het trouwfeest niet de sterren van de hemel kunt dansen omdat je pijnlijke voeten hebt! Kies daarom voor een paar schoenen van goede kwaliteit. Heb je snel last van zweetvoeten? Ga dan voor een paar leren trouwschoenen. Doordat leer ademt, zul je minder snel last krijgen van plakkende voeten.

Het is slim om je trouwschoenen ´s middags te passen nadat je een eindje gelopen hebt. Je voeten zijn dan dikker dan ´s ochtends en zo voorkom je dat je schoenen toch te klein blijken te zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk om je gloednieuwe trouwschoenen ruim voor de bruiloft vast in te lopen. Zo voorkom je niet alleen blaren, maar maak je de zool van de schoen ook meteen wat minder glad. Op deze manier blijven gênante glijpartijen je bespaard!

Tip 5: Match met accessoires

Heb je het perfecte paar trouwschoenen gevonden? Het geeft helemaal een mooi effect wanneer de schoenen voor de bruidegom matchen met zijn accessoires. Kies dus een riem uit in dezelfde kleur en zoek een mooi bijpassend horloge. Zo wordt alles een geheel en sluit het mooi op elkaar aan. De fotograaf kan op de ochtend van de bruiloft een mooie detailfoto maken van alle accessoires bij elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *