Een sprookjesachtige huwelijksreis naar Lapland

Een huwelijksreis naar Lapland is misschien wel één van de meest romantische bestemmingen die je kunt bedenken. Samen op huskytocht, rendieren bewonderen, wandelen door een betoverend sneeuwlandschap en ’s avonds bijkomen bij de openhaard. Need we say more? 

Lapland is the place to be voor een onvergetelijk honeymoon. Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt voor jullie huwelijksreis, maar man, wat kun je hier een prachtige reis maken! Dus pak er maar vast een flinke stapel dikke truien bij en ga op zoek naar je warmste sjaal, want we weten zeker dat je straks net zo enthousiast bent als wij.

Huwelijksreis naar Lapland

Een huwelijksreis naar Lapland is een ontzettend bijzondere ervaring. In de winter is het hier maar een paar uur per dag licht, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Ook, of misschien wel juist in het donker kun je hier prachtige avonturen beleven. Lapland strekt zich uit over heel het noorden van Scandinavië, maar vooral het Finse deel is erg populair. In Fins Lapland vind je bijvoorbeeld de plaats Rovaniemi, de plek waar de kerstman woont. Maar naast het kerstdorp zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen in Fins Lapland. En daarnaast kun je bijzondere overnachtingen uitzoeken. Boek bijvoorbeeld voor tenminste één nacht een hotelkamer met een glazen dak of grote ramen, waardoor je vanuit je bed naar buiten kunt kijken. Overnachten in een glazen iglo is natuurlijk helemaal tof, hoe bijzonder zou het zijn als jullie vanaf hier het noorderlicht kunnen zien? Je zult echter wel je portemonnee moeten trekken om in een glazen iglo te kunnen overnachten, ze zijn niet goedkoop. Maar dit is wel het toppunt van romantiek!

Leuke activiteiten om in Lapland te ondernemen

Klaar om je bucketlist af te vinken? In Lapland kun je heel wat toffe activiteiten doen waar de meeste mensen al jaren stiekem van dromen. Het handige aan Lapland is dat je niet per se van de ene naar de andere plek hoeft te reizen om veel te zien. Je kunt een vaste accommodatie boeken en vanuit daar meerdere tripjes organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huskytocht, bezoek aan een rendierenboerderij, noorderlicht expeditie, een tocht op de sneeuwscooter of een hike met sneeuwschoenen? Stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen!

Kosten en beste reistijd voor Lapland

Toegegeven, een huwelijksreis naar Lapland is niet goedkoop. Voor de vlucht ben je waarschijnlijk al zo’n 500 euro per persoon kwijt en je zult nog heel wat kosten ter plekke hebben. Je kunt ongeveer rekening houden met een budget van 200 euro per persoon per dag voor overnachting, eten, drinken en activiteiten. Het grote voordeel van een huwelijksreis naar Lapland is wel weer dat je waarschijnlijk niet heel lang weg gaat. In vijf dagen tot een week heb je voldoende tijd voor alle activiteiten daar. Het is dus een ideale bestemming als jullie wat minder lang de tijd hebben voor een huwelijksreis. De beste reistijd voor Lapland is overigens tussen december en maart. In deze maanden ligt er een dik pak sneeuw en is de kans het grootst dat jullie het noorderlicht kunnen zien. De temperaturen liggen meestal tussen de -5 en -35, goed inpakken dus!