Bruidspaar met confetti

Fotograaf: Leonard Walpot

5 Jaar getrouwd, zo vier je jullie houten huwelijk

Zijn jullie 5 jaar getrouwd? Gefeliciteerd! Dit is een bijzonder jubileum dat jullie waarschijnlijk graag willen vieren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een stel kent dat binnenkort hun 5 jarig huwelijk viert. In dit blog vind je daarom de leukste ideeën, felicitaties én cadeaus voor het houten huwelijk. 

Een huwelijk is ontzettend bijzonder en het is dan ook leuk om ieder jaar weer even bij de trouwdag stil te staan. Als jullie 5 jaar getrouwd zijn, is dit een mooi moment om wat extra aandacht aan jullie huwelijk te besteden. Dit kan door het groot te vieren of juist samen iets leuks te doen.

5 Jaar getrouwd = houten huwelijk

Elk huwelijksjubileum is gekoppeld aan een materiaalsoort. Zo vier je bij 25 jaar getrouwd het zilveren huwelijk en is 50 jaar getrouwd een gouden huwelijk. Het 5 jarig huwelijk wordt ook wel het houten huwelijk genoemd. Ben je benieuwd welke materiaalsoorten aan de andere jaren gekoppeld zijn? Je leest er alles over in het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje

Vieren van een 5 jarig huwelijk

Na 5 jaar is het extra leuk om iets bijzonders te doen voor jullie huwelijksverjaardag. Het is tenslotte heel bijzonder dat jullie elkaar al 5 jaar lang officieel man en vrouw kunnen noemen. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken voor jullie trouwdag? Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Herleef jullie trouwdag opnieuw. Ga terug naar de trouwlocatie, breng een bezoek aan alle plekken waar jullie geweest zijn en overnacht vervolgens in jullie bruidssuite. Het kan ook een leuk idee zijn om het trouwboeket of de bruidstaart na te laten maken voor jullie vijfde jubileum.
 • Nodig de getuigen of jullie ceremoniemeester van 5 jaar geleden uit voor een gezellig dagje weg of een etentje. Zo kunnen jullie met elkaar herinneringen ophalen aan de bruiloft.
 • Plan een professionele fotoshoot in, misschien wel met de fotograaf van jullie bruiloft. Het kan leuk zijn om voor deze gelegenheid de trouwkleding weer uit de kast te halen, maar jullie kunnen natuurlijk ook foto’s in andere feestelijke kleding laten maken.
 • Liever een rustig en ontspannen dagje? Laat je dan verwennen bij een spa in de buurt en boek een fijne koppelmassage.
 • Het kan ook leuk zijn om juist iets actiefs te ondernemen op jullie trouwdag. Kies voor een spannende activiteit zoals parachutespringen, mountainbiken of tokkelen van een hoog gebouw. Dit zullen jullie niet snel meer vergeten!
 • Willen jullie graag vrienden en familie bij jullie jubileum betrekken? Dan is het leuk om een klein feestje te geven. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de plaatselijke kroeg afhuren of de gasten voor een drankje bij jullie thuis uitnodigen.

Jubileum cadeaus voor 5 jaar getrouwd

Als jullie 5 jaar getrouwd zijn, hoort daar natuurlijk ook een cadeau bij. Je kunt elkaar verrassen met iets speciaals, maar het is ook leuk om door anderen verrast te worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze cadeau ideeën:

 • Samen eropuit gaan is altijd erg gezellig. Geef daarom een Wonderbox cadeau waarmee je kunt kiezen uit allerlei leuke activiteiten. Deze cadeaubon is bovendien verkrijgbaar voor verschillende budgetten. Van een lunch voor twee personen tot een uitgebreid weekend weg!
 • Het is leuk om ieder jaar op de trouwdatum een cadeau te geven dat bij het jubileum hoort. Bij het houten huwelijk hoort dus ook een houten huwelijkscadeau. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooi houten beeldje, een bankje voor in de tuin of een luxe houten sieradendoos.
 • Hebben jullie al een bucketlist samen? Met het Bucketlistboek voor Koppels krijg je 250 toffe uitdagingen om samen aan te gaan. Je kunt alle items af proberen te strepen en op deze manier jarenlang herinneringen verzamelen in dit boek.
 • Als jullie echte reisliefhebbers zijn, is het leuk om een wereldkaart van kurk aan te schaffen. Hier kunnen jullie prikkers insteken op alle plekken die jullie samen hebben bezocht.
 • Zelfgemaakte cadeaubonnen doen het ook altijd goed. Geef bijvoorbeeld een cadeaubon voor een romantisch diner bij kaarslicht of een uitgebreide massage. Hoe je deze bonnen maakt, lees je in het blog Waardebon maken als huwelijkscadeau of bedankje
 • Wil je samen met andere vrienden of familieleden iets cadeau geven? Dan is een jubileumboekje een leuk idee. In dit jubileumboekje kun je vragen opstellen die de vrienden en familieleden van het stel in kunnen vullen. Je vult het boekje aan met foto’s, bijvoorbeeld van de bruiloft. Zo wordt het een origineel en persoonlijk cadeau!
Cadeaulijst maken via Boon & Bliss

Fotocredits: Boon & Bliss

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feest voor jullie 5 jarig huwelijk en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Felicitaties voor 5 jaar jubileum

Wil je een stel feliciteren met hun vijfde jubileum? Het wordt altijd erg gewaardeerd als je aan de trouwdag van iemand denkt. Stuur dus een leuk kaartje op of ga op zoek naar een oude trouwfoto waar je een lief briefje bij kunt schrijven. Het is ook altijd leuk om het stel te verrassen met een vers ontbijtje of een mooie bos bloemen.

Dit blog bevat affiliate links.