Bruiloft receptie

Fotograaf: Anouk Wubs

5 Dingen die bijna elke bruid vergeet tijdens de receptie

Hebben jullie elkaar officieel het jawoord gegeven? Dan is het tijd om te vieren dat jullie nu dan eindelijk man en vrouw zijn. Tijdens de bruiloft receptie is er alle tijd om gezellig met de gasten bij te kletsen onder het genot van een flink stuk bruidstaart en een glaasje bubbels. En vergeet ook deze 5 dingen niet te doen tijdens jullie receptie! 

Natuurlijk leven jullie uit naar de ceremonie, het moment waarop jullie eindelijk officieel met elkaar in het huwelijk treden. Na de ceremonie is alle spanning meestal op slag verdwenen. En dan is het tijd om jullie huwelijk te vieren! Om optimaal van jullie receptie te kunnen genieten, kun je maar beter aan deze dingen denken:

#1. Genoeg tijd voor elkaar nemen

Natuurlijk willen al jullie vrienden en familieleden jullie feliciteren. Het is heel gezellig en leuk om met iedereen een praatje te kunnen maken, maar wat tijd voor elkaar is ook fijn. Jullie zijn immers net getrouwd! Vergeet daarom niet om er even tussenuit te sneaken en wat tijd met z´n tweetjes door te brengen. Of plan vlak voor de ceremonie een paar minuutjes samen in. Zo kun je nog even tot rust komen voor jullie je weer tussen alle gasten begeven. Overigens vindt ook niet ieder bruidspaar het prettig om eindeloos felicitaties in ontvangst te nemen. Wij hebben daarom nog wat handige tips voor je om onder de felicitatierij uit te komen!

#2 De ruimte van de bruiloft receptie goed bekijken

Jullie hebben waarschijnlijk een prachtige trouwlocatie uitgekozen en de ruimte voor de receptie is als het goed is een andere ruimte dan waar jullie getrouwd zijn. Bovendien kiezen veel bruidsparen er ook voor om deze ruimte voor de receptie mooi te (laten) decoreren. Door alle drukte zou je bijna vergeten om er naar te kijken, maar het is wel leuk om even stil te staan bij de prachtige omgeving waar jullie je in bevinden. Vergeet ook niet aan de fotograaf om een paar mooie (detail) foto´s te maken van jullie receptie ruimte.

Gasten buiten voor de trouwlocatie

Fotograaf: Mon et Mine

#3 Gemakkelijke schoenen aantrekken

Wilde je graag trouwen in een paar killer heels? Dan is het nu tijd om je gemakkelijke schoenen aan te trekken. Tijdens de receptie op jullie bruiloft let er namelijk niemand op je schoenen en door nu voor een paar platte exemplaren te gaan, voorkom je pijnlijke voeten later op de avond. Zo kun je tijdens het trouwfeest tenminste lekker dansen en hoef je niet aan de kant te gaan zitten.

#4 Genieten van de hapjes en drankjes op jullie receptie

Jullie gasten zullen voorzien worden van heel wat lekkere hapjes en drankjes tijdens jullie bruiloft, maar eten en drinken jullie zelf ook genoeg? Tijdens de receptie zul je erg druk zijn met alle felicitaties in ontvangst nemen, maar juist dan is het belangrijk zelf ook een hapje en drankje te nemen. Een bruiloft kost veel energie en voor je het weet krijg je hoofdpijn van de dorst of word je flauwtjes van de honger.

Gasten op de bruiloft receptie met taart in hun handen

Fotograaf: Anouk Wubs

#5 Je getuigen bedanken

Tot slot is de receptie ook een mooi moment om vast wat mensen te bedanken. De getuigen hebben tijdens de ceremonie een belangrijke rol gespeeld en daarom is de receptie een mooi moment om hier even aandacht aan te besteden. De getuigen verdienen zeker wat extra aandacht, dus maak een praatje met ze of geef ze vast een cadeautje.