Trouwpak aan kleerhanger

Fotograaf: Anouk Wubs

Welke kleur pak draag je bij de trouwjurk van jouw bruid?

Het juiste trouwpak uitkiezen is best even spannend. Je wilt er tenslotte op je best uitzien op de trouwdag, maar ga je dan mee met de nieuwste trends of kies je juist voor een tijdloze look? En hoe zit het met de kleur van je outfit? Welke kleur pak draag je bijvoorbeeld het best bij de trouwjurk van jouw bruid?

Traditiegetrouw zoeken de bruid en bruidegom hun outfit afzonderlijk van elkaar uit. Als bruidegom is het belangrijk om de trouwjurk van de bruid nog niet te zien voor de bruiloft, dit zou namelijk ongeluk brengen. Een leuke traditie, maar dit maakt het wel iets lastiger om de mooiste kleding uit te zoeken. Want hoe combineer je het pak en de jurk met elkaar als je niet weet hoe de ander eruitziet op de trouwdag?

Welke kleur pak past goed bij een trouwjurk?

De kleur van het trouwpak is heel belangrijk voor jouw uitstraling als bruidegom. Trouwpakken zijn in allerlei kleuren te krijgen. Aangezien de bruid meestal in het wit trouwt, zijn eigenlijk alle kleuren hier wel mee te combineren. Blauw is de meest populaire kleur, maar als bruidegom kun je natuurlijk ook kiezen voor een grijs, zwart, groen of rood pak.

Bespreek jullie wensen met elkaar

Voordat je een keuze maakt, is het altijd slim om eens met elkaar het gesprek aan te gaan. Natuurlijk wil je niet precies weten wat de ander draagt tijdens de bruiloft, maar het is wel fijn om elkaars wensen vast te kennen. Gaat jouw bruid bijvoorbeeld voor een moderne trouwjurk of kiest ze juist voor een klassiekere of zelfs vintage variant? En wil ze in het wit trouwen of kiest ze misschien wel een gekleurde trouwjurk uit? Dit zijn belangrijke dingen om vooraf te weten en samen te bespreken. Op deze manier kunnen jullie een gezamenlijke stijl bepalen voor de trouwkleding zonder precies te hoeven weten wat de ander draagt.

Eerst de trouwjurk, dan het pak

Een groot voordeel is dat de bruid haar trouwjurk al lang tevoren uit moet zoeken. Gemiddeld koopt een bruid haar jurk namelijk zo’n 9 maanden voor de bruiloft. Het trouwpak kan daarentegen een stuk langer wachten. Wanneer je hier 2 of 3 maanden voor de bruiloft naar op zoek gaat, is dat nog mooi op tijd. Doordat de bruid haar trouwjurk al gekozen heeft, is het gemakkelijker om te bepalen welke kleur pak je hierbij kunt dragen. Misschien kan ze vast een klein beetje informatie loslaten zodat je beter weet waar je naar moet zoeken. Een andere handige tip is om bij de bruidswinkel om een klein stukje stof te vragen of anders een foto van de jurk te maken. Dit stukje stof of de foto kun je in een gesloten envelop aan de mensen van de winkel geven waar jij je trouwpak uitkiest. Zo hoef je zelf nog niets te zien, maar weet je wel zeker dat je goed geadviseerd wordt.

50 Tinten wit

Tot slot is het nog belangrijk om even stil te staan bij het overhemd dat je onder je trouwpak draagt. Als je voor wit gaat, bedenk je dan dat er heel wat verschillende soorten tinten wit zijn. Het wit van jouw overhemd kan bijvoorbeeld net even anders zijn dan het wit van de trouwjurk van de bruid. Hierdoor kan de jurk opeens een beetje minder wit ogen, dat is natuurlijk zonde! Ook hierbij helpt het weer om een stukje stof of een foto mee te nemen zodat de professionals in de winkel kunnen inschatten wat de juiste kleur is.