Bruiloft gasten

Fotograaf: Mon et Mine

Interactief spel voor jullie bruiloft waarmee de gasten elkaar leren kennen

Het opstellen van een gastenlijst voor de bruiloft is best lastig. Waarschijnlijk hebben jullie allebei familieleden die jullie uitnodigen, maar ook verschillende vriendengroepen en kennissen. Denk bijvoorbeeld aan jeugdvrienden, buren, collega´s en vrienden van verenigingen of sportclubs. Misschien zijn er ook gasten die helemaal alleen naar jullie bruiloft komen. Hoe zorg je er dan voor dat de gasten elkaar leren kennen? Met een interactief bruiloft spel moet dat zeker lukken! 

Natuurlijk wil je dat jullie gasten een gezellige dag hebben en zich vermaken op jullie bruiloft. Wanneer je meerdere mensen uit dezelfde vriendengroep uitnodigt, is dat waarschijnlijk geen enkel probleem. Toch zijn er ook altijd gasten die bijna geen bekenden hebben op de bruiloft. In dat geval is het leuk als de gasten elkaar leren kennen. Dit kun je doen door het spelen van bruiloft spelletjes. Een makkelijke en leuke manier om het ijs te breken en gasten met elkaar in gesprek te laten gaan!

Interactief bruiloft spel voor de gasten

Het is altijd leuk om voor wat vermaak voor de gasten te zorgen. Zo hebben ze wat te doen wanneer jullie de trouwfoto´s maken of wanneer ze moeten wachten tot het diner klaar is. Met het spelletje ´zoek de gast die…´ leren ze daarnaast ook nog wat andere gasten kennen.

Het spel werkt als volgt: Alle gasten krijgen aan het begin van de bruiloft een lijstje waarop staat ´Zoek de gast die…´. Vervolgens worden er verschillende soorten gasten genoemd, zoals de gast die de bruid het langst kent of de gast die nog nooit eerder op een bruiloft is geweest. Om er achter te komen wie dit zijn, moeten de gasten met elkaar in gesprek. Wanneer ze iemand hebben gevonden, kunnen ze de naam van die persoon op de puntjes schrijven.

Lijkt het je wel wat om dit spel op jullie bruiloft te laten spelen? Dan kun je gebruik maken van de gratis printable hieronder!

Download: Vind de gast die

Vind de gast die bruiloft spel

Bruiloft spelletjes met foto’s

Een ander leuk idee is het organiseren van een interactief spel op jullie bruiloft waarbij de gasten foto’s moeten maken van verschillende gebeurtenissen. Je kunt een aantal wegwerpcamera’s of polaidcamera’s neerleggen waarmee de gasten op zoek kunnen gaan naar de juiste beelden. Bij dit bruiloft spel kun je de gasten verschillende dingen laten vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan een kus van het bruidspaar, spelende kinderen, een schaterlachende bruidegom en een selfie met zoveel mogelijk andere gasten. Dit spel is ook heel leuk voor de kinderen op jullie bruiloft. Bovendien levert het meteen een flink aantal leuke en waarschijnlijk spontane foto’s op.

Jullie bruiloft spel als wedstrijdje

Een interactief bruiloft spel is nog leuker wanneer er een wedstrijdelement aan gekoppeld wordt. Zo kun je een prijsje bedenken voor degene die als eerste de lijst van het spel ‘Zoek iemand die…’ vol heeft of die als eerste alle foto’s heeft genomen. De prijs kan een klein cadeautje zijn, een etentje bij jullie thuis in de weken na de bruiloft of een beloning op de bruiloft zelf, zoals een dans met de bruid of bruidegom. Jullie zouden ook aan het einde van de dag alle blaadjes in kunnen laten leveren en een prijs verloten onder alle volledig ingevulde formulieren.

Bruiloft schoenen spel

Ben je niet op zoek naar bruiloft spelletjes voor de gasten, maar juist voor het bruidspaar? Dat kan natuurlijk ook! Het bruiloft schoenen spel is dan een leuk idee. Je leest hier alles over in het blog Dit is waarom elk bruidspaar het Mr & Mrs spel zou moeten spelen

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *